Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

BAŞLIYORUZ

BAŞLIYORUZ

Başlıyoruz… Söyleyeceklerimiz birikti, yazmamız gerekenlere yeni mevzular eklendi… Güncel mevzuları takip ederek aralara da biriktirdiklerimizi serpiştirerek Çarşamba günleri Rabbim izin verdikçe bu köşede olacağız…

Birden bire Sayın Devlet Bahçeli’nin 26 Ağustos çıkışı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesi nihayetinde alınan 24 Haziran Erken seçim kararı alındı. Paragrafa birden bire diye başladık ya birden bire mi gerçekten? Bakalım neler oluyor son zamanlarda etrafımızda? Akdeniz’de haçlı donanması konuşlanıyor mesela, ekonomik krizle boğuşan ufak tefek ada satışlarıyla yolunu bulan Yunanistan, Fransa’dan fırkateyn kiralıyor, adalara silah yığınağı yapıyorlar, ABD Bulgaristan sınırına iki senedir yığınak yapıyor Suriye bahanesini kullanarak tüm batı, coğrafyamızda fink atıyor. Hedefte Suriye mi var? (Yahu Suriye mi kaldı?) Yoksa haçlılar günümüzün Saadettin Köpek’leriyle kirli tezgahlar mı kuruyorlar?

Fetö operasyonlarının sulandırıldığı, Erdoğan’dan ve ülkesini gerçekten seven az sayıda siyasetçiden başka kimsenin mücadele konusunda kararlı duruşunu göremediğimiz, siyasette partilerin görüş ve ideoloji fukaralığı yaşadığı bir ortamda alınan seçim kararı emin olun birden bire olmaz, olamaz… Erken seçim bekleniyordu, olmalıydı. Bu tarihin bu kadar erkene çekilmiş olması ise muhakkak daha önemli olaylara gebe olan süreci güçlü bir yönetimle kontrol altına almak içindir.

Yukarıda bahsettik, siyasette görüş ve ideoloji fukaralığı yaşanıyor diye, yıllardır görmediğimiz ve kurtulduk sandığımız milletvekili transferleriyle bazı partilerin ideolojilerinin düşmanımın düşmanı dostumdur, anlayışından öteye geçmediğini de görmüş olduk. Bakalım daha kaç dost edinecekler seçime kadar?

Orta doğuda akan kandan nemalanan ABD Suudi Arabistan’da fiili yönetimi ele almış olan prensi parmaklarında oynatıyor geçtiğimiz günlerde Arabistan’da gerçekleşen olaylarla ilgili tek bir haber yer almadı batı medyasında. Suriye operasyonlarına sponsor yaptıkları prenslere gözdağı verdiler. Attıkları adımlarla Ortadoğu’yu düello meydanına çevirmekle yetinmiyorlar birde eski Kabe imamına poker oynatarak İslam alemiyle dalga geçiyorlar. Kınamaktan, kutsal beldelerimizin bu kuklaların ve onları oynatanların ellerinden kurtulması için dua etmekten başka yapabileceğimiz şeylerin geleceği günler olacak elbet…

Konya’da seçim havası bahar havasının önüne geçti. Sosyal medyada aday adayları boy göstermeye başladılar. AK Parti Konya listesi her seçim öncesi en çok merak edilen listelerden biri oluyor. 2015 seçimlerinde büyük bir değişim yaşanmıştı listede. Kulislerde bu seçimlerde de büyük değişim olacağı konuşuluyor. Önümüzdeki haftalarda aday adaylarıyla ve muhtemel adaylarla ilgili değerlendirmeler de yaparız inşaallah.

Geçtiğimiz hafta benim de Konya’nın yerlisi olmama rağmen üyesi olduğum Kulu Cihanbeyli Derneği’nin davetine iştirak ettik. Şehitlere Vefa programında Şehit aileleri misafir edildi. Bu programı organize eden Kulu Cihanbeyli Dernek başkanı Değerli abim Ramazan YAŞAR’a ve programa destek olan birbirinden değerli abilerime, kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Sözün özü: Bir yerde duruyor olmanız, doğru duruyorsunuz anlamına gel

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR