Ali Kaya

Ali Kaya

Seçim süreci

Seçim süreci

7 Haziran genel seçimlerine iki aydan az bir zaman kaldı .Geçtiğimiz 2 ay içerisinde aday adayları ilçe ilçe gezerek kendilerini ve Türkiye siyasetini anlattılar ve önce İl mülakatı ile görücüye çıkan aday adayları ,Temayül  yoklaması ile ilk heyecanı yaşadı,temayül sonuçlarının adaylık sürecindeki önemi adayların il ve ilçe teşkilatları nezdinde tanınması ve teşkilatları etkileme gücü olarak ortaya çıktığı için temayül sonuçları bu bağlamda önemlidir. Sonuçların akabinde Genel Merkez mülakatı ile aday adayları mülakat komisyonunda ter döktü, komisyonda kendilerini ve fikirlerini anlatarak üyeleri etkilemeye çalıştılar ve sivil toplum kuruluşlarının ziyaretleri başladı aday adaylarından bazıları hiç bilmedikleri duymadıkları adresini navigasyonla buldukları STK’ları ziyaret ettiler ve onlarla tanışıp kendilerini anlattılar ama özellikle STK’lara olan bu ziyaretler aday adayı olan arkadaşlarımız için iyi bir tecrübe ve Vekil olamasa bile Konya’nın bu güzide kuruluşlarını tanıması bakımından önemlidir. Siyasi partilerin STK’lara danışması ilk kez yapıldığı için Türkiye siyasi hayatına yeni bir heyecan katmıştır. çünkü Siyasi görüşü farklı olan bir STK’nın AK Parti aday adayına gelip oy kullanması Türkiye’nin ne kadar hoşgörü ve demokrat kimliğinin şekillendiğini gösteriyor. Konya’mızın sahip olduğu bu çok değerli STK’larının  Başkan ve Yönetim kurulu üyelerinin en büyük takdiri hak ettiklerini  düşünüyorum. Çünkü Sivil Toplum Kuruluşu olduklarını bu vesile ile  hangi siyasi parti olursa olsun siyasete katkı sağladıklarını söyleyebiliriz.

  Aday adaylarının hepsinin Konya’mıza hizmet etmeye talip olmaları projeleri ve vizyonlarını ön plana çıkarmaları hepimize ayrı ayrı umut ve heyecan kattılar. 7 nisan tarihinde Tüm siyasi partiler aday listelerini YSK teslim etti. Listede adı olmayanların kaybettiği anlamı çıkmaması gerekir çünkü  bir kazanım olarak tecrübe ve çevre elde ettiklerini düşünüyorum. Bundan sonraki hayatlarında Ülkemizin bir değeri olarak Konya’mıza ve Ülkemize hizmet edeceklerine ve de başarılı olacaklarına inanıyorum. Hepsine saygı ve muhabbetlerimi sunarım.

       Siyasi partilerin Milletvekili Adayı olan arkadaşlarımızın da 7 hazirana kadar artık hem Halkımızı sandığa davet ederek mensubu olduğu siyasi partiye ve kendisine oy isteyerek Büyük Millet Meclisine gitmeye çalışacaklar. Vaatlerini hizmetlerini ve siyasi geleceğimizi anlatacakları halkımızdan destek isteyecekleri ve halkımızda tercihini kullanarak siyasi hayatımıza yön verecekleri bir sürece girmiş bulunmaktayız. Bu sürecin de huzur ve kardeşlik içinde geçeceğine inanıyorum. Bizim Konya adaylarımızdan beklentilerimiz Mevlana diyarı Konya’mıza hizmetkar olacaklarına inancım tamdır.Seçimlere iki aydan kısa bir zaman kalması artık siyasi havanın ısınacağını ve önümüzdeki günlerimiz çok hareketli geçecek. Adaylarımızın Ülkemize ve Konya’mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim.

Saygı ve muhabbetle kalınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR