Kasım Göçer

Kasım Göçer

Şenol Güneş'in fendi Konya'yı yendi

Şenol Güneş'in fendi Konya'yı yendi

Haftanın kapanış maçında Beşiktaş, Atiker Konyaspor karşısında çok iyi bir oyun sergiledi. Farklı galibiyet bence tümüyle Şenol Güneş'in taktik başarısıdır.

            Şunu kabul edelim; Şenol hoca dersine iyi çalışmış. Hafta içinde Konya ve Karabük maçlarına dikkat çekmişti. Demek ki sadece oyuncularının dikkatini çekmekle yetinmemiş Atiker Konyaspor'u çok da iyi analiz etmiş.

            Atiker Konyaspor, dengeli ve kontrollü oynadığında istediğini alabilen bir takım. Atiker Konyaspor, en büyük sıkıntıyı mağlup duruma düştüğünde yaşıyor. Mağlup duruma düşüp hücum etmek istediğinde takımın defoları ortaya çıkıyor. Atiker Konyaspor'un oyuncu grubu çalışkan ve dinamik... Ancak Atiker Konyaspor, oyunu rakip sahada oynamak istediğinde teknik becerileri sınırlı kalıyor.

            Şenol Güneş, tüm taktik planını maçın başında bulacağı şok bir gol üzerine planlamış. Bu sebeple Beşiktaş maça inanılmaz bir tempo ile başladı. Bu tempo sürdürülebilir bir tempo değildi. Eğer golü bulamasaydı Beşiktaş eforunun büyük bir bölümünü maçın başında boşuna harcamış olacaktı. Ancak ilk on dakikada golü bulunca Şenol Hoca açısından işler tıkırında gitmeye başladı.

            Atiker Konyaspor, beraberlik için öne çıktığında Queresma, Babel gibi hızlı adamlara sahip Beşiktaş, Talisca ve Oğuzhan gibi teknik becerisi yüksek oyuncularının tek paslarıyla Atiker Konyaspor'u dengesiz yakalayıp farkı artırdı.

            Aslında Atiker Konyaspor, maçın başında birkaç taktik faulle tempoyu düşürebilseydi farklı bir oyun izleyebilirdik.  Bu olmayınca ve Atiker Konyaspor rakibin hızını ve ateşini düşüremeyince oyun Şenol hocanın maç öncesi kafasında kurguladığı gibi gelişti.

            Tartışmalı hakem kararları yine vardı. İlk yarı biterken Tosic'in elle müdahalesine hakem penaltı çalsa Beşiktaş ikinci yarı maça daha tedirgin başlayabilirdi. Ancak yine de sonucun çok değişeceğini sanmıyorum. Beşiktaş gerçekten iyi günündeydi ve çok iyi futbol oynadı.

            Atiker Konyaspor, yine Skubic ve Ömer Ali kanadından etkili olmaya çalıştı. Burada sorun Atiker Konyaspor'un alternatif bir hücum planı olmaması. Artık rakipler de bunu ezberlemeye başladı.  Atiker Konyaspor'un tüm etkili atakları sağ kanadındaki Skubic ve Ömer Ali'nin becerileri ile duran toplara bağlı.

            Atiker Konyaspor, özellikle büyük takımlar karşısında mağlup duruma düştüğünde zaman zaman farklı yenilgiler alıyor. Öyle karalar bağlanacak bir durum yok. Atiker Konyaspor takım oyunu oynama  ve kollektif alan savunması yapma kabiliyeti gelişmiş bir takım. Bu açından önümüzdeki haftalarda oyununda bir fark oluşacağını sanmıyorum, yine ligi ilk sekiz içinde bitirecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR