Ufuk Kendirci

Ufuk Kendirci

Sezonun en kritik maçı

Sezonun en kritik maçı

İlhan Palut’un ayrılış süreci, zamanlaması, ulusal basında bu ayrılışın işleniş şekli bunların hepsini tartışabiliriz. Kendi fikrimi ortaya koymak gerekirse, ben hem gönderiliş şeklinin hem de zamanlamasının İlhan Hoca için de yeni gelen Stanojevic için de iyi yönetilmediğini düşünüyorum.

Gaziantep FK maçında tur Palut ile kaçsaydı ve burada Ankaragücü maçında puan kaybı olsaydı kim ayrılığı eleştirebilirdi? Eğer sportif sonuçlardan bağımsızsa ayrılık, 2 maç daha tahammül edilemeyecek bir durum ne yaşanmış olabilir? Ayrılıkta hala muammalar olduğu kanaatindeyim. Geçtik…

Aleksandar Stanojevic için de böyle hızlı bir imza turu ve mürekkebi kuramadan çıktığı maç hocayı zorlamış olabilir. Burada Sırbistan’daki gibi fiziki şiddete varan baskı yok ama hocanın sağlıklı çalışabilmesi için psikolojisinin iyi olması lazım. Gaziantep FK maçında oyundan memnun oldum. Hoca ileri bölgede baskı yapmaktan, risk almaktan kaçınan bir teknik adam değil. İnanıyorum ki ilk iç maçında ilk galibiyetini alacaktır, biraz zamana ihtiyacı var. Geçtik…

Şimdiki yazdıklarım Palut ve Stanojevic’ten hatta yönetimden de bağımsız. Yalnızca taraftara seslenmek istiyorum. Konyaspor taraftarı bugün takımınız ligin en kritik maçına çıkıyor. Şampiyonluk maçı mı, hayır. Kümede kalma maçı mı, hayır. Ancak Konyaspor’un pusulası ve psikolojisi bu maça bağlı.

İlhan Palut “Ne yaparsak yapalım kazanamıyoruz psikolojisine girmemiz, kaybettiğimiz puanlardan daha kötü” derken bunu kast etmişti. Ankaragücü maçında kaybedilecek puan camiayı bu psikoza sokar. Yeni başlangıç için hocaya, takıma, 3 puana.. stadyumu doldurmanıza ihtiyaç var. Galibiyet her şeyi silmez ama Kayacık’taki havayı yumuşatır. Kırılma yaşamamak için stadyuma gelmelisiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ufuk Kendirci Arşivi
SON YAZILAR