Necmettin Şimşek

Necmettin Şimşek

1.5 etliekmek ile gelen şampiyonluk

1.5 etliekmek ile gelen şampiyonluk

                1983 yılında kurulan Hadim ilçe takımlarından Hadim Spor, genç yaşta hayata veda eden başkan Timur Arif Boyacı ile bir ivme kazanmıştı. Fakat başkanın vefatından sonra geçmiş yıllardaki amatör ligin en alt ligi olan 2. Amatör ligde mücadele eden, iddiasını kaybedince destek bulamayıp, maddi imkansızlıklardan dolayı liglere sık sık veda eden sıradan bir futbol kulübü günlerine geri dönmüştü.
 
                3 Yıl önce Mustafa Aslan Başkanlığında Feda Yılı parolası ile yeni yönetim oluşturulup, takım Hadimli teknik direktör Erkan Bıyıklı ve Konya1922Spor, Trabzonspor alt yapılarında yetişmiş Tahir Bıyıklı’ya teslim edilmişti.
 
                Pandeminin ilk yılında iyi bir kadro yapısıyla yeni transferler ile lige başlayan Hadim Spor ilk 2 maçını kazanmıştı ama bu kez de Koronavirüs engeline takıldı. Ülkemizde tüm amatör liglere uzun bir süre ara verilmiş, tüm takımlar bir üst lig olan 1. Amatör kümeye çıkarılmıştı. Pandeminin de hafiflemesinden sonra Erkan hoca önderliğinde, Kaptan Tahir olmak üzere üst düzey 15 transfer bedel ödenmeden yapıldı, ligler başlamadan 2 ay önce takım çalışmalarına başlandı. 1. Amatör küme A gurubunda Üzümlü Spor, Hüyük Belediye Gençlik, Seydişehir gücü, İçeri Çumra, Alibeyhüyüğü Spor ve Beyşehir Belediye Spor takımları ile çetin bir mücadeleye girildi. Normalde 4 ayda bitmesi gereken maraton kar yağışlarından dolayı tam 8 ay sürdü. A gurubunda İçeri Çumra, Seydişehir gücü ve Alibeyhüyüğü temsilcileri lige veda etti, tüm takımları en az birer kere yenme başarısı gösteren Hadim temsilcisi 8 galibiyet 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile play-off gurubuna yükseldi.
 
                Play-off gurubunda ilk maçında şansız bir şekilde Ereğli temsilcisi Ergesspor’a 3-2 mağlup olan Hadimspor adeta süper amatöre çıkma şansını mucizelere bırakmıştı. Fakat 2. maçında merkez temsilcisi Maliyespor’u 10-2 yenerek hem oyunculara güven geldi hem de averajını yükselterek 6 puanlı lider Sarayönüspor’un ardından 3 puanla 2. yine 3 puanla Ereğli Erges 3. ve Maliyespor 4. olarak son haftaya girildi. Son hafta Hadim sporun rakibi Sarayönü Spor, Ereğli Erges’in rakibi iddiası kalmamış Maliyespor’du. Hadim ve Ereğli temsilcilerinin yenmesi halinde tüm puanlar 6 olacak ve aralarındaki gol sayısına bakılacaktı. Üst lige çıkmak için; Hadimspor’a tüm galibiyetler, Sarayönü Spor’a galibiyet beraberlik ve +3 gol attığı tüm mağlubiyetler, Ereğli Erges ise hem galip gelecek hem de kulağı Hadim Sarayönü maçında olacaktı. 8 Mayıs pazar günü Şehit Muharrem Samur sahasında oynanan müsabakada rakibinden üstün olan Hadim Spor bir sıfır geriye düştüğü maçı 2-1 lehine çevirerek müsabakadan galip ayrılmış play-off gurubu şampiyonu olarak adını tarihinde ilk defa Süper Amatör lige yazdırmıştır.
 
sampiyonluk-1.jpeg
 
                Gerek lig müsabakalarında gerekse play-off gurubunda özellikle oyuncularına maç başı primler, transfer imza paraları veren kulüpler arasından, soyunma odası olmadan, araç arkasında antrenman malzemesi taşıyarak, bazı deplasmanlara futbolcuların arabası ile giderek, Konya tabiri ile maç sonu 1.5 etliekmeğe oynayan Erkan Bıyıklı öncülüğünde Hadimspor futbolcuları Feda Yılına yakışır şekilde mücadele etmiş ve hedefe ulaşmıştır.
 
sampiyonluk-2.jpeg
 
                Teknik direktör Erkan Bıyıklı yönetim olarak en kısa zamanda Hadim Belediye Başkanı Sayın Ahmet Hadimioğlu ve Hadim ileri gelenleri ile bir değerlendirme yapıp yeni sezon çalışmalarına başlayacaklarını dile getirdi.
 
sampiyonluk-4.jpeg
 
Bu başarı, tüm spor kulüplerine örnek olsun.
 
sampiyonluk-5.jpeg
sampiyonluk-3.jpeg
sampiyonluk-6.jpeg
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Necmettin Şimşek Arşivi
SON YAZILAR