Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

AK Parti’de Seçim Süreci Başladı

AK Parti’de Seçim Süreci Başladı

Biliyorsunuz 2014 yılı seçim yılı olacak, bir taraftan mart ayında yerel seçimler yapılacak diğer tarafta ise yazın Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Elbette o süreçte tatiller, okulların kapanması, Ramazan Aynının başlaması gibi etkenler seçim takviminin belirlenmesinde etkili olacaktır.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için şimdiden bir şeyler yazıp söylemek spekülasyondan başka bir şey olmaz ama yerel seçimlere iş gelince tabi konu değişiyor. Şimdiden birçok insanın bizimle (tabii ki isim veremem) belediye başkanlığına aday olmak için istişare ettiğini söyleyebilirim. Özellikle çevre illerde bu iş daha curcunalı oluyor biliyorsunuz ve AK Partinin tereddütsüz (tabi bu gün için bunu söyleyebiliriz, yarının ne olacağını sadece Allah bilir) başarılı olacağı düşünüldüğünden özellikle AK Parti merkezli ciddi çalışmaların var olduğunu görebiliyoruz.

Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan zaten yapmış olduğu kabine değişikliği ve Gaziantep ziyareti ile seçim sürecini resmen başlattı. AK Partinin en dinamik il teşkilatlarından olan Konya il teşkilatı da hafta sonunda yaptığı seçim toplantısı ile seçim çalışmalarını başlattı.

Burada altını çizmemiz gereken iki konu var. Birincisi Sayın Başbakanın Gaziantep’te İl Teşkilatı toplantısında yapmış olduğu konuşma çok önemli. Orada İl teşkilatları, gençlik kolları, hanım kolları gibi bütün unsurları seçime odaklaması ve hepsine görevler vererek ve özellikle gençlik kollarını konuşmalarında muhatap alarak hareket etmesi çok önemli. Açık ifadesi ile “Büyük Usta”nın bu işi bildiğini gösteriyor bu tavır.

İkincisi ise AK Parti il teşkilatının Başkan ve bazı başkan yardımcıları olmadan seçim çalışmalarını hem de bütün ilçelerdeki ekip arkadaşlarını toplayarak başlatmasıdır. Bu, Konya il teşkilatının işi artık öğrendiğini ve AK Partinin gerçekten ustalık dönemini yaşadığını net bir şekilde göstermektedir. Buradan Sayın Beyazidi Bestami İnan Bey ile Özgür Solak Bey ve Seçim İşleri Başkanı Abdülkadir Özöğür Beyi kutluyorum. Verdikleri görüntü gerçekten bu milletin özlediği ve bu ülkenin geleceğini kuran, şehirlerimizi geleceğe hazırlayan bir ekibe yakışır bir görüntüdür.

Çok net ifade ediyorum, diğer partiler başarılı olmak istiyorlarsa başka iş yapmasınlar AK Partiyi izlesinler ve onlar nasıl çalışıyorlarsa (tabi bu kadar gönüllü insan bulabilirler mi bilmiyorum?) öyle çalışsınlar.

İşin bir başka boyutuna geldiğimizde ise konunun tam anlamıyla civcivli alanına girmiş oluyoruz. Seçim sath-ı mailine giren AK Partinin bence en fazla başa çıkması gereken konu şu aşamada mensuplarının ve AK Partide gelecek gören bazı şaklabanların hırslarıdır. AK Parti bunu aşmalıdır. Sayın Ahmet Sorgun ve ekibi bütün ilçeleri istiyorsa öncelikle başa çıkmaları gereken husus hırstır. Hırsın yerini liyakat alırsa bu iş tam arzu edilen şekli ile olur. Biz olaya ülkenin, Konya’nın geleceği olarak bakıyoruz, çok açık ifade edeyim bu seçimleri sıradan bir olay gibi görme lüksümüz yok.

AK Parti bu süreçte şehirleri imar edecek, millet ile barışık, toplumu anlayan, toplumu dinleyen, toplum ile irtibat kuran yetkin insanları başkan adayları olarak seçmeli ve milletende bu insanları başkanları olarak seçmesini istemelidir. Çalışmasını buna göre yürütmesini bekliyoruz.

Çok açık ifade edeyim para ile Ankara’da teşkilattan halletmeyle, bilmem hangi ayak oyunu ile gelen insanları biz istemiyoruz. Ayrıca AK Partiye zarar verecek olan en önemli yanlış düşünce “zaten AK Partiye milletin teveccühü var, biz odunu aday koysak kazanır” şeklinde yaklaşım ile gururun ve kibrin esiri olmaktır, net söyleyelim “odun aday” istemiyoruz.

AK Partiyi bu düşünce bitirir bilginiz olsun.

Şimdi gün bugündür, başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere bütün belediye başkanlığı, İlçe ve il meclis üyeleri için lütfen millet ile irtibatı kesmeden hareket edin, gerekli anket çalışmalarını yapın, hatta önce hiç isim vermeden “kimi belediye başkanı olarak görmek istiyorsunuz?” diye sorun ondan sonra adayların üzerinden gidin. Ne yaparsanız yapın aman seçimleri üç kuruşluk aday pazarına çevirmeyin, milletin sizden beklediği şekliyle ağırlığınızı bilerek bu milletin arzu ettiği yöneticileri milletin önüne koyun da, millette onları sesçin ve seçtiği için de hiçbir zaman pişmanlık hissetmesin?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR