Kasım Göçer

Kasım Göçer

Serdar'ın satışı!

Serdar'ın satışı!

         Futbol bir oyun. Hayat ise bir gerçek. Ölüm hayatın en acı gerçeği. Ahmet Çalık'ın kaybı bizi hayatın en acı gerçeği ile bir kez daha yüzleştirmek zorunda bıraktı. Arkasından sadece Konya değil tüm Türkiye ağladı. İyiliği, efendiliği yüzüne yansımış bir kardeşimizdi.

Atatürk'ün dediği gibi Ahmet sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısıydı. Herşeyden önce spor camiası iyi bir insanı kaybetti. Kabri nur, mekanı cennet olsun. Bundan sonra Ahmet'e karşı görevimiz ismini yaşatmak olmalı.

Konyaspor'un 6 numarayı emekli etmesi fikrini destekliyorum. Rahmetli Tevfik Lav hocamız gibi Ahmet Çalık'ın ismi tesislerde yaşatılmalı. Ayrıca önümüzdeki 2022/2023 sezonunun isminin Ahmet Çalık sezonu olması için Konyaspor yönetiminin gerekli girişimlerde bulunacağına yürekten inanıyorum.

          Serdar Gürler'in Satışı
         
Serdar Gürler'in sözleşmesindeki çıkış maddesini kullanmasıyla Başakşehir kulübüne satışı gerçekleşti. Konyaspor'u zor zamanlarında zor durumda bırakan bir satış oldu. Futbolcuların çoğu maalesef kulüpleriyle duygusal bağlar kurmuyor, pek çoğu futbol hayatının son demleri yaklaştığında en çok kazanacağı sözleşmeyi yakalamak, son kontratlarında tabiri caizse voleyi vurmak çabası içine giriyor. Daha sekiz on gün önce takım otobüsünden indikten sonra bağıra çağıra “Konyaspor geliyor bak “ şarkısını söyleyerek sosyal medyada taraftarın beğenisini kazanan bir  oyuncu bile bunu yapabiliyor. Keşke her şey para olmasaydı. Keşke  söylediği gibi O'nu sakatken transfer edenlerin yüzünü kara çıkarmasaydı. Keşke, keşke... Keşke Ahmet yaşasaydı.

          Büyük Sorun: 8+3
         
Serdar Gürler'in satışı ve Ahmet'in kaybı Konyaspor'u çok zor duruma soktu. Ahmet'in kalbimizdeki yeri doldurulamazsa da giden oyuncuların yeri her zaman doldurulur. Ancak buradaki en büyük sorun 8+3 kuralı. Ahmet'i ebediyete uğurladıktan sonra emaneti muhtemelen Adil devralacak. Abdulkerim ve Soner ile birlikte 8+3 kuralının şartları sağlansa da hocanın oyuna müdahale ve hamle şansı çok fazla kısıtlanıyor. Bu açıdan Alper Uludağ'ın bırakılmasını çok yanlış bir karar olarak değerlendiriyorum. Çok karakterli ve forma şansı verildiğinde sonuna kadar mücadeleyi bırakmayan bir oyuncu olmasına rağmen en büyük şanssızlığı önünde Guilherme Sitya gibi ligin en iyi sol beklerinden bir tanesinin bulunmasıydı.  Sol ön ve sol bek pozisyonu için bir hamle opsiyonu olabilirdi.

          Kimi Transfer Etmeli?
         
Konyaspor'un ara transferde çok net ilk 11 oynayabilecek bir yerli opsiyon ortaya koyabilmesi lazım. Sağ ön tarafa transfer şart gibi görünüyor. Benim naçizane önerim bu pozisyona yerli olarak  takımlarında fazla forma şansı bulamayan Emre Kılınç, Yunus Mallı ya da   Sinan Gümüş olabilir. Bu oyuncular Konyaspor'daki takım havası ile çıkış yakalayabilirler. Yine aynı şekilde kanatta oynamalarına rağmen hocanın da istediği gibi skor katkısı yüksek oyuncular. Orta sahada Salih Uçan ya da Fenerbahçe'den Muhammet Gümüşkaya kiralık olarak düşünülebilir. Kadro içinde kariyerinin büyük kısmında kanat oyuncu olarak oynayan Mpoku kanatlarda kullanılabilir. Ahmet Karademir'in ise fiziksel gelişimini tamamlayıp bir alternatif haline gelmesi gerekiyor. Bu fırsat bir daha eline geçmez.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR