Murat Can

Murat Can

SELÇUK’A İLK ADAY MUSTAFA ŞAHİN

SELÇUK’A İLK ADAY MUSTAFA ŞAHİN

Selçuk Üniversitesi önemli bir eşikte...

Ya yoluna vasat bir üniversite olarak devam edecek. Ya da yeni bir anlayışla marka olma iradesini ortaya koyacak.

Hepimizin gözleri önünde cereyan eden gelişmeler yaşadı Türkiye.

Paralel örgütün tetikçileri nereye girseler, zücaciye dükkânına giren fil misali ortalığın anasını ağlatıp tarumar ettiler.

Bunu yaparken içine sızdıkları kurumların geleceğini yahut ülke menfaatlerini asla düşünmediler. Bunun yerine cemaatin çıkarlarını ön planda tuttular.

Kul hakkından dem vurup bütün ülke insanına ait olan değerleri hortumlamaktan hiç çekinmediler. Yani yetim malının alasını yediler.

Selçuk Üniversitesi ’de paralel çetenin hışmına uğrayan bahtsız kurumlarımızdan bir tanesi.

Açtıkları özel üniversiteye arsa vermeyen rektörü müebbet hapse gönderecek kadar acımasız bir örgüt var karşımızda.

Yani, bir arsaya başka insanların hayatlarını feda edebilecek kadar gözü dönmüş ve efsunlanmış, rant topluluğu, din tacirleri.

Nitekim hayatları karartamasalar da, amaçlarına ulaşıp Selçuk Üniversitesi’nin devredilmesi olanaksız arsasını hortumlamış bir güruhtan bahsediyoruz.

Bir taraftan üniversitenin arsasının üstüne konan bu örgüt, öbür taraftan gemisini üniversite içinde yürütmeye devam etti bugüne kadar.

Saltanatın bir sonu var elbette.

Selçuk Üniversitesi için yeni bir dönem başlamak üzere.

Ancak paralel örgütün oyunu bitmez.

Mevcut Rektör aday olmayacağını açıkladı yeniden.

Prof. Mustafa Şahin ise adaylığını açıkladı.

Muhtemelen deşifre olmamış, kendilerine sorun çıkartmayacak ve hükümete yakın olacak bir aday etrafında birleşecek paraleller. Bu yüzden şu anda nasıl bir strateji izleyelim diye toplanıp toplanıp dağıldıklarını biliyorum.

Rektörlük için güçlü bir aday Mustafa Şahin hoca. Tabi diğer adayları görmek gerekiyor.  Bütün adaylar ortaya çıktıktan sonra güç dağılımını yeniden gözden geçirmek gerekiyor.

Bir önceki rektörlük seçimlerinde Mustafa Hoca yine güçlü bir adaydı. Ancak Abdullah Gül’e takılmıştı. Hatta Abdullah Gül’le samimiyetini bildiğimiz bir belediye başkanının Mustafa Hoca’nın atanmaması için yoğun mesai harcadığı kulağımıza gelen bilgiler arasındaydı.

Peki, bu sefer Mustafa Şahin atanır mı?

Kendisine muhalefet edenlerin varlığını biliyoruz.

Fakat şunu net bir şekilde söylüyorum.

Konya Başbakan’ın şehri... Üst kurul üyelerinden kendisine muhalefet eden olsa bile, karşısında dursalar bile, Mustafa Hoca’nın atanması Sayın Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanımıza fısıldamasına bakar.

O zaman ortaya şöyle bir tablo çıkıyor. Aday kim olursa olsun önce akademisyenlerin oyunu alacak. Sonra Sayın Başbakan’ın taktirine bakılacak.

Ben bu adayların da bu durumun farkında olduğunu düşünüyorum…

Normalde üniversite seçimlerinden sonra üst kurulun taktiri önemlidir. Sıralama sonuçta oradan yapılıyor. Ancak Başbakan’ın şehrinde Başbakan’a rağmen bir sıralama ya da taktir kullanılacağını sanmıyorum.

Bu bilgiler ışığında elimizdeki verileri gözden geçirirsek…

Prof. Mustafa Şahin, Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü için aday.

Paralel yapı mutlaka bir aday çıkartacak ya da kendisiyle çalışma iradesi gösterecek başka bir aday üzerinde birleşecektir. Bu kesin.

Üst kurul bir dizayn yapmaya çalışacaktır. Bunu da biliyoruz.

Mevcut Rektör aday olmayacak. Zira atanmayacağını biliyor.

Akademisyenler bir tercihte bulunacak. Bu isimler masaya yatırılacak. Sayın Davutoğlu’nun bu konudaki görüşünü alarak Cumhurbaşkanımız yeni rektörü atayacaktır. Bu silsileye göre kilit ismin Sayın Başbakan olduğunu söylemek zor değil.

O zaman alınacak oylardan sonra bakılacak yerde orasıdır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Can Arşivi
SON YAZILAR