Murat Can

Murat Can

ADAY TANITIMINDA GÖZÜME BUNLAR TAKILDI

ADAY TANITIMINDA GÖZÜME BUNLAR TAKILDI

Cuma günü saat 14:30’ta başlayan Ak Parti’nin Konya adaylarının tanıtıldığı aday tanıtım programına bizde katıldık.

Öncelikle İl Başkan Yardımcılarının salon girişinde herkesi karşılayarak tek tek “hoş geldiniz” demesi güzel bir jestti. İl teşkilatımızı bu konuda tebrik ediyorum.

Park yerine girişinden çıkışa kadar başarılı bir organizasyona şahit olduk. Programın ardından izlenimlerimi paylaşmak istedim.

Salonda ilk dikkatimi çeken aday adaylarının tamamına yakını küsmeden darılmadan programa katılmışlardı. Hatta yeniden aday gösterilmeyen milletvekilleri bile salonda yerini almıştı.  Bu tablo mutlu edici, motivasyonu artırıcı ve Ak Parti siyasetinin ruhunu yansıtması açısından önemliydi.

Sivil toplum örgütlerinin ciddi bir kısmının ve mülki erkanında çağrılması şehirdeki bütünlüğün göstergesi oldu.

Programda beni üzen zaman ayarlamasının iyi yapılamamasıydı. Aday tanıtım programı Sayın Cumhurbaşkanımızın Çanakkale konuşmasıyla aynı zamana rastladı.

Doğal olarak bütün televizyon kanalları Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını canlı yayınlamaya başlayınca Konya’da Sayın Davutoğlu’nun yaptığı konuşma kanallar tarafından pas geçildi.

Bu programları kim tertip ediyor bilmiyorum. Ancak organizasyon ekibinin biraz daha profesyonel davranması gerektiğini düşünüyorum.

Program başladıktan sonra Tahir Akyürek’e “Sayın Başkan klasik konuşmalarınızdan bir tanesini yapın, süreyi uzatmamız gerek” deseler, Tahir Akyürek “Anadolu’nun en büyük kongre merkezi”ni anlattıktan sonra bedesteni anlatmaya başlasa, oradan yeni yapılan stattan dem vursa” sorun çözülecekti.

Zaman biraz daha ilerleyecek ve böylece Sayın Başbakan’ın konuşması Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmasıyla aynı zaman dilimi içerisine rastlamayacaktı.

Ancak maalesef zamanın iyi planlanamaması böyle bir sorun meydana getirdi.

Sayın Davutoğlu’nun konuşmasını dikkatli dinledim.

Davutoğlu salonla senkronize olabiliyor. O enerjiyi alıp yine tribünlere bunu yansıtabiliyor. Özellikle Gençlik Kolları mensuplarıyla yakaladığı sinerji güzeldi.

Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Said Çelik’le birlikte bu sinerjinin yükseleceğini düşünüyorum. Muhammet tabana yakın bir genç. Arasında mesafe koyan, hani klasik tabiriyle gubuz diye tabir edilen, daha büyümeden kendini büyük gören yeni yetmelerden değil. Bu yüzden ben bu değişikliğin tabanda iyi bir etkisi olacağını düşünüyorum. Nitekim meyvesini dünkü programda verdi. Salondaki gençler süperdi. Gençler süper olunca Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu’da bu durumdan etkilenerek adeta coştu.

Salonda gözüme takılan başka bir husus Sayın Başbakan’ın sahnede adaylar çağırılırken Musa Arat’a bir şey sorması, Sayın Arat’ın ise bu soruya bilmiyorum diye cevap vermesiydi. Ardından Musa Arat bir şeyler söyleyeceği birisini aradı etrafında, kimseyi bulamayınca da kendisi giderek bir takım talimatlar verdi.

Bu tür programlarda gözüyle sizi takip edecek bir asistanınızın olması gerek Musa Bey. Siz bakmadan yanınızda bitecek ve sizi rahatlatacak. Aklınızda bulunmasında fayda var.

Leyla Şahin iyi bir profil. Ancak Sayın Başbakan dahil kimseyle tokalaşmadı.

Konyalıların bu konuya dikkat etmesinde fayda var. Bundan sonra tokalaşmak için Leyla Hanım’a hamle yapmamanız, başınızla selam vermenizi öneririm.

Başbakan Davutoğlu'nun aday Abdullah Ağralı'nın babasının vefatını anması ve salondakilerden fatiha okunmasını istemesi çok güzel oldu kanımca.

Uğur Ağabey her zamanki gibi.

Kenardan yürürken kolumdan tutup çekti. Öptü sarıldı gönderdi.

Her zaman söylüyorum. Uğur Kaleli profili tam bir Anadolu, Konya profili. Önümüzdeki dönemin en çok çalışıp yorulacak isimlerin başında geliyor.

Sahnede kucaklarken Tahir Akyürek’e kafa atması bana tebessüm ettirdi. Tahir Akyürek bu tür davranışları pek sevmez. Ancak Uğur Kaleli’de baletlere, operacılara yada salon erkeklerine tarlada çift sürmeyi öğretecek bir kapasite var.

Perşembe günü yazdım. Rüveyda Hanım salonda olacak dedim. Nitekim salondaydı. Yani görüldüğü üzere büyütecek bir durum yok. Her şey yolunda.

Son madde Recep Konuk. Karaman'dan aday yapılan Konuk'un Konya aday tanıtım programına çağrılması da iyi bir jest oldu.

Sonuç olarak Konya bir kez daha Başbakan’ını bağrına bastı. Arkasında olduğunu gösterdi. Karatay İlçe teşkilatının coşkusu gözümden kaçmadı. Ömer Ünal’ın hikmetinden sanıyorum. Karatay’ın teşkilattan gelme milletvekili adayının sahada olması yüzleri güldürüyordu.

Ak Parti’nin Konya teşkilatını ve mensuplarını kutluyorum. Güzel bir program oldu. Ben kendi adıma katılmaktan son derece mutluyum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Can Arşivi
SON YAZILAR