Şerife Demir

Şerife Demir

‘Udi Hindi’nin faydaları

‘Udi Hindi’nin faydaları

Selamün Aleyküm. Koronanın birebir şifası olan ve birçok kişinin virüsle mücadelesinde başrolde olan bir bitkiden bahsetmek istiyorum.Udi Hindi şu sıralar Müslümanların baştacı olan, genelleme yapınca Türkiye genelinde birçok kişi tarafından faydası görülen bir bitkidir.Neden ve kimler tarafından yasaklanıyor anlamak mümkün değil.

Hadis i Şerif’te müjdelenen Udi Hindi bitkisinin kime ne zararı var anlamak için çok kafa yormak lazım ya da her zaman oynanan oyunları göz önüne getirmek gerekiyor.Birilerinin kazancı azalınca faydalı olan şeyleri toplatılma kararı çıkıyor.

Bir zamanlar tereyağı yenilmesi kesinlikle yasaklansın diye sağlığa olanzararlarını saymakla bitiremiyorlardı. O dönemlerde margarini piyasaya yavaştan çıkarıyorlardı çünkü o dönemde inanarak evine margarin alan ve tereyağı yemeyi bırakan nesil şimdilerde damar tıkanıklığı başta olmak üzere birsürü hastalıkla mücadele veriyor.

Udi Hindi bitkisinin yan etkisi neler? Yok diyecek kadar kanıtlanmış bir etkisi yok.Peki faydalarına bakalım.

Boğaz iltihabında burundan damlatılarak hasta 5-10 dakika yatırılırsa ilk 10 dakikada iyileşmeye başlar. Balgamı attırır.Sabah akşam bir çay kaşığı içilirse akciğere ve bronşlardaki iltihaba şifadır. Boğaz ağrısına şifadır. İdrar yollarındaki iltihabı söker erkeklik ve kadınlık hücrelerinde canlı organizma sayısını arttırır.

Bunu aynı zamanda toz halinde ılık su ile karıştırarak da sağlayabilirsiniz. Beldeki, böbrekteki,midedeki,karaciğerdeki,akciğerdeki iltihabı temizler. Damarlardaki kanı temizler. Guatr tedavisinde etkilidir. Yüksek olan tsh (troid değerini düşürür).  Manevi hastalıklara şifadır. Mide ağrılarında faydalıdır.

Vücuda kuvvet verir. İdrarın tutamayan kimseler için faydalıdır(çocuklarda alt ıslatma için etkendir.) Gut, romatizma ve felç hastalıklarından kullanılır. Tozu zehirlenmeye karşı faydalıdır. Yılan ve akrep sokmasından panzehir olarak kullanılır. Sırt ağrısına faydalıdır. Titreme siyatik mafsal ağrılarını giderir. Tozu suya katılıp içilirse bağırsak kurtlarını döker. Udu hindi yağı bebeklerde gaz söktürücüdür. Güneş yanıkları hafif yanıkları ve egzamaya karşı şifalıdır.

Büyük Osmanlı Derneği Genel Başkanı Soner İbiç’in konuyla alakalı paylaşımına da yer vermek isterim;

Küreselciler istiyorlar ki onların bir yeri yaparken, diğer yeri yıkan ve bu şekilde bir ömür tüketeceğimiz ilaçlarına bağımlı olalım. Olalım ki, ömrümüz boyunca onların en sadık ve daimi müşterileri haline gelelim. Bu durum belki bazılarımıza basit gelse de, onlar için 5 liralık bir ilaç bile daimi kullandığı takdirde milyar dolarlar değerine ulaşmakta. Ancak fıtri ürünler ile bağışıklığını kuvvetlendiren insanlar onların asla müşterileri olmazlar. Olmadıkları gibi bu dönen çarklarına en büyük darbeyi doğal ürünler ile vurmuş olurlar. Buradan anlayın ki mevzu gerçekten çok büyük. Bugün hindi yağımızı; yarın köyümüzden yaylamızdan getirdiğimiz mis gibi kekiklerimizi. Onlara dahi müsaade etmeyecekleri günlerin temelini bu şekilde atıyorlar. Ve zaman gelecek ki elimizde ne kadar doğal bitki ve fıtri ürün varsa bir şekilde almaya çalışacaklar. Sebep? -Bitmeyen para hırsı... Sebep? - Önce ekini, sonra nesli ifsad etme sevdası... Lakin Vallahi başaramayacaklar! Çünkü Allah nurunu tamamlayacaktır, kafirler istemese de.

“Dağda ki teröristten daha tehlikeli şehirdeki sağlık teröristleri!” diyor Soner İbiç. Çok doğru…

Rabbim yaptıkları oyunları tersdüz etsin Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şerife Demir Arşivi
SON YAZILAR