Ramazan Köroğlu

Ramazan Köroğlu

Şehir Hastanesinde Bir Gün Geçirmek

Şehir Hastanesinde Bir Gün Geçirmek

Malumunuz geçen hafta Cuma günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın katılımıyla 12. Şehir Hastanesi, Konya’mızda açıldı. Şehir Hastaneleri işletme bakımından 18’e yakın kalemde farklılıklar içeriyor ve Karatay’ımızın da ilk hastanesi olma özelliğinde.

Şehir Hastanesi Konya’mıza âdete bir nefes oldu. Çünkü pandemi dolayısıyla hasta olduğu halde hastanelere mesafeli duran Konyalılar çok güzel bir zamanda faaliyete geçen Covid-19 hastasını başka hastaneye nakleden, Temiz Hastane diye isimlendirilen Şehir Hastanesiyle nefes aldı.

Hastane her anlamda çok büyük. Başlarda eleştirilen ‘’ya bu kadar büyük koridor mu olur’’ denilen hastane için şu an ‘’iyi ki yapılmış insanlar arasındaki sosyal mesafe rahatlıkla uygulanıyor’’ deniliyor.

***

Başhekim Doç. Dr. Mehmet Ali ERYILMAZ.

Mehmet Hoca Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yıllardır Başhekimlik görevini sürdürdüğü için tecrübeli. Şehir Hastanesi’nin temelinden bitimine kadar her alanda daha kullanışlı nasıl olur diye fikir vermiş. Hastane adeta Eryılmaz Hocanın çocuğu gibi.

***

Hastane şuanda 838 yatakla hizmet vermekte. Diğer etapların tamamlanmasıyla beraber 1250 yatakla hizmet verecek.

Hastanenin ayrı bir güzel tarafı da hasta yönlendirme biriminin olması. Kapıda sizi karşılayan birim, gideceğiniz bölümü tarif ediyor ve yanlış yöne gitme ihtimaliniz azalıyor.

2 katlı otoparkı var hastanenin lakin otopark çok büyük olduğundan arabayı koyduğunuz yeri kaybetme ihtimaliniz var. Bu sebeple arabanızı park etmiş olduğunuz yerin numarasına kesin bakmalısınız.

Hastanenin yemekhanesinin yapımında son sistem teknolojik malzemeler kullanılmış. Belki bu sistem Konya’nın başka bir yemekhanesinde –belik abartı olarak göreceksiniz ama başka bir restoranında- yoktur.

***

Peki, hastanede ne eksik?

Öncelikle Hastanenin peyzaj çalışması az ama bunu Cumhurbaşkanımız açılışta söyledi muhtemelen önümüzdeki günlerde bir adım atılır.

Biz Cami kültürüne sahip bir milletiz ve hastane Camilere uzak. Burada Konya Müftülüğü’ne büyük bir görev düşüyor. Hastanenin yanına büyük bir Cami ihtiyacı var.

Hastaneye ilçelerden çevre illerden hastalar geliyor. Bunun için yapılan caminin alt kısmında sürekli altı kaynayan ve her gelene çorba ikram edilen bir sistem kurulsa hastaların duaları alınmış olur. Unutulmamalıdır ki hastanın duası melek duası gibidir.

Belediyemizden de o bölgeye bir de büyük bir konaklama evi temenni ederiz. İsmini de pandemi sürecinde gecesini gündüze katan, bir kişiye dahi hastalık bulaşmasın diye uğraşan, hemşerimiz, Sağlık Bakanımızın ismi Dr. Fahrettin Koca olsun.

***

Şehir hastaneleri bildiğimiz üzere kamu-özel işbirliğiyle yapılmış ve 25 yıl özel sektöre bazı alanların işleyişi devredilmiş. Bu Şehir Hastanelerine özgü bir durum. Umarız ki herhangi bir sıkıntı oluşmaz.

Hastane yeni olduğu için bazı oturmayan durumlar var. Otomasyon sisteminden, çalışanların hastaneyi tanıyamaması gibi durumlar. İnşallah bu durum zamanla aşılır.

 

Konya’mıza Konya Şehir Hastanesi hayırlı olsun. İnşallah işiniz düşmez ama düşerse zor zamanınız da size refakatçı olacak rahatlıkla güvenebileceğiniz Konya Şehir Hastanesi var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ramazan Köroğlu Arşivi
SON YAZILAR