Murat Can

Murat Can

SELÇUK ÖZTÜRK TOBB YÖNETİMİNE

SELÇUK ÖZTÜRK TOBB YÖNETİMİNE

Oyun yeniden kuruluyor, kartlar yeniden karılıyor.
 
Yerel seçimlerin hemen öncesinde Konya'nın en önemli gündemi TOBB seçimleri ve Konya'dan hangi oda başkanının TOBB yönetimine gireceği konusuydu.
 
Aslında o gün olanlara dair yazılacak çok şey varken, Konya'nın sorumluluk sahibi isimleri bu konuyu yazıp kardeşlik hukukunu zedeleme, büyütmeyelim dedikleri için pek fazla değinmedim.
 
Değinmedim ama kırgınlıklar ve kızgınlıkların olduğunuda biliyorum.
 
Ancak yapılan nahoş çalışmaya rağmen yumruklar sıkılmadı,bilakis herkes bir birini kucakladı.
 
TOBB yönetimine ise Konya Sanayi Odaı Başkanı Memiş Kütükçü girdi.
 
Listede şöyle bir durum vardı.
 
Ticaret Borsalarından gelen yönetim kurulu üyeliklerinde birinci yedek Uğur Kaleli, Ticaret Odalarından gelen yönetim kurulu üyeliklerinde ise birinci yedek Selçuk Öztürk'tü.
 
Ancak yönetimde Konya, Memiş Kütükçü ile temsil ediliyordu.
 
Borsa Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu liste yaparken verdiği sözleri yerine getirmek yerine kulislerle hareket ederek dik duramamıştı.
 
Allah'ın işi mi dersiniz yoksa adaleti mi dersiniz. Siyasette bazen neler olacağına insanın aklı ermiyor. Rüzgar tersinden tersinden esiveriyor.
 
TOBB yönetim kurulu üyesi olan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karaca Ak Parti'den Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı oluyor.. Tabi bunun için ticaret odasından ve TOBB yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmek durumunda. Hal böyle olunca ticaret odalarından gelen yönetim kurulu üyeliklerinden yedek bir olan ki bu isim Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk oluyor, TOBB yönetimine girmiş olacak.
 
Selçuk Bey' e ve Konya'ya hayırlı olsun diyorum.
 
Fakat sadece bu değil.
 
Garip bir durum Borsalardan gelen yönetim kurulu üyeliklerinde de var.
 
Çok detay vermeyim. Ancak yakın bir zamanda Sayın Uğur Kaleli'yi de TOBB yönetiminde görürsek hiç şaşırmayalım.
 
Bu durumun Konya'da bazı dengeleri değiştireceğine inanıyorum. Aslında sadece Konya'da ki değil, TOBB'da ki bazı dengeleri de değiştireceğini düşünüyorum.
 
Ben şahsen Uğur Kaleli ve Selçuk Öztürk gibi iki ismi karşıma almak istemem. Doğru ve yanlış konusunda ki net tavırları oyun çeviren herkesi rahatsız edecek potansiyele sahip.
 
Sadece bu değil...
 
TOBB yönetiminin gerek ikdisadi, gerek sosyal ve gerkese siyasi hayatta yüksek önem arz eytiğini düşünüyorum.
 
Konya'dan giden iki yönetim kurulu üyesinin üç olmasıyla birlikte büyük bir güç potansiyelini Konya'nın bünyesinde barındıracağınıda hesap ettiğimizde yeni bir oyun kurgulanıyor diyebiliriz.
 
Bu oyunu sadece Ankara'da TOBB endeksli düşünmemek gerek. Bu durumun farklı siyasi yansımaları mutlaka olacaktır diye düşünüyorum. Bir kez daha Konya'ya ve Selçuk Bey'e hayırlı olsun diyorum.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Can Arşivi
SON YAZILAR