Hasan Ekelik

Hasan Ekelik

Tur Konya'ya kaldı

Tur Konya'ya kaldı

Uefa Konferans ligi grup elemelerine harika bir başlangıç yaparak dikkatleri üzerine çeken Konyaspor’umuz, kazandığı özgüven ve arkasına aldığı rüzgarla Vaduz deplasmanına gitti.
Her ne kadar maçın favorisi Konyaspor olsada bu tip iki aşamalı maçlar stratejiktir. Maça çıkacak olan ilk on bir belli olduğunda acaba hocamız rakibi üzerine çekip kontra ataklarla sonuca gitmeyi mi düşünüyor diye aklımızdan geçirdik. Fakat maçın başlamasıyla birlikte gördük ki tam tersine rakip takım deplasmanda oynuyor gibiydi.
Zymer Bytyqi’nin yokluğunda sol kenarda , Amilton sağ kenarda Michalak ile pozisyon bulmaya ve atak organize etmeye çalışan takımımız bu noktada başarılı olamadı. Kapanan rakibe karşı bu iki oyuncuda etkisiz kaldı böylece Bytyqi ‘nin kenardan oyun kurma ve topu ön bölgede tutma adına bizim için olmazsa olmaz bir oyuncu olduğunu bir kez daha görmüş olduk.
İlk yarı itibariyle temposu düşük ve hakemin ön plana çıktığı bir maç izledik. Özellikle ön tarafta oynayan oyuncuların birbiriyle uyumsuzluğu göze batarken zaman zaman gelişen organize ataklarımızı da rakibin faullerini görmezden gelen maçın hakemi kesti.
İkinci yarıda yapılan oyuncu değişiklikleri ile birlikte oyunumuz biraz daha hareketlense de bitiricilik konusundaki bu maça özel beceriksizliğimiz skoru getirmedi.
Skor gelmedikçe de rakibin direnci arttı tam bu noktada maçı anlatan spikerin de söylediği gibi nadir gelişen Vaduz ataklarından birinde kalemizde golü görüp soğuk bir duş etkisiyle ürperdik.
Bu golden sonra oyunu tamamen rakip ceza alanı bölgesine yıkıp çokta organize olmayan ataklar ve doğaçlama bir oyunla gol aramaya başladık nihayetinde yaşadığımız şoku Muhammed Demir’in ayağından bulduğumuz golle atlattık ve deplasmandan beraberlikle ayrıldık.
Lafı çok fazla uzatmadan şunu söyleyeyim. Vaduz takımı asla Konyaspor’a denk ve zorlayacak bir takım değil bu işi Konya’da bitirip bu turu geçeceğimizi gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.
Fakat bu maç bize güzelde bir ders vermiş oldu en ufak bir motivasyon kaybı ve rehavetin bu seviyelerde nelere mâl olabileceğini uygulamalı bir şekilde görmüş olduk.
Umarız ikinci maçta taraflarında desteğiyle daha coşkulu bir oyun ve ciddiyetle bu turu geçer ve bu sezon çok istediğimiz Avrupa yolunda bir adım daha atmış oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Ekelik Arşivi
SON YAZILAR