Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

TRT bizi asimile mi etmek istiyor?

TRT bizi asimile mi etmek istiyor?

Eski adıyla TRT 4, yeni adıyla TRT Okul kanalını izliyorum. Bir program da “altın oran” kavramı anlatılıyor. Tarihten, günümüzden, mimariden, resimden örnekler veriliyor. Picasso, Leonardo da Vinci, eski yunanda mimari, Roma’da mimarı, batıda farklı örnekler, “Son Yemek” tablosu, hepsi anlatılıyor, hepsindeki “altın oran” bulunuyor ama program süresince ne Osmanlı, ne Selçuklu, ne Abbasi, Ne Memluk, ne Endülüs hiç birisinden bahsedilmiyor.

Bu programı bir çocuk izlediğinde inanınız TRT’den edineceği algı, bizim geçmişimiz Yunan, Roma, İtalya, İngiltere, Fransa, Hıristiyan, neticede batılı ama kesinlikle Müslüman değil. Bizim geçmişimizde mimari yok mu? Sadece Endülüs Emevi’lerin mimaride uyguladıkları “altın oran” mantığını anlatsa bizim ne görkemli bir geçmişimiz olduğunu görür ama sunucusu, yapımcısı evrensellik diye bir kavram oluşturmuş ve nedense onların evreninde biz yokuz. Anlamıyorum ki bu programı izleyen biz değil miyiz, bize neden batının kültürünü dayatıyorsunuz? Bizim kendi görkemli geçmişimizde matematikte var, resimde var, “altın oran” da var, mimari de var.

Adamlara bunu dediğimiz zaman nedense bağnaz oluyoruz. Olsun onlar nasıl algılarsa algılasın bunun bir kültür empozesi olduğunu biz biliyoruz, biz medeni olduğumuzdan, onların yaptığı empozenin farkında olduğumuzdan bunları ifade ediyoruz.

Gidin Alman, İngiliz, Ukraynalı, Çinli, Koreli ya da Amerikalı kimin televizyonuna bakarsanız bakın bu kadar açık bir kültürel dejenerasyona tabi tutulan, adeta yıllarca asimile edilmiş, illa batılılaşacaksın, dayatması yaşanmış başka toplum göremezsiniz. Adamların televizyonlarında kendi kültürleri kendi medeniyetleri vardır, bu medeniyeti dünyaya satmaya çalışırlar ama nedense biz gönüllüyüz hemen bütün değerlerimizi yok edelim ve batılı yapalım insanımızı istiyoruz. Yıllarca medeniyeti eve ayakkabıyla girmek, İngilizce ve Fransızca kelimeleri konuşmaların arasına serpmek, çatalı sol eline alıp bıçağı sağ eline alarak yemeği yemek olarak lanse edilmiş bir toplumuz. Onun içinde TRT’de eğitim programında tamamen batı kaynaklı alıntılarla olayın anlatılması kadar ne normal olabilir değil mi?

Mevlana’yı, tasavvufu bile batı menşeli bir bakış açısıyla izah ediyor TRT’nin programları. Bunu kabul edemiyoruz.

Geçtiğimiz günlerde başörtüsünün kamu kurumlarında serbestleşmesi için yapılan kampanyaların basına anlatıldığı gösteride konuşan Sivil Toplum Platformu Başkanı Latif Selvi Bey “millet ne istiyorsa artık o olacak” diyordu. Tabiî ki bizde buna katılıyoruz ama batı medeniyet doneleri ile yetiştirilmiş bir millet nasıl olacakta dini konularda milli konularda hassas olacak? Şükür 200 yıllık mücadelede hala bu milleti dönüştüremediler. Fakat bilesiniz bu dönemde bile TRT’de batı medeniyetinin bir parçası olduğumuz mantalitesi ile hareket edilirse ve millet olarak bunu engelleyemezsek, işimiz zor.

Ondan sonra Almanya’da bilmem ne kahvesinde bilmem ne markalı içkisini yudumlarken Milliyet Gazetesinin Yazarı Hasan Cemal bu ülkede annesi Ermeni ve Kürt olanların kimliklerini sakladığını ve Ermenilere soykırım yapıldığını iddia eder. Kimsede Hasan Cemal’e tek kelime edemez. Ülkenin içini oymayı demokrasi, benliğinize sahip çıkmayı ise yobazlık olarak gösterir geçer giderler.

Siz çevrenizde babası ya da annesi Kürt olan, yani özünde Kürt olan bir insanın Kürt kimliğini sakladığını gördünüz mü? Ben görmedim, ama ne imiş M. Ali Birand saklamış, İlhan Selçuk annesinin Ermeni olduğunu saklamış. Ermeni Taşmakların ülkemizi Ruslara, Fransızlara sattığını, insanımıza soykırım uygulamak istediğini savunmak Faşistlik olarak görülür ve adamlar kafalarına göre bu topraklarda ihanet atı oynatırlar.

Kürt kardeşlerimizi (geçende yazmıştım) cenazelerine bile namazı kılmayan dinsiz imansız teröristlerin temsil ettiği görüşü ile ülke pazara çıkarılır.

Evet, TRT bu milletin parası ile yayın hayatını sürdürüyor ve biz TRT’nin bizim kültürümüze muhalif yayın yapmasını istemiyoruz. Bu konuda kim üzerine düşeni yapacaksa yapsın ve TRT artık bu milletin olsun. Kanal D, CNN Türk, Hürriyet, Milliyet bu ülke için senaryolar geliştiren ihanet uşakları ile hareket edebilirler ama TRT’ye müsaade etmemeliyiz. Yoksa kendi paramızla pazara çıkarılır, bilesiniz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR