Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Başımıza bu da geldi

Başımıza bu da geldi

Gecenin saat dördünde birden uyansanız ve evinizin mutfağında alevlerle karşılaşsanız ne yaparsınız?

Geçtiğimiz hafta biz bu olayı yaşadık…

Saat gece dört sularında takır tukur seslerle uyandım. Mutfağımız yanıyordu… Bulaşık makinemizin etrafından çıkan alevler mutfak dolaplarımızın boyundaydı… Duman ve ağır plastik kokusu tüm evi sarmıştı…

Anlık bir kararla önce eşimi uyandırdım ve ondan komşulara haber vermesini istedim. Kendimde alevlerin üzerine atabileceğim bir battaniye ( Battaniyeyi ıslatarak alevlerin üzerine atmak etkili bir yöntem) aradım.

Komşulara haber vermek için araya çıkan eşim arada bulunan yangın söndürme tüpünü hatırlattı. Ve yangın söndürme tüpüyle yanan yere müdahale ettim. İki yangın tüpüyle mutfağımızdaki yangını söndürdük.

Yangına müdahalemiz bittikten sonra 112’yi arayarak durumla ilgili bilgi verdik. Polis ekipleri olay sonrasında gelerek tutanak tuttular. Sağ olsunlar bizi itfaiye çağırarak tutanak tutturmamız gerektiği konusunda bilgilendirdiler.

Büyükşehir belediyemizin internet sitesinden itfaiye tutanağı için başvurumuzu yaptık ve olaydan birkaç saat sonra ekipler arayarak olay yerini incelemek için geldiler.

Sonrasında bulaşık makinesi kaynaklı olduğu anlaşılan yangınla ilgili beyaz eşya markasının teknik ekibi de gelerek incelemelerini yaptılar.

Titiz şekilde incelemelerini tamamlayan Konya itfaiyesinin değerli mensuplarına tekrar teşekkür ederiz.

Elhamdülillah sağlığımızla ilgili olumsuz bir durum söz konusu değil. Lakin evimizin mutfağı kullanılamaz halde. Yangın söndürme tüpü ve yangından kaynaklanan is sebebiyle evimizin durumu da pek iç açıcı değil.

Bu olayı bir ibret kıssası olarak yazmak istedim…

Değerli büyüklerim, dostlarım, kardeşlerim; ne olur başımıza gelmez deyip geçmeyin emin olun aklınızın ucundan geçmeyecek şekilde çıktı yangın. Önlem alalım ki başımıza gelirse müdahale edebilelim. Yangın tüpü hem canınızı hem malınızı kurtarmanızı sağlar. Evlerinize, sitelerinize yangın tüpü edinin eğer varsa kontrollerini yapın/yaptırın.

Yangına nasıl müdahale edilmesi gerektiğiyle ilgili eğitim videoları izleyin.

Biz bu konuda şanslıydık yangın tüplerimiz vardı ve doluydu…

Bahçeşehir Konutları 2. Etap yönetimine hassasiyetleri için tekrar teşekkür ediyorum.

Olay anında ve sonrasında yanımızda olan komşularımıza, olay sonrası gerek yanımıza gelerek gerekse arayarak derdimizi paylaşan dostlarımıza, ailelerimize, Polis ekiplerine, Konya Büyükşehir belediyesi İtfaiye daire başkanı değerli Cevdet İşbitirici’ye ve itfaiyeci dostlara ilgi ve alakalarından dolayı tekrar tekrar teşekkür ederiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR