İshak Orhan

İshak Orhan

Bakanlık yetkililerimizin dikkatine!

Bakanlık yetkililerimizin dikkatine!

Son yıllarda kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin artmasının temel nedenlerinden birisi de erkek eşlere evden uzaklaştırma cezası verilmesidir.
 
Eşim bana şiddet kullanabilir diyerek polise şikayette bulunan her kadının eşine  evden uzaklaştırma cezası verildiğini görmekteyiz.
 
Bunun sonucunda psikolojisi bozuk olan erkek eşin daha da fazla psikolojisi bozulup akılsızca davrandığı görülüyor. Koskoca devlet yetkilileri bunları maalesef fark edemez mi?
 
Evden UZAKLAŞTIRMA CEZASI verilen kocaları lütfen yalnız bırakmayınız. Onlara kalacak yer temin ediniz ve hemen terapiye alınız. Aksi takdirde patlamaya hazır bomba haline geliyorlar ve bunun zararını da öncelikle eşi ve çocukları çekiyorlar. Sen devletsin. Devlet vatandaşını korumak ve tedavi ettirmek zorundadır.
 
Vatandaş istemese bile devlet bunu zorla da olsa yapmalıdır. Kendine hakim olamayan ve öfkesini kontrol edemeyen bir insan evden kovulsa da dışarıdaki yaşamında etrafına zarar vermeye devam edecektir.
 
Ayrıca bakanlık yetkililerinden rica ediyorum. Tüm evli çiftler evlerinde ziyaret edilerek şikayetleri değerlendirilmeli, çayları içilerek mutlu olup olmadıkları tespit edilmeli ve hem kendilerine hem de çocuklarına ücretsiz pedagojik ve psikolojik destek verilmelidir.
 
Gerçek devlet, vatandaşına özellikle dar zamanlarında yardımcı olan devlettir. Kocayı sokağa atmak ve tedavisini sağlamamak devlete yakışmaz.
 
SAYGILARIMLA

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi
SON YAZILAR