Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Sayın Mustafa Kalaycı Üzerinden Paralel Oyun

Sayın Mustafa Kalaycı Üzerinden Paralel Oyun

Dün öğleden önce merhabahaber.com internet adresinde MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı’ya ait olduğu iddia edilen, şu açıklamalar vardı:

“MHP’li vekil Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajlarda, iktidarın işine gelenleri ‘vatansever’, işine gelmeyenleri ‘Cemaatçi’ olarak yaftaladığını kaydetti.

Kalaycı, “Mantık ve sistem böyle işliyor. Mesele Cemaat ve ses kayıtları değil, mesele götürdükleri milyon dolarların üstünü “Cemaat’’ ile kapatmak. AKP her yeri ele geçirdi. Ele geçiremediği tek yer Cemaat. Bütün düşmanlığı bu yüzden.

Tutuklanan polisler, görevinden alınan okul müdürleri var ya, onlar Cemaatçi filan değil, MHP’li ülkücüdür, tek suçları MHP’li olmaktır.” dedi.”

Ve saat 11.59’da Sayın Mustafa Kalaycı bir açıklama yaptı. Bu açıklamada aynen şöyleydi:

“Bazı basın ve internet medyasında (MHP’li Kalaycı: tavsiye edilen okul ve polis müdürlüğü cemaatden değil ülkücüdür) şeklinde verilen haberlere dayanak teşkil edecek herhangi bir açıklamam yoktur.

Habere kaynak olarak gösterilen mesajların yer aldığı ismimin ve resimlerimin kullanıldığı https://twitter.com/mustafakalaycik) ve “facebook.com/mustafakalaycik hesaplarının şahsımla bir ilgisi bulunmamaktadır.

Adı geçen korsan twitter ve facebook hesaplarının kapatılması ve ilgililer hakkında gereğinin yapılması için yasal girişimi başlatacağımı bilgilerinize sunarım."

Merhaba Gazetesinin de resmi internet sitesi olan merhabahaber.com internet sitesinden bu haber kalkacak mı? Sayın Mustafa Kalaycı’nın resmi açıklaması yayınlanacak mı diye epey bekledim. Dün 14.30 sularında da bu yazıyı yazmaya başlamıştım ve hala o haber söz konusu o internet sitesinden kaldırılmamıştı.

Peki, Merhaba Gazetesi bu haberi art niyetli mi girdi? Bu haberi girmekteki muratları neydi? Resmi açıklamayı niye hemen yayınlamadılar?

Bu soruları Merhaba Gazetesine sorabilirsiniz ve umarım bir açıklama da yaparlar.

Yapmazlarsa da doğrusu beni çok ilgilendirmiyor.

Beni olayın ilgilendiren tarafı şu;

1—Sosyal medyanın ne kadar güvensiz bir ortam olduğunu görüyor musunuz? Anayasa Mahkemesi Amerikan şirketinin haklarını korurken nasıl bir karar vermiş görüyor musunuz?

Bir kere Sayın Mustafa Kalaycı istediği kadar hukuki mücadele versin o twitter hesabını sildiremez. Ancak o hesap Amerikalı şirketin gönlü olursa durdurulabilir, devletimizi bile muhatap almayan Amerikalı,

almam elbette. O da almıyor, “Anaya Mahkemesi ve CHP sağ olsun” deyip geçiyor.

TİB’e verilen yetkiyi de Anayasa Mahkemesi iptal ettiği için bu konuda TİB de bir şey yapamaz. Kişi hak ve özgürlüklerine sosyal medya üzerinden saldırıyı Anayasa Mahkemesi özgürlük olarak değerlendirdiği için, bu hesaba, ne yazık ki bir şey yapma şu an için imkânsız.

CHP ve Anayasa Mahkemesi sevinebilir, hakikaten Amerikan Şirketi özgürce insanımızın hak ve özgürlüklerine saldırıyor.

2- Paralel ihanet çetesi, bu çeteye yönelik yapılan operasyonları kamuoyunda nasıl kötülemeye çalışıyor görüyor musunuz?

Kendi pis, iğrenç, satılık ihanet cephelerine başka unsurları çekmeye çalışıyorlar. Haşhaşilere yönelik operasyonları kötülemek için algı operasyonun en adisini, en aşağılığını yapabiliyorlar. Yanlarına solcuları, CHP’lileri çektiler yetmedi, illaki MHP’yi de istiyorlar, MHP tabanını da istiyorlar.

Bu ülkenin güvenliği için tehdit oluşturan polisler sanki MHP’liymiş gibi sunmak istiyorlar. MHP’liler vatanına bağlıdır, paralel ihanet çetesi mensupları gibi hain değiller.

Anlayabiliyor musunuz ne kadar gözü açık olmalıyız?

Anlayabiliyor musunuz aslında Anayasa Mahkemesi kime hizmet etmiş?

Tabi ben haberi görünce biraz şaşırmıştım, “Sayın Mustafa Kalaycı böyle bir açıklama yapmaz ama her halde bir ayak oyunu ile böyle bir açıklama yaptırmışlar” demiştim.

Ama yapmamış, hatta yapmadığı bir açıklamayı yaymışlar ve haber diye servis etmişler ediyorlar.

Pis oyunlar oynanıyor, sadece Ayn el-Arab (Kobani) üzerinden değil, başka alanlarda da ülkemizin kolunu bükmek için pis, çirkin oyunlar oynanıyor.

Bu oyunu oynayanların aktörlerinin dün adı Lawrence’di bugün Pensilvanya Azmanı… Fark etmiyor sizin anlayacağınız, aktörler değişiyor ama oyunu kurgulayanlar pes etmiyor, pis oyunlarını illaki oynamaya çalışıyorlar.

Önümüzdeki hafta sonu yapılacak Konya Baro Seçimlerinde paralel ihanet çetesi ile işbirliği yapanlara ve bu işbirliğine karşı çıkamayanlara karşı olmak neden önemli görüyor musunuz?

Sevgili dostum, bu oyunu gördüğü halde karşı olduğunu açıklamayan birisinden AK Parti İl Başkanı olur mu?

“Ey akl-ı selim!” yanıt ver bakalım, olur mu?

Sayın Mustafa Kalaycı’ya geçmiş olsun diyoruz ve bence sosyal medya üzerinde yer alan zırvalıkları resmi açıklamaymış gibi haber yapmak çok tehlikelidir.  

Herkes bilmelidir.

Bir gün o pisliğe batmış değneğin ucu, bugün pisliğe karşı duramayanlara da dokunur…

Demiş olalım da… 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR