Ufuk Kendirci

Ufuk Kendirci

Stanojevic’in eli rahatladı

Stanojevic’in eli rahatladı

35. haftayı bay geçen Konyaspor, 34. Haftayı 3-0 ‘lık Alanyaspor galibiyetle kapatmıştı. Stanojevic’in deplasmandaki oyunu maç öncesi bizleri şaşırtmıştı. Mame Diouf gibi takımın en skorer oyuncusunu hamle oyuncusu olması için kenarda bekletmesi ve Michalak başlangıcı bir riskti. Hoca bu riski aldı. Başarılı oldu mu, skor açıklıyor. Ömer Erdoğan bence Michalak ile takımın oyununu böyle beklemedi.

Erdoğan sağ kanatta Emreli, ileride Diouf’u oynatarak Michalak’ı yedekte ya da sağda Michalak, ileride Mame bekleyip, Emreli’yi yedekte tutmasını bekliyordu. Konyaspor, Alanyaspor maçında ilk defa pas oyunu değil, geçiş oyununa geçti. Bakarsanız bu sefer hücum dengesi eşitti, sadece Moreno soldan topu alıp gitmedi, sağdan da Cebrail ve Kondrad topla rakip sahaya hızlı giderek gol aradı.

Şimdi soru şu, Stanojevic Alanyaspor maçına mı bu taktiği kullandı yoksa artık Konyaspor bu formatı kullanıp topu rakibine vererek hızlı hücumlara mı yönlenecek. Zira Hoca’nın taktik anlayışına göre top kendisinde kalmalıydı. Bu düşüncesini değiştirerek deplasmandan sonuç aldı. 30 Mayıs’ta Sivasspor maçında da aynısını deneyeceği bize sinyali verecek. Sezon planlaması açısından oyuncuların performansını da yakından izleyeceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ufuk Kendirci Arşivi
SON YAZILAR