Merve Ateş

Merve Ateş

6 BİN BAŞVURUDAN BİNİ KADIN

6 BİN BAŞVURUDAN BİNİ KADIN

Türkiye 7 Haziranda seçime gidecek önümüzde ki yıllarda milleti temsil edecek vekilleri seçecek. AK Parti'nin milletvekili aday belirlemesini 28 Şubat'ta teamül yoklamasıyla belirlenecek. Yüksek Seçim Kurulu 10 Mart’ta takvimi başlatacak.14 Mart'ta ise seçmen listeleri askıya çıkacak.

BAŞBAKAN’IN MEMLEKETİ

Dün aday adayı tanıtım toplantısındaydık.206 aday adayının hepsine yakını o salondaydı. İl Başkanı Musa Arat aday adaylarının, 14 kişilik listeye girememeleri  durumunda  küskünlüğüne yer vermemeleri uyarısında bulundu. Arat, partililere net mesajlar verdi aday adayı tanıtımında. Konya’yı temsil etmeyi arzulayanlara Başbakan’ın memleketinin 2015 seçimlerindeki önemini anlattı.Bugün Ak Parti aday temayül yoklamasına gidecek.3 bin 469 teşkilat mensubu 206 aday için oy kullanacak. Temayülde kullanılan oylar bu dönem kamuoyu ile paylaşılmayacak.

DAHA ÇOK İMKAN TANINDI

Kadın milletvekili aday adayı sayısının artmasında AK Parti'nin izlediği stratejinin önemli bir katkısı oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun TBMM'deki milletvekili sayısının en az yüzde 25'inin kadın milletvekili olmasını istediğini belirtmesi üzerine AK Parti teşkilatlarında milletvekilliği adaylığı konusunda kadın adaylarına önceki dönemlere göre daha çok imkan tanındı ve buna yönelik çalışma yapıldı.

KADINLARIN SİYASETE OLAN İLGİSİNİ ARTTI

Mevcut parlamentoda 312 AK Partili milletvekilin 45'i kadın olurken 7 Haziran'daki seçimde AK Partili kadın milletvekili sayısının en az 80'e çıkması bekleniyor. Kadın adayların seçilebilecek noktalardan aday gösterilecek olması, kadınların siyasete olan ilgisini artırdı.AK Parti'de 20 Şubat'ta tamamlanan aday adaylığı sürecinde Türkiye genelindeki 6 bine yakın başvurudan yaklaşık bini kadınlardan geldi.

TORNACI ANNE VE YENİ TÜRKİYE

Bu dönem kadın aday adaylarının içerisinde beni şaşırtan Tuba Gönül’ün azmi oldu. “Tornacı Anne” olarak tanınan Gönül, Yeni Türkiye’de nelerin değiştiğinin göstergesiydi. Yıllar önce türbanı nedeni ile mecliste yeri olmadığı söylenenlerin yıllar sonraki cevabıydı. Ev hanımıyken eşinin rahatsızlığı sonucu ailesinin geçimini sağlamak için sanayide işe başlayan ve "Tornacı Anne" Gönül, AK Parti'den Konya Milletvekili aday adayı oldu. Sanayi kadını Gönül’e çıktığı yolda hayırlarla karşılaşması temennisinde bulunuyorum.

28 ŞUBAT’IN YILDÖNÜMÜ

Bugün 28 Şubat’ın yıldönümü. Din ve vicdan özgürlüğüne vurulan darbe olarak vurulan   o yarayı içimizde taşıyoruz. Yapılanları ve yaşananları unutamadık. Üstün başarılı olup, derece yapacak öğrencileri de, bunlara şahit olduk. Allah öyle günleri ülkemize göstermesin, yaşatmak isteyenlere de fırsat vermesin…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Merve Ateş Arşivi
SON YAZILAR