Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Yatsıya kadar bile yanmadı!

Yatsıya kadar bile yanmadı!

Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan katıldığı bir televizyon kanalında Konya Valiliği'nin esnaflar için Konya Büyükşehir Belediyesi'ne 6 milyon lira vermesine rağmen kendilerine destek olunmadığını ileri sürdü.
 
Hani derler ya, yatsıya kadar bile yanmadı diye. Karamercan’ın bu iddiasına anında yalanlama geldi.
 
Karamercan’ın ortaya attığı bu iddia hem Konya Valiliği hem Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay hem de Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Karabacak tarafından yalanlandı.
 
Ama ne var ki söz konusu Konya olunca, hiçbir fırsatı kaçırmayan bazı isimler yine bu olayı köpürttü köpürttü köpürttü. Olay bir algı operasyonuna dönüştü.
 
Resmi kurumlar ya da şehrin valiliği ne söylemiş, ne açıklama yapmış, bu iddialar gerçek mi yoksa yalan mı? hiç birinin önemi yok…
 
Yeter ki sosyal medyanın diline düşün. Hatta yeter ki işin içinden siyasi malzeme çıkarma telaşına girişenlerin mezesi olun...
 
İnsan kötü niyetli olmaya görsün, resmi açıklamaları görse bile sırf siyasi menfaat sağlamak üzerine Karamercan’ın açıklamalarını köpürtenleri sosyal medyada hepimiz gördük…
 
İlgilisine not diyerek duyurduğu tepkisinde Başkan Altay, “İddianız eksik, hayaliniz noksan. Boş hedeflerle vakit geçirmek yerine Konya’mızı tanımanızı ve bizi yakından takip etmenizi tavsiye ediyorum. Öğreneceğiniz çok şey var.” ifadelerini kullandı. Başkan Altay’ın tepkisi sadece Karamercan’a değil, aynı zamanda bu iddiaları köpürterek siyasi rant elde etmek üzere hareket edenlereydi aslında.
 
Altay’ın bu açıklamasının altına üşüşüp olumsuz yorum yapanların da büyük bir çoğunluğu AK Parti’den kopan diğer partilerin mensuplarından oluşuyordu. Buradan siyasi bir rant elde etmeye çalışanların bu organize tweetleri yine Konya’yı pek seven bazı medya organlarında, ‘Başkan Altay’a Konya esnafından tepki’ başlığıyla servis edildi.
 
Böylelikle kumpanya tamam oldu…
 
Tüm bu yaşananlara en güzel yorumu aslında yine bu mesele ile ilgili açıklama yapan KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak getirdi.
 
En basit tabiriyle ‘Süreci baltalıyorlar!’…
 
Konya’nın hem yardımlaşma hem de huzurlu bir kent olma konusunda tüm Türkiye’ye örnek olan tavrını baltalıyorlar…
 
Hem pandemi sürecinde hem de içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayında yapıyorlar bunu hem de.
 
Konyalılar ve Konya’yı yönetenler esnafına her zaman destek verir. Yardım eder, yardım alır, yardımlaşır…
 
Bu şehir belki de Türkiye’de esnafına en fazla sahip çıkan, en fazla değer veren şehirdir.
Pandemi sürecinin getirdiği sıkıntılar elbette malum. Elbette hepimiz çeşitli zararlar gördük. Hatta en fazla zararı görenler elbette küçük esnaflarımızdır. Ama bu konuda belediyelerimizin hakkını yememek gerekir.
 
Konya’da belediyeler pandeminin daha ilk günlerinde kendi kiracılarından uzun bir süre kira almadılar. Kira almama, fatura öteleme, emlak vergisi, çöp vergisi gibi vergileri silme, öteleme ve benzeri birçok uygulamada Konya öncü olmuştur.
 
Konya’dan sonra bu uygulamaları ülke çapında diğer şehirler de uygulamıştır.
 
Sadece Konya Büyükşehir Belediyesi değil, Selçuklu Belediyesi, Karatay Belediyesi ve Meram Belediyesi’nin her ay sırayla esnaflara nakdi yardımda bulunduğunu herkes biliyor. Milyon kez haberini yaptık.
 
Hatta daha da ileri gideyim.
 
Konya Büyükşehir Belediyesi, gel-al ve paket servis yapan 3 bin işletmeye billboardlu tanıtım desteğinde bulunmuştu. Konya’daki yerel gazeteler olarak bizler de 1 ay boyunca bu kampanyaya katılmış ve günde 2 sayfa esnafların reklamını yapmıştık.
 
Hiçbir şey olmasa bile, o süreçte Ali Osman Karamercan’ın lokantasının reklamlarını Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda görüp de arayanlar, alışveriş yapanlar illaki olmuştur. İnsan bundan bari utanır…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR