Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Un, yağ, şeker var... Helva yapsana!

Un, yağ, şeker var... Helva yapsana!

Konya, 2021 İslami Dayanışma Oyunları'nın, ev sahibi olacak. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da katılımıyla atılan imza Konya adına çok önemli.
 
27 spor branşında binlerce mücadeleye ev sahipliği yapacağız. Birbirinden değerli sporcuları Konya’da ağırlayacağız.
 
İslam dünyasının birbirinden uzak olduğu bir dönemde, İslami Dayanışma Oyunları, İslam dünyasının beraberliğine, kardeşliğine değer katacak. Bu proje İslam dünyasının birlikteliğinin bir nişanesi olacaktır.
 
Olaya sadece bir spor yatırımı olarak da bakmıyorum doğrusu.
 
Popüler kültürün en önemli unsurlarından olan spor, hem reklamsal anlamda hem de kucaklaşma anlamında İslam ülkelerine de çok şey katacaktır.
 
Ayrıca, inanç turizminde önemli bir şehir olan Konya, Arap dünyasından çok fazla turist çekemiyor. Kuzey ülkeleriyle birlikte en fazla harcama yapan turistlerin Arap vatandaşları olduğunu düşününce bu işin ne kadar önem arz ettiğini de bir kenara not ediyorum.
 
Spor faaliyetleri açısından ise Konya’ya büyük katkıları olacaktır bu organizasyonun. Bu vesileyle yıkılan kortlar, spor salonları, yüzme havuzları yeniden yapılacak ve yenilenmiş olacak...
 
Şuanda Konya’da atletizmle uğraşanlar için doğru düzgün bir tartan pist yok mesela. Eski Atatürk Stadı’nda bulunan eski ama kullanışlı salonların, spor alanlarının yokluğunu hissediyoruz. Eksiklerimiz de giderilmiş olacak hiç olmazsa.
 
Tabi sadece fiziki yatırımlarla, yani bina yapmakla bitmiyor bu işler. Önemli olan bu binaların içini de doldurmak. Bununla ilgili olarak da Konya’da yakında önemli bir yatırım daha yapılacak.
 
Dün, Genel Yayın Yönetmenimiz Lokman Koyuncuoğlu ile birlikte Selçuklu Belediye Başkan Yardımcılığı görevini devralan Ali Düz ve Konya Terminaller Şube Müdürlüğü görevini devralan Rafet Baştürk’e hayırlı olsun ziyaretine gittik.
 
Ali Düz’ü ziyaretimizde Başkan Ahmet Pekyatırmacı ile de çay içme fırsatımız oldu. Buradaki gündemimiz 2021 İslami Dayanışma Oyunları’ydı. Pekyatırmacı, bu organizasyonu çok önemsiyor. Kendisinden önemli bilgiler aldığımı söyleyeyim.
 
Selçuklu Belediyesi Kapalı Spor Salonu’nda ve Aydın Menderes Stadyumu’nda pek çok sportif faaliyet yürütülüyor. 29 bin üyesi bulunan Selçuklu Spor Okulları da günden güne büyüyor. Özet olarak, Başkan Pekyatırmacı sporu çok seviyor.
 
Ama Başkan Pekyatırmacı’dan aldığım en önemli iki bilgi şunlardı;
 
Konyaspor Stadyumu’nun olduğu bölgeye pek çok spor yatırımı yapılacak. Tartan pistten tutun da antrenman sahalarına kadar yeni yatırımlar olacak. Öte yandan o bölgede Abdülhamid Han Caddesi’nde sona gelinmiş. Yakında araç trafiğine açılacak. Özellikle Konyaspor maçlarından önce ve sonra trafik biraz daha rahatlayacak.
 
Selçuklu Belediyesi yakında çok önemli bir adım atarak ‘Altyapı Spor Akademisi’ kuracak. Bu akademide sportif eğitimden önce sportif analizler yapılacak. Örneğin, çocuğun kemik dayanıklılığı, boyu, hızı, kilosu, esnekliği, refleksleri, ne yiyip ne içmesi gerektiği gibi meseleler başta olmak üzere bir çok konuda analizler yapılacak.
Bilimsel anlamda bir hayat koçluğu ile birlikte bu işin olmazsa olmazı yetenek birleştirilerek ortaya tam donanımlı sporcular çıkacak. Tabi bunun yanında çocuklara verilecek olan ilmi bilgilerle, güzel ahlak ve süper yetenek birleşecek. Aslında eksiğimiz tam da bu.
 
Un var, yağ var, şeker var. Helva yapsana helva yapsana helva yapsana türküsünü söyleyesi geliyor insanın.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi spora aşık bir lider olmasa bu binaları, salonları, stadları hayatta göremezdik. Onun bu kadar desteğinin karşılığının sportif başarıda verilemediği çok net.
 
35 milyona yakın genç nüfusun içinde güreş ve birkaç yan sporlar dışında doğru düzgün başarı yok… Başarılı olan sporculardan bazısında da ahlak sorunu var. Altyapıdan sporcu çıkartma meselesinde ise Katar’la aynı klasmandayız. Tek farkımız, sporcular için Katar’dan önce inilecek durak biziz.
 
İşte tüm bu gerçekler ayan beyan ortadayken, Ahmet Pekyatırmacı’nın ‘Altyapı Spor Akademisi’ projesi çok değerli. Umarım bu projenin içi doldurulur ve gerçekten alanında uzman, etkin ve yetkin isimlerle büyük sporcular yetiştiririz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR