Merve Ateş

Merve Ateş

ALLAH’IM KONYA’YA ÖNCE SABIR, SONRA DURAK VER!

ALLAH’IM KONYA’YA ÖNCE SABIR, SONRA DURAK VER!

       Konya’da  otobüs beklemek, adeta Ramazan Ayı’nda tuttuğun orucun sevabını kat kat arttırmak anlamına geliyor şu günlerde.

***

       Mevlana Caddesi’nde başlatılan zamanı da bir hayli manidar olan, işin bitiş tarihinin bile bir yerlerde kasten  yazılmadığı gayri ciddi bir yapım olarak çıkıyor karşımıza.

***

           İftar saatine doğru Alaaddin Bulvarı’nda ki  işyerinizden çıkıyorsunuz, durak mesafesi 1 km.Kültürpark’a doğru yürüyorsunuz, Meram durakları diye bilinen alana, malum  çalışmalara nedeniyle artık çoğu otobüs buradan yolcu alıyor, daha doğrusu alamıyor…

        Heyecanla otobüsünüzün geleceği saati beklerken otobüs yolun diğer şeridinden otobüs bekleyenleri görmezden gelerek durmadan son sürat yolunda ilerliyor.Durakların bulunduğu bölümde 3 otobüs duraklayabiliyor ancak , şanlı gününüzdeyseniz o sizin otobüsünüz olabilir. Sonra Konya’nın ulaşımda sloganı da olan  “Durakta otobüs beklemeye son ” diye bir cümle geliyor aklınıza.

***

         Bu otobüsler durakta durmazsa nerede durur diye düşünüyorsunuz. Cevap bulamıyorsunuz.. Mevlana Caddesi’n de çalışmaların olacağı aylar öncesinden bellidir.Otobüslerin duraklayacağı yerler güzergahlar toplantılarda yazılıp çizilmiştir boylu boyunca.

***

        Vatandaşı mağdur etmemek, otobüslerin yeni durak alanlarını genişletmek, her otobüse durabilecek alan yaratmak  neden bizim ülkemizdeki yöneticilerin aklına gelmemiştir.Konya’nın ulaşım daire başkanlığı yetkililerinin de  aklına gelmemiştir doğal olarak,kısmet diyelim.

***

       Bir diğer Ramazan’da çile çekme merkezimiz ise zafer  LCW durağı olarak bildiğimiz gerçekte durak olan görünürde maalesef  durağa dair izler taşımayan bölgeden bahsediyoruz.

***

        100 metre ileriden araç otoparkı biraz yaklaştığınızda güneş altında otobüs bekleyen, “Ya bu şoför niye durmadı yine…, Allah seni naspın... Günah günah aldığınız paraya, haram…”  seslerini duyduğunuzda ha şimdi Konya’da büyükşehirde  bir duraktayım diyorsunuz.

***

        Otobüs bekleyen insanlar serincede bir apartman olan sürücü kursunun binasından tek tek kafalarını uzatıyorlar, aman kaçmasın otobüsümüz , iftara sağ salim tansiyonumuz düşmeden, şekerimiz çıkmadan eve atalım kendimizi diye.

       O apartmanda olmasa 112 mesaisini 5’ e katlayacak görünüyor zaferde. Reelde  durak olan ama görünürde hiçbir izi olmayan yerde tez zamanda bir kabin görmeyi nasip etsin Allah bize…

      Yoksa sıcaktan bayılan vatandaşlarımız tam karşıda bulunan havuza girmek yasaktır, yazısının hemen altındaki havuzda  ayılma çabaları verecektir, yakın zamanda…

Allah bu şehirde oruç tutanlara, tutmayanlara sabır versin.Amin…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Merve Ateş Arşivi
SON YAZILAR