Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

AFRİKA, KONYA’YA AKACAK!

AFRİKA, KONYA’YA AKACAK!

Bazı şehirleri tanımlamakta zorlanırsınız. İsmini duyunca aklınızda bir şey belirmez, sadece haritada bir yer olarak hafızanızda kalırlar.

Tarım şehri deseniz değil, sanayi şehri deseniz değil, turizm şehri deseniz o da değil.

Kimi şehirler ise kimliği olan yüce şehirler olarak göze çarpar, “Medeniyetin Başkenti Konya” gibi…

Konya bir tarım şehri midir?

Evet. Konya bir tarım şehridir. Sadece buğday ambarı değildir Konya. Lale üretiminin yüzde 98’ini Konyalı çiftçiler yapıyor mesela. Hollanda’yla rekabet ediyoruz lale ihracatında üstelik. Şeker pancarından tutunda, havucuna varana kadar envayi çeşit bitki yetiştiriyor nasırlı elleriyle Konyalı çiftçilerimiz.

Konya bir turizm şehri midir?

Evet. Mevlana’dan tutunda birbirinden değerli şahsiyetleriyle, eserleriyle, tarihi ve gelişmişliğiyle Konya bir turizm şehridir. Sadece tarihi eserleri ve Mevlana’sı değil, son dönemlerde, fuar turizminde de olumlu adımlar atıyor Konyamız. Turizme kazandırılacak olan daha onlarca değerimiz var üstelik. “Gez dünyayı gör Konya’yı” diye boşuna dememişler öyle ya.

Konya bir sanayi şehri midir?

Evet. Kobileriyle, son teknoloji tesisleriyle, birbirinden değerli ustaları ve arı gibi çalışan işçileriyle Konya bir sanayi şehridir. Savunma sanayisinden tutun da, otomotivinden, inşaatına, gıdasından kimyasalına 80 farkı sektörde, binlerce çeşit ürün, dünyanın 180 ülkesine Konya’dan gidiyor.

Konya bir kültür şehri midir?

Evet. Yerel yönetimlerinin yaptığı kültürel faaliyetleriyle, sadece üniversitelerinde bile yüzbinlerce öğrenci sayısıyla, geçmişten miras ilim adamları ve evliyalarıyla Konya bir kültür şehridir.

….

Kadim Konya şimdi de yeni bir organizasyona ev sahipliği yapacak.

MÜSİAD Başkanı Ömer Faruk Okka, Konya için yeni bir müjde verdi.

9-10 Mayıs tarihleri arasında, deyim yerindeyse; Afrika, Konya’ya akacak.

25 Mayıs’ta gerçekleştirilmesi gereken Afrika Günü Kutlamaları, bu yıl Ramazan ayı dolayısıyla 9-10 Mayıs tarihine çekilerek Konya’da yapılacak. Konya’da sadece Afrika Günü Kutlamaları yapılmayacak üstelik. Bu kutlamalar aynı zamanda “Afrika-Türkiye Ekonomik İş Forumu” ile taçlanacak. Afrikalı Bakanlar, bürokratlar ve iş adamları Konya’ya gelecek. Konyalı iş adamları ile Afrikalı iş adamları kaynaşacak, yeni sözleşmeler imzalayacak.

Başkan Okka çok umutlu bu iş forumundan. Konyalı sanayicilerin Afrika pazarına şimdiden yerleşip Afrika’yı batılıların elinden kurtarmasını istiyor. Başkanın bu stratejisi Konyalı sanayiciler adına umut verici.

Allah sanayicilerimizin yardımcısı olsun, bereketlerini artırsın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR