Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

‘Sınır namustur’ ama HDP ittifak ortağıdır!

‘Sınır namustur’ ama HDP ittifak ortağıdır!

Muhalefet partileri CHP ve İYİ Parti, iç politikada da dış politikada da kafa karışıklığı yaşamaya devam ediyor. CHP'nin Genel Merkez binasına asılan "Sınır namustur" pankartının ardından İYİ Parti binalarına da "Hudut Namustur" pankartları asıldı.
 
CHP, iki benzemez İYİ Parti ile HDP’yi ittifakta tutmaya çalışırken, İYİ Parti’de söylemleri ve bulunduğu yer arasındaki tezatlıkla dikkat çekiyor…
 
Taliban’ın yönetimi ele geçirmesinin ardından Afganistan’dan ülkemize olması muhtemel göçe karşı, CHP’nin başlattığı “sınır namustur” kampanyası, bir kere CHP’nin ve İYİ Parti’nin bulunduğu HDP’li ittifakın yapısıyla da yüzde yüz çelişiyor.
 
PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP ile aynı masada oturup sınır güvenliğinden veya sınırların namusundan bahsetmek abesle iştigaldir.
 
Sınırlarımıza kurulmak istenen terör devletinin değirmenine su taşıyan HDP’nin olduğu bir yapının ‘sınır namustur’ demesi gülünç…
 
Hem CHP’yi hem de İYİ Parti’yi bu konuda büyük bir samimiyet testi bekliyor.
 
Eğer gerçekten sınırların namusuna bu kadar önem veriyorlarsa ve egemenlik anlamında namusumuzu asla çiğnetmeyecekleri konusunda samimi iseler, ittifak ortakları HDP hakkında dişe dokunur bir tepki duymak isteriz.
 
PKK’lı teröristler sınırımızı geçip vatanımıza göz diktiğinde, sivil, bebek, yaşlı, asker, polis ayırt etmeden saldırı girişimlerinde bulunduğunda sesleri çıkıyor mu mesela?
 
İttifak ortakları HDP’ye dönüp, ‘sınırımız namusumuzdur’ diyebildiler mi? Teröristlere sahip çıkan HDP’lilere iki çift laf edebildiler mi?
 
Elbette hayır…
 
Ne çabuk unuttuk? ‘Sınır namusumuzdur’ diyenler daha dün 'sınırımızda komşumuz PYD olsun' diyorlardı. Sınırımızda başkası olacağına PYD olsun diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek için iki çift laf edebildiler mi mesela?
 
Ya da 'Türkiye ile İran karşı karşıya gelirse İran'ın safında olurum' diyen Eren Erdem’e dönüp, ‘sınır namustur’ diyebildiler mi?
 
Diyemediler…
 
Haydi CHP’nin tıyniyetini biliyoruz da ya milliyetçi olduğunu söyleyen İYİ Parti?
 
Daha iki gün önce Türkiye’yi Sincar’da bebek ve hastane bombalamakla suçlayan HDP’li milletvekillerine tek kelime söylediler mi?
 
Sınır namustu ya hani!
 
….
 
Elbette sınır namustur.
 
Türk Silahlı Kuvvetlerimiz sınır güvenliği konusunda elinden gelenin en iyisini zaten yapıyor.
 
Mehmetçiklerimiz, polislerimiz, istihbarat teşkilatımız hem sınırın bu tarafında hem de diğer taraflarında kahramanca görevlerini zaten yerine getiriyor.
 
Dolayısıyla CHP’nin başını çektiği bu kampanya öncelikle kahraman güvenlik güçlerimize yapılmış bir haksızlıktır. Onların gece gündüz, yaz kış verdikleri mücadeleyi görmezden gelmektir. Nöbet kulelerinde canı pahasına sınırları koruyan yiğitlere ayıptır.
 
Kaldı ki; Türkiye, uzun yıllardan bu yana komşu ülkelerdeki karışıklıklar nedeniyle sınır güvenliği konusunda önemli bir test veriyor. Ve bu testi de hem Zeytindalı Harekatı’nda hem de Barış Pınarı Harekatı’nda başarıyla geçti.
 
Sınırımıza kurulmak istenen uydu terör devletini, daha doğmadan boğup attı.
 
O günlerde de Türkiye sahada bu mücadeleyi verirken, birileri de ‘Bizim ne işimiz var Suriye’de?’ diyordu.
 
Geldiğimiz noktada şimdi de koro halinde yine aynı şeyi söylüyorlar.
 
‘Bizim ne işimiz var Afganistan’da?’…
 
Ondan sonra da sınır güvenliğinden bahsediyorlar.
 
Oysa sınır güvenliği, sınırın öbür tarafında alınırsa etkilidir. Sınırın namusu pankart asmakla, popülist laflarla değil icraatla korunur.
 
Türkiye, sahada gösterdiği varlıkla sınır güvenliğini emin bir şekilde korumaya devam ediyor. Bu konu, üzerinden siyaset yürütülecek ucuz bir konu da değildir.
 
Yeni göç dalgalarını elbette bizler de istemeyiz. Bu konuda önlem alınması için hükümete ve devletimize bizler de çağrı yaparız. Ama bu konu, üzerinde siyaset yürütülecek, popülist politikalarla afişler yaptırıp sağa sola asılacak bir mesele değildir.
 
Hele ki bu konuda ahkam kesecek olanlar CHP ve İYİ Parti hiç değildir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR