Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Aradığınız kamu kurumuna şuan ulaşılamıyor…

Aradığınız kamu kurumuna şuan ulaşılamıyor…

Konya’da ihtiyaç sahipleri ve kimsesizler için ne gibi yardımlar yapılıyor?...
 
Her gün rutin olarak yaptığımız bir haber toplantısında, geçen sene bugünlerde bu soruyu gündemimize aldık.
 
Geçen sene de tıpkı bu yılki gibi çok soğuk ve yağışsız bir mevsim yaşamaktaydık. Konu önemli bir konuydu. Vakıflarıyla ve yardımseverliğiyle ünlü Konya’da, bakalım resmi kurumlarımız ne gibi faaliyetler yürütüyor diye bir araştırma yapma gereği hissettik.
 
Konya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da bizim bu sorularımıza cevap verebilecek kurumlardan birisiydi.
 
Konuyla ilgili olarak muhabir arkadaşımıza bir görevlendirme yaptık. Yapacağı iş çok basitti. Konya Valiliği’ni arayacak, konuyla ilgili olarak talebini beyan edecek. İlgili Vali Yardımcısına ulaşarak istediğimiz bilgileri talep edecekti…
 
Konu güzel, gündem de boş o sıralar. İyi bir manşet çıkarırız hayaliyle herkes kendisine verilen görevini layıkıyla yapmak için işe koyuldu.
 
Aradan birkaç saat geçtikten sonra muhabir arkadaşımız haberle ilgili rapor vermek üzere geldiği zaman, yaklaşık 40 dakika boyunca telefon trafiği yaşadığını, altı farklı kişiyle görüştüğünü ama haberde yer vereceği bilgiler konusunda kendisine yardımcı olacak kimseyi bulamadığını belirtti.
 
Bunun üzerine, olayı ben devraldım.
 
Bu defa da Sosyal Yardımlaşma ile ilgilenen Vali yardımcısının izinde olduğu şeklinde tarafıma bilgi verildi. İzin dönüş tarihi hakkında da bir not düşerek, Konya’ya geldiği zaman ararım diye plan yaptım.
 
Bana beyan edilen tarihte Valiliği tekrar aradım, fakat yine ulaşmak mümkün olmadı. Bunun üzerine, biraz da sinirlenerek, başlarım böyle işe dedim ve haberi rafa kaldırdık…
 
Ta ki dün sabaha kadar…
 
Sonuçta biz gazeteciyiz. Kamunun bilgilendirilmesi adına elimizden geleni yaparken, hiçbir kuruma tavır alamayız. Bu sebeple de aynı konuyu bu defa başka bir muhabir arkadaşıma devrettim. Geçen sene yapamadık, hiç olmazsa bu sene bu konuda bir haber hazırlarız diye düşündüm.
 
Fakat bu muhabir arkadaşımız da aynı konuda aynı cevaplarla karşıma geldi. Telefon trafiği yaşamaktan bezmiş bir vaziyette, muhatap bulamamaktan şikayetçi…
 
Evet tam 1 yıldır Konya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile ilgili olarak haber yapamıyoruz. Telefon trafiği yaşamaktan bezmiş durumdayız.
 
İlgili Vali yardımcılarına ulaşamadığımız gibi konu hakkında bize bir dönüş yapan da olmadı…
 
Peki bizim gazeteci olarak bir muhatap bulamadığımız Valilikte, vatandaş nasıl muhatap bulacak?
 
Bu soruyu aslında sadece Valilik için sormuyorum, Konya’daki resmi kurumların pek çoğunda aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Karşımızda ya muhatap bulamıyoruz ya da kamuyu aydınlatma adına açıklama yapmaktan korkan yöneticilerle karşılaşıyoruz.
 
Bazı kamu kurumlarında telefonda konuşmayı bilmeyen santral görevlileri varken, bazı kurumlarda da haberin ne olduğunu bile bilmeyen basın müşavirleri, müdürleri, çalışanları var.
 
Bazı müdürler de suçluların polisten kaçtığı gibi basından kaçıyor…
 
Peki biz bu şehirde kimin hakkını nasıl savunacağız, nasıl gazetecilik yapacağız?
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR