Kasım Göçer

Kasım Göçer

Telaşla Kaçan Üç Puan

Telaşla Kaçan Üç Puan

Atiker Konyaspor’un hücum gücünün yüzde sekseni sağ kanadıdır. Ömer Ali ve Skubiç in yokluğunda Atiker Koyaspor’un nasıl bir oyun ortaya koyacağı maç öncesi en çok merak ettiğim konuydu. Aykut Kocaman sağ bekte Mbamba sağ önde ise Miloseviç’le başladı. Otuzdan sonra sol önde oynayan Fofana ile Miloseviç yer değiştirdi. Ancak alışık olduğumuz ilk yarıda sağ kanat hücumlarını göremedik.

Aykut Kocaman, eksikler sebebiyle önceki maçlarda görmeye alıştığımız çift santrafor tercihinden vazgeçerek tek santraforun ardında Volkan- Amir-Ali Çamdalı’ndan oluşan üçlü bir orta saha kurgusuyla  maça başladı.

 Rıza Çalımbay ise cüretkar bir tercihle ilk onbirde Eto’o, Deniz Kadah ve El Kabir’e birlikte şans verdi. Maça El Kabir kanatta Eto’o ileri uçta Deniz Kadah hemen arkasında başladı.  İlk yarıda Aykut Kocaman Rıza Çalımbay’ın üç santrafor tercihine karşı üçlü orta saha tercihi ile oyunun kontrolünü elinde tutmaya çalıştı.   

İlk yarı Atiker Konyaspor risk almadan oynamaya çalıştı. Rıza Çalımbay’ın cüretkar tercihleri ve riskli  oyununa  Antalyaspor’un geri dönüşlerde ağır kalması da eklenince Atiker Konyaspor’a net gol fırsatları verdi. Ancak Bajic ve Fofana ilk yarıda buldukları kaleci ile karşı karşıya pozisyonları değerlendiremedi. Kullanılan bir serbest vuruşta Vukoviç’in gole yaklaştığı bir pozisyon daha vardı.      

Atiker Konyaspor, bu pozisyonlardan golü bulamayınca Eto’o gibi kaliteli bir ayağa sahip olan Antalyaspor golü buldu. Gol öncesi atak başlangıcında Eto’o’nun ara pası gerçekten alkışı hak eden kaliteli bir hareketti.

Antalya, devreye 1-0’la gitti ancak ikinci yarıya bambaşka bir Atiker Konyaspor geldi. İkinci yarı önde baskı kurarak başlayan Atiker Konyaspor rakibini bunalttı. Bajiç’le beraberlik geldi. Amir’in yerde kaldığı pozisyonda hakem penaltıyı çalınca Antalyaspor’lu oyuncular kontrolü kaybetti. İtirazdan Chico kırmızı kart gördü.  Vukoviç’in penaltıyı basit bir şekilde kullanması gerekirdi Fantezi yapmaya çalışınca penaltı kaçtı. Ardından Charles çift sarıdan atılınca rakip dokuz kişi kaldı. Aslında sarı kartları erken gören eksilme riski fazla olan taraf Atiker Konyaspor’du. Penaltıdan sonra Antalyaspor fazla gerildi ve üst üste kırmızı kartlarla sahada dokuz kişi kaldı.   

Buna karşılık rakip dokuz kişi kaldıktan sonra panikleyen Atiker Konyaspor oldu. Top bile çevirsen iki oyuncun boşta kalacak. Sakin kalsa çok rahat pozisyon bulabilecekken  Atiker Konyaspor’un  alelacele hücum etmesi anlaşılır şey değil. Aykut Hoca, Mbamba yerine Jonsson’u alıp savunmayı üçledi.  Ali Çamdalı nın yerine Rangelov’u daha sonra Amir’in yerine Halil İbrahim’i alarak ileriyi üçledi.

 Değişiklikler mantıklı olsa da Aykut Hoca kenardan oyuncularına sakin olup pas  yapmalarını söylese daha etkili olurdu. Eksik rakibi karşısında karınca sürüsü gibi karmaşa içinde hücum eden Atiker Konyaspor rakibi dokuz kişi kaldıktan sonra net pozisyon dahi bulamadı. Öyle ki insan keşke maç onbirle  onbir devam etseydi diyor. İkinci yarı Atiker Konyaspor maç onbire onbirken çok daha iyi oynuyordu.    

Rıza Hoca, takımı dokuz kişiyken oyuncularına sakin olup topu yere basmalarını isterken  Konyaspor yarım saate yakın bir süre iki oyuncu fazla oynamasına rağmen sakin kalıp soğukkanlı hücum edemediği için üç puan yerine bir puana razı oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR