Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Yeni Haber’in Bininci Sayısı

Yeni Haber’in Bininci Sayısı

Gazete çalışanı herkes heyecanla bugünkü sayıyı hazırladı. Bugün Yeni Haber Gazetesi 1000. Baskısı ile okuyucularının huzuruna geliyor.

Hani her insanın bebeklik, çocukluk, delikanlılık, olgunluk dönemleri olur ya, işte kurumlarında böyle oluyor. Bugün Yeni Haber Gazetesi genç bir delikanlı olarak yaşamının olgun yıllarına dengeli ve güçlü bir şekilde yürümektedir.

Biliyorsunuz delikanlılık dönemlerinde dengeli hareket edemezseniz ileriki yıllarda gücünüzün genelde size zarar verdiği bir durum oluşur ama siz eğer dengenizi sağlarsanız delikanlılık çağınızdaki yoğun çalışmalar size ileride rahat ve başarılı bir hayat olarak döner.

Yeni Haber Gazetemizin takım kaptanlığını Lokman Koyuncuoğlu yapıyor. Genç ve dinamik arkadaşlarımız gazeteciliğin yol haritasını yeniden yazıyor ve güçlü yazarlarla da Yeni Haber Gazetesi modern zamanların köklü bir fikir gazetesi olma yolunda güçlü bir şekilde ilerliyor.

Geçen Salı akşamı 1000. baskımızın gala yemeğine davetliydik. Geceye katılan herkesin mutluluğu yüzünden okunuyordu. Burada bulunmak, bu ailenin bir ferdi olmak katılımcıların tamamına huzur veriyordu, bu da konuşmalara, şakalaşmalara çok net yansıyordu. 

Gala yemeğimizde zannediyorum iki yazarımız dışında herkes vardı, İsmail Ünver Amerika’da, Sezai Keskin’de Mozambik’te olduğu için yemeğe katılamamış. Bununla birlikte bütün çalışanlar, Yazı İşleri Müdürü Akif Solak, Kurumumuzun Genel Müdürü Ahmet Ergan, Sami Gediz, Davut Adıgüzel, Hüseyin Taşan  başta olmak bütün çalışanlar ile Baro Başkanımız Fevzi Kayacan, Beyhekim Hastanesi Yöneticisi Gökhan Darılmaz, Avukat Bekir Dolu, Eğitimci Hasan Mutluoğlu, Mert Aslan, Musa Mert, Hakan Bahçeci, Ankara kulislerini çok iyi bilen Murat Can, Bankacı Atanur Pala ve tabi hepsi birbirinden kıymetli değerli yazar kadromuz gala yemeğimizde hazır bulundular.  

Aslında Yeni Haber Gazetesinin neden böyle hızlı bir şekilde gündemi belirlemeye başlamasının sırrını da bu yazar kadrosu net bir şekilde izah ediyor.

Müthiş bir sohbet havası vardı, Fevzi Beyin Modern Türkiye ve muhafazakar kesimin bu süreçte yaşadığı sorunlar, Gökhan Beyin Kürt Sorunu ve çözüm süreci, Bekir Beyin Müslümanların bugün yaşadıkları mantık sorunu ile ilgili konuşmalarını dinlemek samimi söylüyorum beni zenginleştirdi.

Ayrıca Murat Can yazılarına önümüzdeki süreçte Ankara Kulislerinden birkaç önemli takip ettiği olayı ekleyeceği anlaşılıyor. Ben de merak ediyorum yazacaklarını ve bilsin bizde onun takipçisi olacağız.

Bunlarla birlikte gala yemeğinde sizinle paylaşacağım onlarca notum var ama malumunuz bu köşede hepsini yazmak mümkün değil. Fakat şunu çok net gördüm Yeni Haber Gazetesi bugün sadece Konya’ya değil, Türkiye’ye hatta dünyaya söyleyecek çok şeyi olan insanların bir araya gelmesi ile oluşmuştur. Bu kadronun söyleyecek çok şeyi var…  

Yukarıda bahsettiğim fikirde işte aslında burada kendini gösteriyor. İslamcığın kendini laik olarak ifade eden bir ülkede iktidar olmasının oluşturduğu kargaşanın da, Kürt sorunu ya da terörsüz bir Türkiye tahayyülünün de Yeni Haber Gazetesinde cevabını bulacağını düşünüyorum.

Şunu da bir hakkın teslimi babından ifade etmek isterim, Lokman Koyuncuoğlu gibi insanların ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu da görüyoruz.

Zira yeni bir soluk sunabilecek fikri altyapıya sahip insanların ilkeli duruşunun adı oluyor aslında Yeni Haber Gazetesi.

Bu ülkenin bütün kurum ve kuruluşlarının iyi yaptığı şeyleri para karşılığı değil gerçekten takdir ettiği için iyi diyebiliyoruz. Ayrıca yanlışlara da korkusuzca, bir gazeteye yakışır vakar ile yanlış diyebiliyor.

İşte bu asil fikri, Müslüman olmak ve İslam çerçevesinde kalmak olarak telaffuz etmektir diyebiliriz Yeni Haber Gazetesi.  

Yeni Haber Gazetesi 1000. sayısını Konya’da en fazla okunan 5 gazeteden biri olarak yapıyor, İnşa Allah 2000. Baskısını en fazla okunan gazete olarak yapar diyerek biz de bütün Yeni Haber Gazetemizin mutfağında çalışan gazeteci milletinden, dağıtımına, yazarından yöneticisine ve tabiî ki okuyucusuna 1000 sayının hayırlı mübarek olmasını diliyoruz.

Allah utandırmasın ve okuyanı çok olsun İnşa Allah…  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR