Hüseyin Koyuncuoğlu

Hüseyin Koyuncuoğlu

Taraftar ateşledi, Konyaspor kazandı!

Taraftar ateşledi, Konyaspor kazandı!

 

Torku Konyaspor ligin 23. haftasında âdeta yeniden doğdu. Yeşil Beyazlılar 5 ay sonra, evinde 3 puan almayı başardı.
 İç sahadaki en son galibiyet 5. haftada Tavşanlı Linyitspor'a karşı 2-0 alınmıştı.
Nitekim Kartal'ın son haftalarda ki yükselen performansı bunun habercisiydi. İki hafta önce yeşil beyazlılar Adana Demirspor karşısında 3 puanı son anda kaçırmıştı. O maçta ilk kez forma giyen Sjoerd Ars, 3 kez ağları sarsarak kalitesini göstermişti.
Geçen hafta Kütahya deplasmanında da güzel bir gol atan Hollandalı futbolcu bu hafta da boş geçmedi ve daha üçüncü maçında beşinci golünü atarak hem taraftarın gönlüne su serpti hem de Kartal'ın belalısı Sinan'a güzel bir mesaj verdi.
Sinan Özkan, Elazığ'dan transfer olduğunda büyük umutlarla gelmişti Konya'ya. Taraftarlar birçok şey bekliyordu ondan. Ama o beklentileri karşılayamadı. 17 haftada (biri Ömer Ali'nin zorla attırmasıyla) sadece iki gol atabilen "başarısız" forvet yönetimin ancak farkına varmasıyla ilk yarının sonunda nihayet gönderildi.
İlk yarı boyunca forvette istikrar sağlayamayan Torku Konyaspor yönetimi, başarılı bir işe imza attı ve Sjoerd Ars'ı renklerine bağladı. Kim aldıysa, nasıl bulduysa helal olsun. Bir oyuncu ancak bu kadar taraftarı ateşleyebilir. Yıldız oyuncu hem ikili mücadeledeki performansı hem de hava toplarındaki hâkimiyetiyle daha 3 haftada taraftarın gözüne girmeyi başardı. Taraftar önümüzdeki haftalarda da ondan goller bekliyor.
Göztepe galibiyetinin mimarları şüphesiz Erdal ve Ars'tı. Bu maçta Torku Konyaspor'da kötü diyebileceğimiz bir oyuncu yoktu ama bu oyuncuların performansları göz doldurdu. Daha ilk dakikada Kartal'ın verilmeyen bir golü vardı ama kimse onun neden verilmediğini anlamadı. Hakeme kötü yönetti diyemeyiz ancak bunun gibi birkaç basit hatası vardı.
Recep Aydın'ın mücadeleciliğini de unutmamak gerek. Orta saha oyuncusu maçta ayak basmadık yer bırakmadı. Hemen hemen her pozisyonun içinde o da vardı.
Ömer Ali Şahiner'in sarı kart cezasının olması Neca'ya yaradı. Portekizli oyuncu ilk 11'de başlamanın fırsatını iyi değerlendirdi ve başarılı paslar çıkardı. İkinci golün asistini de o yaptı.
Kartal'ın galibiyet fitilini ateşleyen taraftarı da es geçmeyelim. Yeşil beyaz renklere gönül vermiş binlerce taraftar tribünleri doldurdular. 3-4 sezondur Konyaspor, bu kadar çok taraftarı arkasına alarak mücadele etmemişti. Recep'in maç sonu açıklamasında "Koşuyorsak taraftar sayesinde iki kat daha fazla koştuk" demesi tribünlerin maça katkısını açıkça ifade ediyor.
Maçı izlemeyen birine bu maçı kısaca anlatacak olursak; "Torku Konyaspor evinde Ars, Erdal ve taraftar sayesinde haftalar sonra galip geldi" diyebiliriz.
 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hüseyin Koyuncuoğlu Arşivi
SON YAZILAR