Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Türkiye seçim yolunda

Türkiye seçim yolunda

Sevgili dostlar, tekrar birlikteyiz.

Türkiye ve Konya gündemi hızla değişiyor. Biz de bu bağlamda sizlerle duyduğumuz bazı bilgileri paylaşmak istiyoruz. Deprem bölgesindeki çalışmalar devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediyemiz, İlçe Belediyelerimiz ve Odalarımızın yaptığı konteyner kent Hatay’da tamamlanmak üzere. Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ve İlçe Belediye Başkanlarımız orada gerekli görüşmeleri yapıp, bölgenin hareketiyle ilgili her hafta ziyaretlerde bulunuyorlar. Bu hafta da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile bir araya geldiler. Gerçekten hoş görüntülerdi. Konya ve Hatay’ın ayağa kalkması için çabaları gerçekten takdire şayan…

Diğer konumuz ise, Türkiye artık seçime gidiyor. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 14 Mayıstaki seçim kesinleşti. Resmi gazetede yayınlandı ve artık seçim havasına girdik. Bugün itibariyle 64 gün kaldı. Belki de Türkiye’de ilk defa seçim sath-ı mailine girdiğimiz süre bu kadar kısa.

Önümüzün Ramazan Ay’ı ve bayram olduğu düşünülürse yaklaşık 35 günün böyle geçeceği düşünülürse gerçekten sadece çalışmak için bir ay kalıyor. Bu bir aylık sürede partiler tüm yoğunluklarıyla sahada olacaklar.

Geçtiğimiz hafta Millet İttifakının tartışmalı bir cumhurbaşkanı adayı belirlendi ve toplumdan ciddi eleştiriler aldı. Özellikle Saadet Partisi’nin davranış şekilleri, adayları Kemal Kılıçdaroğlu’na sahip çıkma şekiller ciddi bir tartışma konusu oldu. Çünkü 28 Şubat sürecinde hem Refah Partisi’nin hem de Fazilet Partisi’nin kapatılmasının ve rahmetli Necmettin Erbakan hocanın evden tekrar normal hapse girmesi noktasında karara imza atanlardan bir tanesi de Kemal Kılıçdaroğlu’ydu. Bunlar Saadet Partisi seçmenini hiçbir şekilde iyi edemedi ve topyekûn destek veriyorlar ama kamyona kalan kısmı buna olağanüstü tepki gösteriyor. Ve Saadet Partisi’nin kendi Milli Görüşçü yönetim kodlarında devam etmesini istiyor.

Bakalım seçimde gerçek samimi görüşler nasıl bir tavır alacaklar? Ve oylarını kimden yana kullanacaklar? Tahmin ediyorum ki bunu Türkiye’ de benim gibi herkes merak ediyor.

Son olarak, artık biliyorsunuz ki yerel gazetelerimiz dijital mecralarda ciddi çaba içerisindeler. Haberleri okutma noktasında internet sayfalarını hareketlendirdiler. Gördüğüm kadarıyla şubat ayında çok hareketli bir süreç geçti. Mart ayı da tempolu başladı. Gazeteci arkadaşlar refiklerimiz haberlerini okutmak için türlü hareketler yapıyorlar. Özel haberler yapmak için çaba sarf ediyorlar. Bu da tabi ki bizim gibi okurlara yarıyor. Bundan sonra her hafta hangi gazetenin nasıl bir hit içerisinde, performans içerisinde olduğunu da birlikte gözlemleyelim.

Bunlarla ilgili size bilgiler vereceğim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR