Tuğba Açıkgöz

Tuğba Açıkgöz

AFRİN’DE NEFES VAR

AFRİN’DE NEFES VAR

46 yiğit son nefesini verdi, Afrin nefes alsın, çocuklar sokaklarda koşsun, kadınlar yine tandır da yemek pişirsin diye.

Yetim kaldı çocukları, anaları evlat acısıyla tanıştı.

Ciğer diye bir şey vardı ve 46 ailenin ciğeri söküldü!

Aziz Türk milleti gittiği her yere yine şefkat götürdü, umut götürdü, çok üzülerek söylüyorum ki ekmek götürdü! Bu yüzyılda ekmeğe muhtaçlığı yaşayan Afrin’li kadın, askerleri görünce korkan oğluna ‘korkma, ağlama, TÜRK onlar’ dedi.

Ne büyük bir şeref. Tüm dünyaya merhameti yaşatmak. Tüm İslam coğrafyasına umut olmak ne büyük bir sorumluluk. Omuzumuzdaki yük her gün daha ağır ve daha anlamlı. Endişemiz yok. Yükümüzün ağırlığı, şehadet özlemimize denk.

 

Nevruzun, Afrin nezdin de tüm İslam coğrafyasına baharı getirmesini diliyorum. Arap Baharı adı altında, parçalanan İslam coğrafyası da, umuyorum ki yaşananlardan payına düşeni çıkarır ve hak ile batılın savaşında bundan sonra tarafını doğru seçer! Ve ne yazık ki bu gerçekleşmesi zor bir umut!

Toplantılarda uyuklayan veya kalkıp dans eden sözde ‘barış elçileri’ ve Arap dünyasının suskunluğunun karşısında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın aralıksız, İslam Dünyası adına çabasına tanık olmak, ortak olmak…

Buda bu yüzyılın şahitlerinin en büyük şansı olsa gerek.

Bu gün Afrin. Yarın düşmanın hedefi neresi? Bilmiyoruz.

Hedef neresiyse biz yine orda olacağız. Ordumuz yine düşecek yollara ve şehit düşecek belki de! Ama düşmana fırsat vermeyecek. Kuranlar okunacak yine, dualar edilecek, secde de gözyaşları akacak, yetim kalacak birilerimiz!

Babasızlık zor!

Ama Vatansızlık imkânsız!

Hiçbirimiz tereddüt etmeyecek. Al bayrak dalgalandığı yere, özgürlük getirecek! Çanakkale ruhu her zaman yaşayacak. İhtiyaç olunan kudret, damarlardaki asil kanda her daim var olacak!

Afrin halkı; bizleri unutmayacaksınız belki. Belki türküler söyleyeceksiniz sizde vefalı Türkler için. Çocuklarınızın adı, bizleri hatırlatacak. Bir tas çorba, bir dilim ekmeğin tadını hiçbir yerde bulamayacaksınız. Ya da hiçbir şey yapmayacaksınız, canınız sağ olacak. Allah’ın kelamı üzerine sizlere yardım eden, yaralanan ve şehit düşen Türk askeri, Allah’ın rızasından başkasını hedeflememektedir! Bu sebeple;

Afrin...

Özgürlüğün sana nevruz huzuru getirsin. Yeni günün çocuklarının geleceğini inşa etsin. Zeytin dalında hasatın bereketli olsun ve ihtiyacın olursa biz yine geliriz ama özgürlük senin kaderin olsun!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Tuğba Açıkgöz Arşivi
SON YAZILAR