Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

“Aşkınan koşan yorulur mu?”…

“Aşkınan koşan yorulur mu?”…

Konya seçim atmosferini tam manasıyla yaşıyor. İnsanların yoğun olduğu bazı bölgelerde hemen hemen her parti seçim çalışması yürütüyor.

Teşkilatlara bakıyorsunuz, kadınlar yine girmedik daire bırakmıyor. Gençlik Kolları sokaklarda son gaz çalışıyor.

Milletvekili adayları eğer güçleri yetse 31 ilçeyi de her gün ziyaret edecek neredeyse. Ak Parti sahada güçlü şekilde çalışmalarını yürütüyor.

Yine MHP de Konya’da bu seçim sahalarda daha aktif.

Konya’da seçim atmosferi çok güçlü hissediliyor.

****

Oruçluyken en fazla suyu özlüyorum. Susuzluk çok zor.

“Suskunluğum asaletimden falan değil, oruçluyum sadece” diye bayat espiri yapıyorlar ya hani, cidden suskunluğum oruç olmamdan kaynaklanıyor benim. Oruçluyken konuşmak zor gelir bana. Konuşurken sarf ettiğimiz o efor bütün oruçlular için zorlayıcıdır tabii olarak.

Yeni Haber’de masamda serin serin oturdum bu yazıyı yazdığım saatlerde şöyle sosyal medyaya bir bakayım dedim. Leyla Şahin Usta’nın paylaşımları düştü akış ekranına. Gerçekten imrendim Leyla hanıma…

Cumartesi günü de paylaşımları düşmüştü önüme, yine sahadaydı. Özellikle son iki günde etkili olan sıcak havalarda, üstelik bir de oruçken kapı kapı gezip insanlara icraatlardan bahsetmek kolay değildir.

“Hiç yorulmuyor bu kadın” dedim kendi kendime.

Üstelik konuşacaksınız sürekli, dert dinleyeceksiniz, çözüm önerisi sunacaksınız.

Leyla Hanım fotoğraflarda baya susuzluk çekiyor gibi görünüyordu…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Neşet Ertaş’tan alıntıladığı o veciz geldi aklıma sonra,

“Aşkınan koşan yorulur mu?”…

 

****

Merve Kavakçı’nın başörtüsü yüzünden TBMM çatısı altından utanç verici bir muameleyle çıkarılması tarihe kara bir leke olarak kazınmıştı. O günleri yaşayan Türkiye’den bu güne çok şeyler değişti. Yeni dönemin başlaması elbette oldukça sancılı olmuştu.

İşte bu yeni dönemin simge isimlerinden biri olan Gülay Samancı, geçtiğimiz hafta gazetemizi ziyaret etti. Merve Kavakçı’dan sonra başörtülü olarak meclise giren 4 milletvekilinden biriydi Samancı.

Meclise başörtüsüyle girdikten sonra başından geçenleri anlattı bize.Gülay Hanım anlatırken adeta yeniden yaşıyor insan o günleri. Oldukça istekli gördüm kendisini.

Gülay Samancı hala o ilk günkü heyecanıyla sahalara dönüyor diyebilirim.

 

****

Büyük Birlik Partisi’nin Konya’daki simge ismi Osman Seçgin de Ak Parti’nin Milletvekili Adayı olarak sahada oldukça iyi çalışıyor. Osman Seçgin Ak Parti’ye hiç yabancılık çekmedi. Hakkını vererek çalışıyor. Gidilmedik esnaf, ilçe bırakmadı neredeyse.

****

Ali Sürücü tahminlerin ötesinde  sosyal medyayı çok iyi kullanan vekil adaylarının başında geliyor.. Hiç beklenemedik bir şekilde sosyal medya duayeni olma yolunda hızla ilerliyor. Sosyal medyayı sonradan keşfedip bu kadar hızlı adapte olabilen biri yoktur herhalde. Çok içten ve güzel paylaşımlar yapıyor. Her gittiği yerde ilgi görüyor, takdir alıyor..

****

Yine geçtiğimiz günlerde gazetemizi ziyaret eden MHP Konya Milletvekili Adayı Özlem Sarıoğlu da çok özel biri. Özlem Sarıoğlu, MHP’nin Konya’da aday gösterdiği ilk engelli bayan aday. Özellikle engelliler konusunda yapmak istediği o kadar güzel projeler var ki. Tekerlekli sandalyesiyle kapı kapı projelerini anlatıyor. Özlem hanım azmiyle göz dolduruyor. Cumhur İttifakı’na olan desteğini vurgulayan Özlem hanım, “Önce Vatan” mesajını kesinlikle veriyor.

*****

Miting meydanlarının en yaygın ifadelerinden biri vardır ya ‘Biz bu davanın neferleriyiz’ diye. Sahneye çıkan herkes bu cümleyi kurar neredeyse. En azından sahneden inene kadar devam eder bu söylemler.

Eski vekiller yeni görevler alınca hizmete bir şekilde devam ediyorlar. İlçe ilçe, köy köy, mahalle mahalle, kapı kapı geziyor “Davaya neferlik yapıyorlar”. Ancak görev süresi dolup herhangi bir yerde görevlendirilmeyenler ‘neferlikten istifa ediyor’ gözden kayboluyorlar. Hemen hemen hiç birisi ortada yok.

Yanlış anlaşılmasın, biz onları sahada görmüyoruz diye, çalışmayı bıraktılar demiyoruz fakat, karşılaşmıyoruz hiç sahada…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR