Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

ADESE, KSO, KTO söylentiler, gerçekler

ADESE, KSO, KTO söylentiler, gerçekler

 

Malumunuz Konya’da kulis yazarları yok, kulislerdeki gelişmeleri yazan internet siteleri de yok. Genelde birisinin köşesinde yazdığı konuyu cümle alem biliyor. Eski den var mıydı? Zannetmiyorum… Neticede bizim topraklarımızda, Osmanlıda da, Selçuklu’da da ve tabi ki Cumhuriyet döneminde de iyiler Başkente gitmiş. Cumhuriyette tek fark Ankara her ne kadar merkezi teşkil etse de Osmanlı’nın geleneğini kıramamış ve İstanbul etkisi devam etmiş merkez İstanbul olmuş. Ne yapalım bizde kendi kulisimizi kendimiz oluşturduk, sizinle paylaşmaya çalışacağım.  

Konu önemli KSO ve KTO’da önümüzdeki Mayıs ayında çok önemli bir süreç yaşanacak. Ve Adese Marmara Bölgesindeki 12 mağazasını sattı, Konya’da herkesin dilinde bu konular var. Elbette SMMMO, KTB gibi kurumlarda da seçim var ama KTO ve KSO kadar toplumun genelini bu kurumlarımız etkileyemediği için fazla seçim süreçleri tartışılmıyor konuşulmuyor. Bu konular ile ilgili birinci ağızdan ilgililerle görüşmeye çalıştım. Bugün KSO Başkanımız Sayın Tahir Büyükhelvacıgil ve İttifak Holding İletişim Direktörü Abdullah Ecevit Öksüz ile yaptığım görüşmeleri sizinle paylaşmaya çalışacağım. 

Önce Konya Sanayi Odası ile başlayalım, elbette biz MÜSİAD, AKTİSAD, ASKON ve TÜMSİAD’ın ortak bir aday çıkarmasını önemsiyor ve destekliyorduk ama doğrusunu isterseniz KSO’sı Başkanımız Tahir Büyükhelvacıgil’in görüşünü bilmediğim için de Tahir Bey’e karşı bir saygısızlık olmasın diye konuyu yazamıyordum.

Hafta sonunda kendisini aradım, Tahir Bey gerçekten çok naif bir şekilde bizimle konuştu, soğukkanlı bir şekilde konuyu yorumladı. Öncelikle şunu belirteyim, Tahir Beylerin Babaları Kadir Büyükhelvacıgil Amcamız geçtiğimiz Cuma günü Medline Hastanesinde Ameliyat olmuş. Tahir Bey’de babalarının yanındaymış.

Tabi bizde bu vesile ile Konya’mızın Ağabeylerinden, Büyüğümüz, Kadir Büyükhelvacıgil Amcamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sağlık durumu şu anda iyiymiş, kendilerine Rabbimiz daha nice sağlıklı ömür bahşetsin diyoruz ve tekrar Tahir Bey ile yaptığımız görüşmeye dönüyoruz.

Şunu çok açık ifade edebilirim, Sayın Tahir Büyükhelvacıgil tam kendisine yakışan bir tavır ile “biz istişareye uyarız” diyor. Şu ifadeler Tahir Büyükhelvacıgil’e ait: “Bu güne kadar en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştık, şimdi alın aklığı ile bu emaneti teslim edeceğiz. Biz İstişareye uyarız, böyle olmuştur, hayırlı olmuştur. En küçük bir kırgınlık ya da buna benzer bir şey söz konusu değildir. Eğer biz görev süremizde iyi bir şeyler yapabilmişsek bize onlar yeter. Geldik, görevimizi yaptık ve şimdide gidiyoruz. Bu makamlar kalıcı değil, dünya ölümlü, bizim aldığımız terbiye buralara bağlanıp kalmaya Şükürler olsun müsaade etmiyor. Konya’mız içinde, iş dünyamız içinde bu neticenin hayırlı olmasını diliyorum” …

İşte bu tavrı ile hepimizin gözünde büyüyor Tahir Büyükhelvacıgil. Tabi ki Memiş Kütükçü Beyi kutluyoruz ve KSO’ya ve İş dünyamıza hayırlı olmasını diliyoruz ama bu net tavır için Ben şahsen Tahir Büyükhelvacıgil Bey’i kutluyorum.

Geçelim Adese’ye… İttifak Holdingin İletişim Direktörü Abdullah Ecevit Öksüz Bey’i açık yüreklilikle net bir şekilde mevcut durumu bize aktardığı için kutluyorum.

Efendim Adese Marmara’daki 12 mağazasını küçülmek için değil, büyümek için satmış. Abdullah Bey çok net konuşuyor, “Adese ne yaptığını biliyor, nerede büyüyeceğini, ne şekilde hangi yoldan gideceğini biliyor” şeklinde konuşuyor. Anadolu’da büyümeyi hedefliyorlarmış. Adese’nin zarar ettiğine dair açıklamalar ise tamamen yalan bilginiz olsun. Abdullah Bey, “Adese halka açık bir şirket, bütün verilerini herkes çok rahat görebilir, zarar etmesi söz konusu değil. Adese Anadolu’da büyüyecek. Çok yakın zamanda göreceğiz, hem de çok dengeli, güzel büyüyecek. Bundan sonra çok önemli adımlar atacağız, büyümelerimiz çok planlı olacak ve hormonlu büyümeyeceğiz” diyor.

Tabi Kipa, Real gibi mağazaların Adese tarafından alınacağına dair iddiaları da sordum, bu konularda ise açıklama yapmalarının mümkün olmadığını belirtiyor. Nedeni ise çok basit, Adese atacağı her adımı İMKB’ye bildirmek zorunda… Asıl olan şu, Adese büyüyor, iyi büyüyor ve daha da büyüyecek. Allah nazardan saklasın ve yollarını açık etsin.

KTO seçimleri ile ilgili de yarın yazalım, çünkü o konuda çok fazla diyeceğimiz var bugün bu kısa alan ona yetmez.

Neticede, KSO Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ve İttifak Holding İletişim Direktörü Abdullah Ecevit Öksüz ile yaptığımız görüşmelerin ayrıntılarını size yazmaya çalıştım. Umarım bu güzel gelişmeler Konya’mız için hayırlar getirir diyoruz ve istişare ve meşverete uymayan şeytana uyar ha aman bilginiz olsun diyerek te nokta koyuyoruz.

Yarın konumuz KTO… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR