Merve Ateş

Merve Ateş

2015 HAZİRAN’INA AYLAR KALA, BİR DE KADIN ADAYLAR

2015 HAZİRAN’INA AYLAR KALA, BİR DE KADIN ADAYLAR

       Adaylık yarışı gün geçtikçe hız kazanıyor. Eee…  Burası Ak Parti’ye yüzde 69 oranında destek veren bir şehir olunca rekabete girmek isteyen sayısı da oy oranı ile birlikte artıyor.

Kadın aday adaylarının şansı Ak Parti’nin misyonu gereği erkek aday adaylarına göre daha yüksek

       Ayşe Türkmenoğlu Hanım Konya’yı 23 ve 24.dönemlerde temsil etmiş bir isim. Diğer bayan  vekillere göre Cumhurbaşkanı’na yakın isimler arasında sayabiliriz. TBMM Yolsuzluk Soruşturma Komisyon’unda yer alabilecek çapta  bir hukukçu olması da bir artı diyebiliriz.

2011 genel seçimlerindeadaylık sıralamasında ön sıralardaydı. Türkmenoğlu için çok fazla değişiklik olmayacak gibi görünüyor. Danışmanlarının ise kamuoyu ile iletişimi yeterli seviyede.

      Konya’da bayan Milletvekili diğer bir kişi ise Gülay Samancı. Geçtiğimiz genel seçimlerde Karatay meclis üyeliğinden istifa edip milletvekili olarak meclise girmişti. Türbanlı olması geçtiğimiz yıllarda sığ olmayan türban tartışmalarına cevap gibi. Meclise türbanlı giren ilk kadın milletvekili  Gülay Samancı daha çok bu yönüyle tanınıyor.

Gülay Hanım’ın danışmalarını tanımıyoruz. Medya ve sosyal medyayı aktif bir şekilde kullandığını söyleyemeyiz. Burada danışmanlarına büyük görevler düşüyor. Diğer vekillerimize twitter üzerinden, danışmanlarına atılan küçük bir mesajdan bile ulaşabilirken Gülay hanım da bu konuyu göz ardı etmemeli. Yerel seçimlerle de Beyşehir Belediye Başkanı adayı konusunda aynı yörenin insanı olan Mustafa Akış Bey ile aynı düşünmediğini biliyoruz. Yerel yönetimlerde refleks gösterme konusunda baskın bir rol.   Gülay Hanım’a göre kişisel temaslar konusunda diğer vekillerimiz bir adım daha öndeler. Ben sayın vekilimizin danışmanını şahsen tanımıyorum. Bayan gazetecileri toplayıp arkadaşlar kenti nasıl görüyorsunuz gibi bir soru da sorulmadı.

       Neyse ki CHP’li Nur Serter’in “ Pek çok başörtülü öğrenci, üniversiteye girerek eğitim imkânına kavuştu” sözleri ülkemizin ne aşamalar kaydedip, zorlu dağlar aşıp  buralara geldiğini gösteriyor. Bunda da kadınlarımızın rolü tabi ki çok büyük. Mecliste çoğunluk olmayı hakkediyorlar.

      Aday adaylılarının yavaş yavaş belirmeye başladığı şu günlerde Konya’dan 40’a yakın bayan aday adayı çıkacak gibi görünüyor...

    Meram Belediye Meclisinde görev yapan  Hukukçu  Hülya Gök’ü bu dönem adaylar arasında görme olasılığımız yüksek  olabilirdi. Fakat, belediye başkanlarının ve meclis üyelerinin milletvekili olma yolu teşkilat tarafından kesilmeseydi.

     Diğer bir isimde yakından tanıdığımız başarılarıyla göz dolduran Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’na Bekir Bozdağ’dan sonra yüksek bir oyla seçilen Hasibe Özlem Çepni . Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dış İşleri Bakanı iken kendisinden sonra  ikinci isim olarak Konya’yı temsil etme imkanı bulmuştu. Karar merciinde bulunan Avukat Hasibe Hanım’ı 2015’te milletvekili olarak görür müyüz acaba.?

Geçtiğimiz günlerde görevinde istifa eden Kadın Kolları Başkan’ı Özgür Ergun’un reflekslerinden dolayı Ak Parti bu dönemde partiye yeni katılan isimler yerine daha yerinde taşlardan yana seçimini yapacaktır. Adaylar konusunda temkinli davranacak olan parti, uzun dönem görev yapmış, bilinirliği yüksek  kadınların şansı daha çok.

      Konya’da Sivil toplum kuruluşlarında görev yapmakta olan aday adayları çoğunlukta. Şehrimizde başarılı kadınlar var, ileriki günlerde  içinde bulunduğumuz sektörde  görev yapan gazeteci aday  adayları da göreceğiz. Bakalım ne kadar şaşıracağız…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Merve Ateş Arşivi
SON YAZILAR