İshak Orhan

İshak Orhan

Bağımlılık, Allah ve Resulüne olmalıdır!

Bağımlılık, Allah ve Resulüne olmalıdır!

Birileri canlarını FEDA ederken, diğerleri KAR etmemeli.
 
Puta tapan insan sayısı zamanımızda maalesef daha çok arttı.
 
Allah ve Resulünün öğretileri dışında uğraşları olanlar,  puta tapanlar gibidirler. (Yanlış anlaşılmasın, helalinden para kazanmak için uğraşanlar Allah ve Resulünün öğretileri doğrultusundadırlar.) Para, pul, makam, mevki, kadın, erkek, çoluk-çocuk, içki, kumar, fabrika, iş, yemek-içmek, gezmek, eğlenmek, vb. şeylere Allah ve Resulünden daha fazla değer verenler, bu şeylere tapmaktadırlar ne yazık ki! Mesela 5 vakit namaz kılmak sadece günde 1 saatlerini alır. Ama buna zaman bulamazlar bazı insanlar. Bahane çoktur. Fakat Cep telefonu, bilgisayar, alkol alma, kumar oynama, TV izlemeye her zaman yeterince vakit bulurlar. Ama farkında değildirler.
 
Bu kısa yazımla insanlarımızın ne için bu dünyada yaşadıklarının farkında olmalarını istiyorum sadece. Kazandığını karıncalar misali biriktirenler ve Allah yolunda sarf etmeyenler, maalesef Müslümanız deseler de İslam’dan haberi olmayan insanlardır. Çünkü İslam dininde biriktirmek değil, dağıtmak esastır.
 
İnsan öbür dünyaya sadece 8 metrelik kefenle gidecektir. “ANA RAHMİNDEN GELDİK PAZARA, BİR KEFEN ALDIK DÖNDÜK MEZARA” der Yunus Emre hazretleri. Hal böyle iken düşünmemiz gerekmez mi? Diğer insanlar yiyecek ekmek bile bulmakta zorlanırken, tokluktan mide fesadına uğramaya ne gerek var? Bütün hastalıkların temel sebebi de çok yemek iken, kendi zevkimiz için kusana kadar niye yeriz ki acaba? Kendimizi lütfen diğer insanların yerine koyalım. Komşusu aç iken tok yatan insanlar oldukça bu ülke asla düzelmez. Üstelik bir savaş falan çıksa cepheye ilk gidenler yine bu aç insanlardır. Tok olanlar maalesef en ön safta kaçarlar.
 
Lütfen kendimize çeki düzen verelim. Başımıza yeni darbe girişimleri gelmemesi için fedakâr olalım. Aç insan kalmasın ülkemizde. Birileri canlarını FEDA ederken, diğerleri KAR etmemeli.
 
Saygı ve sevgilerimle

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi
SON YAZILAR