Ramazan Yaşar

Ramazan Yaşar

Atatürk Olmasaydı Ne Olurdu?

Atatürk Olmasaydı Ne Olurdu?

Kestirmeden söyleyeyim. Acelesi olanlar, sürpriz bir şey mi söyleyeceğim diye beklemesin. Ama siz yine de yazıyı sonuna kadar okuyun. “Atatürk olmasaydı” değişen çok şey olurdu. İyi mi, kötü mü? Bu sorular bu yazının konusu değil. Tartışılması gereken, bu tartışmayı kimin, neden başlattığı. Bir tarafta CHP ve Ulusalcılar, bir kesim emekli askerler, rantiyeciler, beyaz Türkler, diğer tarafta “Atatürk’e değil, ama bu kesime tepki koyanlar” var.

Mağlup olduğu tüm seçimlerden sonra, (Bu arada katıldığı tüm seçimlerden mağlup ayrılmıştır) Atatürk’e ayrı bir şevk ve iştahla bağlanan CHP bu tartışmanın, daha doğrusu bu PROVOKASYONUN alt yapısını yıllardır hazırlamakla meşgul. Yakın zamanda Kamer Genç, TBMM Genel Kurulu’nda, “Acaba Atatürk bu Cumhuriyeti kurmasaydı, siz şimdi hangi devletin vatandaşıydınız ve o makamda oturacak mıydınız? Eğer zaten otursaydınız hangi tarikat mensubu bir kitlenin, bilmem kaçıncı hanımı durumuna düşerdiniz?” hezeyanı ile Aile Bakanı Fatma Şahin’e saldırırken de bu günkü provokasyona giden yolun taşları döşeniyordu.  Aynı Kamer Genç, Laleli’de Rus çiçeklerini (!) sularken, Ermeni asıllı Türk vatandaşı Manukyan, Karaköy’de sattığı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kadınların bedeninden kazandığı paralarla vergi rekortmeni oluyordu.

Muharrem İnce, provokasyonda Genç’ten geri kalır mı? Bu ülkede bayrağımız gönderdeyse, camilerimiz açıksa, camilerde ezan okunuyorsa, herkesin bunu Atatürk’e borçlu olduğunu belirterek, “Atatürk olmasaydı, bu ülkenin kurtarıcısı olmasaydı; adınız Ahmet, Hasan, Hüseyin olmazdı. Adınız Dimitri olurdu, Yorgo olurdu” paranoyasıyla aslında Türk halkını aşağılayıp, küçümsemeye çalışıyordu.

Gerçi bu sözlere de şükretmek lazım. Geldiğimiz nokta eskiye göre çok daha iyidir.  “Atatürk Ekber, Atatürk Ekber! Ancak o var, Atatürk! Peygamber O’dur” diye şiir yazan Behçet Kemal Çağlar, “Yaradansın, biz sana tapıyoruz!” diyen Aka Gündüz ve “Kabe Arab’ın olsun, Çankaya yeter bize!” diye coşan Kemalettin Kamu zamanında yaşasaydık ne olurdu acaba?

Kurtuluş savaşını kimlerin, hangi zorluklar ve sıkıntılar içinde başlattıklarını ve yürüttüklerini anlatmayı kendime de, okuyucularıma da zul sayarım. 600 Yıl dünyaya süper güç olarak yön veren Osmanlı’nın çocuklarını bu kadar aşağılamak artık fazla oluyor. Anadolu’yu düşman işgalinden kurtaran Anadolu halkının ta kendisidir. Atatürk bu mücadelenin başına geçmiştir. Ha geçmeseydi ne olurdu? 11 Milyonluk Müslüman’dan biri çıkıp bu işi zaferle sonuçlandırırdı. Olacak olan budur.

Bu zihniyet, Türk milletinin tarihini bilmediği gibi, İstiklal Marşı’nı da okumamış. “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. / Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!” Muharrem de farkında değil ama, İslam’la tanıştıktan sonra, toprakları işgal edilse bile adını değiştiren ya da dinini değiştiren Türk olmamıştır. En yakın örneği CHP’nin hala peşinden koştuğu sol-Marksizm’in temsilcisi Sovyetler Birliği, işgal ettiği Türk Cumhuriyetleri’nde ne halkın isimlerini, ne de dinlerini değiştirmeyi başaramamıştır.

Dünyanın en çok ve en büyük devletlerini kuran Türklere yapılan bu aşağılama ve tahkir tuzakları bir son bulmalı. CHP ve Beyaz Türkler (Türk olmadıkları halde dinlerini ve Irklarını saklayanlar), bu aşağılama, aciz gösterme, küçük görme ve gösterme çabalarından vaz geçmelidirler. Ya da halkımız, bunların “Atatürk olmasaydı” kurnazlığıyla neyi kastettiklerini artık doğru anlamalı ve onlara gereken cevabı uygun platformlarda vermelidir. “Atatürk olmasaydı” provokasyonu, “Atatürk oldu da ne oldu” tartışmasını çıkarmak için kurulan bir tuzaktır. CHP ve Ulusalcılar, bundan “Atatürk’e hakaret ve küfür” bekliyor.

CHP seçim kaybettikçe, ordu siyasetten arındırıldıkça, darbeciler tasfiye edildikçe, “Atatürk’ün arkasına saklanma, ona ait olmayan görüşlerle, işlerle kendilerini savunma” furyası başladı. Bu kesim, “Atatürk’ü bir ayrışma aracı” olarak kullanmaktadır. Atatürk’e saygı ve sevgi istediklerini iddia edenler, aslında Atatürk’ü ve onun hatırasını bu çirkin emellerine alet ederek, ona en büyük saygısızlığı yapmaktadırlar. Atatürk istismarcılarının döktükleri o timsah gözyaşları “Atatürk için değil, kendi ikballeri içindir.”

 

“Atatürk olmasaydı” dayatmasını yapanlar, şunu kesinlikle bilmeli. “Atatürk olmasaydı” sizin adınız kesinlikle “Yorgo, Dimitri” olurdu. Ama Türk halkının adı da, dini de değişmezdi. Gerçi şöyle bir acı gerçek de var, Yorgo olmadınız ama, bu millete, milletin diline, kültürüne, değerlerine, dinine yaptıklarınızda Yorgo’yu aratmadığınızın da altını kalın çizgilerle çizmem lazım. Atatürk’ün de bu milletin de artık yakasından düşün.

 

Çok sevdiğinizi iddia ettiğiniz Atatürk’ün şu sözünü duyuyor musunuz; “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.” 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ramazan Yaşar Arşivi
SON YAZILAR