Mustafa Çimen

Mustafa Çimen

YÜZME SPORUNUN FAYDALARI

YÜZME SPORUNUN FAYDALARI

Sevgili okuyucularım. Bu hafta sizlere Peygamber efendimizin de bir sünneti olan yüzme sporunun faydalarından bahsedeceğim. Bilindiği üzere yüzerken vücudumuzun tüm kasları çalışmaktadır. Bu sebeple yüzmenin faydaları saymakla bitmez.

Sadece sağlıklı olmak için değil, stresten de uzak durabilmek için yüzmemiz gerekmektedir. Şimdi sağlık açısından faydalarına gelelim.

Düzenli bir şekilde yüzen insanlar, güçlü bir kalp ve iyi bir kas dayanıklılığına sahip olurlar. Ayrıca sakatlanan kaslarının daha hızlı iyileşmesini sağlarlar. Yüzme bağ dokularını zorlamadığından dolayı iyi bir spordur. Kireçlenme ve kemik erimesi yanında, kol ve bacak ağrısı çeken insanları rahatlatır. Yüzme, karın ve omuz kaslarını güçlendirir. Böylece hamile kadınlar için çok faydalı bir egzersiz çeşididir. Bundan dolayı su egzersizleri, hamilelikle ilişkili eklem ağrıları ve diğer rahatsızlıkları giderir.

Tabiki bilinçsizce yüzmemek gerekir. Bu sporu gerçekleştirecek insanların doktoruna Bir egzersiz olarak yüzmeye doktorunuza danıştıktan sonra başlamalısınız. Eğer dışarıda yüzüyorsanız, yüzmeye başlamadan önce güneş kremi uygulamanız önemlidir. Böylece su içerisindeyken cildinizin güneş yanığını daha az hissetmesi sağlanır. Ayrıca kendinizi, deniz suyunda, gölde ve havuzda bulunan çeşitli bakteri, su mikropları ve diğer mikro organizmalardan korumanız gerekmektedir.

Değerli okurlarım. Bu haftaki yazımızda sizlere yüzmenin temel faydalarından bahsettim. Gelecek hafta farklı bir konuda görüşmek dileğiyle sağlıklı kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mustafa Çimen Arşivi
SON YAZILAR