Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

ASELSAN Konya MTAL çok heyecanlandırdı!

ASELSAN Konya MTAL çok heyecanlandırdı!

Bu sene Koronavirüs salgının devam etmesi nedeniyle LGS için zorlu bir yıldı. Süreç hiç şüphesiz ki en çok eğitimi vurdu. Okullarından uzak kalan öğrencilerin başarı ortalaması da haliyle düşüş gösterdi.
 
Geçtiğimiz yıllara göre şampiyon sayısı yarı yarıya azaldı. Geçen yıl yüzde 5’lik dilimden öğrenci alan bir okula bu yıl yüzde 6’lık dilimde olan bir öğrenci rahatlıkla yerleşebildi.
 
Bu yıl toplam 97 öğrenci LGS'den 500 tam puan aldı. Türkiye geneli ortalamalar da düştü.
 
LGS sonuçlarına göre başarılı iller arasında yer alan Konya’da ise 6 öğrenci, Türkiye birincisi oldu.
 
Özet olarak LGS maratonu böyle geçti…
 
Uzun bir maratonun ardından hayallerine kavuşan bütün öğrencileri bir kez daha tebrik ediyorum. Umarım bu sene her şey yolunda gider. Bundan sonraki neslin aynı zorlukları yaşamamasını temenni ediyorum.
 
Ama ben bugün asıl tebriği Konya için yapmak istiyorum. Konya adına eğitimde başka bir sevinci paylaşmak istiyorum.
 
Bu yıl öğretime açılan ve ilk kez öğrenci alan Selçuklu ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, başarılı öğrencilerin ilk tercihleri arasında yer alarak %1'lik başarı diliminden öğrenci alan ortaöğretim kurumları arasına girdi.
 
Evet, hem de ilk senesinde!
 
Bence Konya eğitim camiası bu konuda çok mutlu, gururlu ve heyecanlıdır.
 
Nasıl heyecanlanmasınlar ki; özellikle mühendislik alanında eğitim hayatına devam etmek isteyen öğrenciler tarafından tercih dönemi öncesinde yoğun ziyaret alan okul, yüzde 0.99’luk dilimden öğrenci alarak gönlünü Türkiye’nin teknolojik gelişimine adamış, zihni açık, enerjisi ve puanları yüksek gençlerin adresi oldu.
 
Daha eğitim hayatının ilk senesinde LGS tercihlerinin gözde okullarından birisi olmak ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idarecileri ve öğretmenlerinin de sorumluluğunu hayli artıracaktır.
 
Sevgili öğretmenlerimize de şimdiden kolaylıklar diliyorum. İşleri hiç kolay olmayacak, pırlanta gibi gençler onlara emanet…
 
Bence Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Sanayi, Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da ülkemizin savunma sanayii alanında yaptığı atağı göz önünde tutarak bu tarz okullarla yakından ilgilenmesi gerekiyor.
 
Çünkü gelecek burada…
 
Bilmeyenler için ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum.
 
Savunma sanayisinde ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla Ankara'dan sonra Konya'da da açılan ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) yeni eğitim öğretim yılı için ilk öğrencilerini bu sene almaya başladı.
 
Selçuklu ilçesinde savunma sistemleri üzerine eğitim verecek olan ASELSAN Konya MTAL, elektrik-elektronik ve makine teknolojisi alanında 60 öğrenci kabul ediyor.
 
İki dalda, 5 yıllık eğitim içeriğine sahip okulda ilk sene yabancı dil ağırlıklı bir yıl hazırlık eğitimi verilecek. Eğitim sürecinin devamında ise uluslararası projeler ve faaliyetler yapılacak.
 
Açık söyleyeyim, bu okulda birçok üniversiteden daha kaliteli bir eğitim verileceğini düşünüyorum. ASELSAN gibi bir gücün de bu sürece dahil olması beni çok heyecanlandırıyor.
 
Bence siz de heyecanlanın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR