Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Asıl tehdit ne?

Asıl tehdit ne?

Böyle yazdığımızda Kürt Kardeşlerimiz bize çok kızıyor, biz onlara karşı sanki faşizan bir yaklaşımla yaklaşıyormuşuz gibi hareket ediyorlar. Kendi faşistliklerini görmeyip, bizim ülkemize sahip çıkmamıza faşistlik diyorlar.

Desinler, biz onların istediği gibi şekil almayız Allah’ın izni ile Bu bayrak bu vatan bizim, bilene selam… Ne diyebiliriz.

Tabi herkes şunu da bilmelidir, biz Kürtleri elbette şerli Kürtlerden ayırırız, ayırmak da isteriz ama bu konuda çok açık yazalım, Kürtler de bize yardımcı olmalıdır.

Suriye’de ve Irak’ta IŞİD tehdidi var mı? El-hak var.

Peki, bu tehdit kime yönelik?

Daha doğrusunu soralım;

IŞİD bizim için bir tehdit mi?

Bilemiyoruz, şu ana kadar tehdit değildi. Türkiye’ye yönelik direk bir zarar vermedi.

Peki, daha sonra verir mi?

Bilemiyorum, dikkatli olmak lazım, zaten Türkiye Cumhuriyeti de dikkatli ve sınıra dün itibariyle on bine yakın asker konuşlandırıldı. Yüzün üzerinde tank ve çok sayıda füze bataryası, zırhlı araç, top konuşlandırıldı.

Eğer Türkiye’ye yönelik bir tehdit olursa Türkiye anında yanıt verecek ve bu anlamda gereken yapılacak.

Türkiye’nin devlet politikası çok nettir, güvenliğini, sınırlarının korumasını bir devlet ya da NATO benzeri bir kuruluşun inisiyatifine bırakmaz, gerekeni gerektiği zamanda yapar ve bu konuda kimseden de çekinmez.

Sadece akıllı hareket etmeye, kontrollü olmaya çalışır, ani karar vermez, büyük devlet refleksiyle hareket eder.

Sorunun şeklini değiştirerek soralım, Kürtler bizim için tehdit mi?

Devletimizi Kürt kardeşlerimizi düşman olarak görmez, hiçbir zaman da görmedi ama anlaşılıyor ki PKK terör örgütü ve onun siyasi kanadı BDP-HDP çizgisine gelmiş ülkemizdeki önemli bir Kürt topluluğu ülkemiz için tehdit olma istidadı barındırıyorlar.

Mersin, Adana, İstanbul, Diyarbakır, Hakkâri, Şırnak, Mardin, Van sokaklarına bakın ve Kürtler Türkiye için tehdit olmakta mıdırlar, yoksa kardeşlik mi yapmaktadırlar karar verin.

İstanbul’da polise yönelik saldırılarda silah bile kullanıldı ve bir polisimiz dün İstanbul’da yaralandı.

Peki, neden Türkiye’ye saldırıyorlar?

Türkiye Kürtlere ne yaptı?

Ne yapacak iyilik yaptı…

IŞİD’in elinde bırakmadı, sınır kapılarını açtı, her türlü insani yardımı yaptı.

Ama utanmadan Selahattin Demirtaş çıkıp çok rahat bir şekilde yalan söyleyebiliyor ve “biz silah istemiyoruz, insani yardımı bile yapmıyorlar” diyor,

PKK terörist başı Cemil Bayık çıkıyor Türkiye’deki Kürtleri isyana çağırıyor. Ve işin kötüsü de hakikaten sokaklarımızda Molotof terörizmi yaşanıyor.

Türkiye bunların hepsiyle başa çıkar bu mesele değil de, bence mesele şu, Kürtler nasıl bir kıyamete kendilerini sürüklediğinin farkında mı?

IŞİD’le mi savaşmak istiyorlar, gitsinler savaşsınlar, pasaportları ile çok rahat bir şekilde Suriye tarafına geçebilirler, geçsinler ve savaşsınlar, bunu kim engelliyor ki?

Ama Türkiye askeri terörist PKK - PYD - YPG için IŞİD’le savaşmaz, hala anlayamıyorlar mı?

Gidip Esed’in kucağına oturan bu teröristler değimliydi? Türkiye Salih Müslim’e söyledi, “çocuk katili Esed ile birlikte hareket etme” dedi, peki Salih Müslim ne dedi?

Burada başka konuştu, Avrupa’da başka konuştu, Amerika’da başka konuştu, Moskova’da başka konuştu, Tahran’da başka konuştu, Şam’da başka konuştu.

Gitti, Esed’in kucağına oturdu, şimdi de IŞİD bunları öldürmeye başlayınca, Esed’den de destek gelemeyince cıyaklıyorlar ama boş cıyaklıyorlar.

Türkiye Kürt teröristler için IŞİD’le savaşmaz bunu herkes bilmelidir ama Kürtler, Kürt teröristleri kardeşleri görüyor ve onlarla birlikte savaşmak istiyorlarsa, sınır kapılarından geçsinler, gitsinler ve yiğitçe IŞİD ile savaşsınlar.

Ama bizim askerimize, polisimize taş atmasınlar.

Türkiye’ye teşekkür edebilecek kadar erdemli değiller anladık, IŞİD ile savaşacak kadar yiğit değiller anladık, ancak polisimize taş atacak kadar güçleri var anladık da…

Bizim anlayamadığımız, bütün bu şartlar mevcutken hala bazı Kürt kardeşlerimizin de Türkiye Cumhuriyetini suçlar mahiyette faşistlik yapmalarıdır.

Üzücü tabi.

Herkes bilmelidir, terörist Kürtler de bilsin, ABD’de bilsin, Türkiye çocuk katili Esed hedef alınmadığı takdirde Suriye’ye girmez.

Siz televizyonlarda IŞİD’in öldürdüğü insanların videolarını görüyorsunuz, peki neden dünya medyası Suriye’de, Irak da Nusayrilerin, İran ve Esed yanlısı aşırı Şii milislerin katlettiği insanları göstermiyor.

Dünya medyası göremiyor olabilir ama Türkiye artık bütün bunları görüyor ve durup dururken hata yapmaz.

Durup dururken Suriye’deki IŞİD’e saldırıp kendisine düşman edinmez.

Buyursunlar Avrupalılar, Amerikalılar ve müttefikleri, çocuk katili Esed ve terörist Kürt gruplar IŞİD ile başa çıksın.

Buyursunlar meydan onların, girsinler bakalım bataklık yaptıkları Suriye’ye, Irak’a çıkabilecekler mi?

Türkiye’nin şartları bellidir, Türkiye’nin duruşu bellidir, Türkiye’nin politikası bellidir, kesinlikle itin köpeğin isteğine göre çizgisinden vazgeçmez.

Türkiye kesinlikle birileri istiyor diye Suriye’ye girmez.

Çünkü bu coğrafyada Amerikalılar değil biz yaşıyoruz, bizim kardeşlerimiz yaşıyor. İşte dün Suriye’deki muhalif gruplar açıkladı, onları bombalayan Amerika uçakları değil İsrail uçaklarıymış.

Büyük oyunu oynayan beş paralık siyonistler, Türkiye’yi, terörist Kürtlerle birlikte bataklığa çekemeyecekler.

Ama Türkiye’nin sokaklarında polise taş atan aşağılık varlıklar çok rahat bir şekilde sınırdan geçip IŞİD ile savaşabilirler…

Gitsinler savaşsınlar, bizi ilgilendirmiyor.

Türkiye topraklarını korur ama teröristleri neden korusun? IŞİD teröristlerini korumaz, PKK- PYD- YPG teröristlerini de korumaz.

Yazımızın sonunda şunu da ifade edelim, ne yazık ki Türkiye’nin sabrını faşist Kürtler zorlamaktadır, sabrımızın sınırı var bunu herkes bilmelidir.

Biz demiş olalım… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR