Sami Gediz

Sami Gediz

ANKARA’DA KONYA ŞEKER DAMGASI

ANKARA’DA KONYA ŞEKER DAMGASI

Konya artık sık sık Ankara’ya çıkarma yapmaya başladı. Başarıların artması Konya’nın gücünü gösteriyor.  Geçtiğimiz gün Ankara’ya gidiş sebebimiz ise Dünya’da başarıları konuşulan ve gün geçtikçe büyüyen Konya Şeker’in Kangal Termik Santralinin alımı imza töreniydi. Program için 1 gün öncesinden yola çıktık. Ankara’da 1 gece konakladık ve sabah Rixos Otelde yapılacak olan imza törenine geçtik. Ulusal Basının da programa ilgisi yoğundu. Uluslararası alanda konuşulan bir firmaya Ulusal basının da ilgi göstermesi normaldir. Program başladığında ise kendimi Konya’da gibi hissettim. Milletvekillerimiz Kerim Özkul ve Ayşe Türkmenoğlu, MÜSİAD Başkanımız Lütfi Şimşek, KTO Başkanımız Selçuk Öztürk, KTB Başkanımız Uğur Kaleli ve KSO Başkanımız Memiş Kütükçü Bey’de oradaydılar. Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu, Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek ve Enerji Bakanımız Taner Yıldız’da programa katıldılar. Bir programa 3 Bakan’ın katılması gerçekten büyütülecek bir olaydır. Burada büyük bir iş, büyük bir yatırım var ki, bütün Bakanlar toplanmış gelmişler.

Programın başlangıcında Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk kürsüye geldi. Konya Şeker’in gün geçtikçe büyüdüğünü ve yeni yatırımlar için çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Sizin enerjide, elektrik üretiminde ne işiniz var sorularını sık sık duyduğunu fakat Konya Şeker’i tanıyanların 59 yıldır enerji ve elektrik üretiminin içerisinde olduğunu söyledi. Recep Başkan, konuşmasında gayet kendinden emin, dik duruşu ve yaptığı yatırımların ve çalışmaların özgüveniyle başarılı bir konuşma yaptı. Ardından Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu Bey’de Konyalı olması hasebiyle bir Konya firmasının bu denli büyük işlerde rol almasını gururlanarak anlattı. Dış İşleri Bakanımız Konya’nın çıtasının yükselmesinde çok rol oynadı diyebiliriz.

Ardından Kürsüye Enerji Bakanı Taner Yıldız geldi. Yıldız, Konya Şeker’in başarılarını yakından takip ettiğini söyledi. Kömür’ün dünyada halen kullanılan önemli bir kaynak olduğunu vurguladı. "Konya'nın kaynağını yerli müteşebbis değerlendirsin" sözü çok önemliydi. Konya Karapınar'daki 1,8 milyar tonluk kömür ve kurulacak 5 bin megavatlık elektrik santrallerinde milyarlarca dolar şehrimize kalacak. Recep Başkan, bu Sivas Kangal Termik Santralinin, Karapınar’ın antremanı olduğunu söyledi. Konya Şeker gücü ve başarısıyla artık Karapınar’a yoğunlaşacak.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek genelde açıklama yapmak için mikrofona geldiğinde vatandaş çekinir yine nerede tedbir uygulanacak yada zam yapılacak düşüncesine kapılır. Fakat bu sefer Mehmet Şimşek övgüleriyle Konya Şeker’i mest etti. Öyle bir şey itiraf etti ki kulaklarımıza inanamadık. Devletin 10 tane fabrikası, Konya Şeker’in 2 fabrikasının üretimine yetişemiyor dedi. 2 Fabrikayla devletin 10 fabrikasını sollayan Konya Şeker bu gücüyle daha çok iş yapacağa benziyor

Not: Programa yaklaşık 25 gazeteci ile katıldık. Yolculuk gayet güzeldi. Gazete sahibi olarak sadece Yusuf Gürbüz ve Celaleddin Boyalı abiler vardı. Recep Başkan, gazete sahiplerini birebir kendisi arasa ve davet etse katılım daha fazla olurdu diye düşünüyorum. Acizane tavsiyem, bundan sonraki önemli programlarda Recep Başkan gazete sahiplerini arasın ve katılım sayısı ve farkını tekrar analiz edelim. Bol başarılı ve yatırımlı günlere doğru, Konya Şeker’in ışığı bir güneş gibi üzerimizden eksik olmasın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR