Şerife Demir

Şerife Demir

Bayatlayan ekmekleri değerlendirme yöntemi

Bayatlayan ekmekleri değerlendirme yöntemi

Selamün Aleyküm. Hem Türkiye hem de dünya olarak koronavirüs salgını yüzünden yine yeni den yasaklar geldi.

Yaz boyunca virüsü ve hastalığı umursamayan insanlar yüzünden maalesef yayılma hızı arttı. Daha çok dış etkenler buna sebep oldu.

Bazı insanlar geçtiğimiz kısıtlamalarda yasağı duyduğu anda birçok şeyi stoklamıştı. Sanki kıtlık varmış da bir daha alışveriş yapamayacaklarını düşünerek marketlere akın etmişlerdi. Özellikle çok sayıda ekmek stoğu yapanlar bunları yiyememiş ve bir çoğu da maalesef çöpe gitmişti. Dünya üzerinde açlıktan ölen milyonlarca insan hiç düşünülmemişti…

Devletimiz kısıtlama olsa da temel ihtiyaçların karşılanacağı yerlerin açık olduğunu belirtmiş ve ekmek gibi ürünler kısıtlama günlerinde de temin edilmişti. Şimdi yeni kısıtlamalar geldi. Bu dönemde inşallah geçmişte karşılaştığımız manzaralarla karşılaşmayız.

Bizler ev hanımları olarak her şeyi tüketebileceğimiz kadar  alalım. Özelikle de ekmeğimizi…

Bayatlayan ve yenmeyecek durumda olan ekmeklerimizi vereceğim iki farklı tarifle nefis lezzetlere dönüştürebiliriz.

Böylelikle ekmekleriniz ziyan olmaz ve kahvaltıya farklı alternatif sunarsınız.

İlk tarifimiz ekmek pizzası; 1 veya 2 ekmek, 1 yumurta, yarım bardak süt, 1 çay bardağı sıvı yağ.

Akşamdan ekmeği ıslatıp bu malzemeler ile güzelce yoğuruyoruz. Tavaya az miktarda yağ döküp karışımı içine ekliyoruz. Üzerine evde olan malzemelerden ne varsa sucuk, mısır, domates, zeytin, biber gibi ürünleri koyup biraz pişirdikten sonra ağzı kapalı ocak üzerinde kaşarını ekleyip servise sunuyoruz.

Diğer tarifimiz ise bayat ekmek köftesi; 1 veya 2 ekmek, 1 tane yumurta, rendelenmiş soğan, tercihe göre baharatlar, yarım demet maydanoz, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri. Bunlar karıştırılarak yoğrulur. Kızgın yağda 2 taraflı kızartılır. Afiyetle yenir.

Bugünün duası: Yiyelim, içelim israf etmeyelim. Rabbim herkesin evine bol bereket versin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şerife Demir Arşivi
SON YAZILAR