Merve Ateş

Merve Ateş

BELEDİYELER, BAYLAR, BAYANLAR, BAŞKANLAR

BELEDİYELER, BAYLAR, BAYANLAR, BAŞKANLAR

Son günlerde hemzemin geçitlerden gelen tren kazalarıyla doluyor, 3. Sayfalarımız.Dolmamalı…
Hızlandırılmış yolcu treni, Aybahçe mevkiinde  hemzemin geçitte otomobile çarpmış, trenin altında yüzlerce metre sürüklenerek demir yığını haline gelen otomobilde bulunan 2 kişi hayatını kaybetmişti.
 
Geçtiğimiz gün Kalfalar Caddesi’nde meydana  gelen kazada ise çok şükür can kaybı olmadı, 4  yaralı ile atlatıldı kaza.Trenler neden kaza yapar.Kaza yapan insanlardır aslında sistemin bozulan hemzemin geçit bariyerleri kaza yaptırır insanlara, can kaybedilir.
 
Başlıklarımızda tren otomobile çarptı dedik hep,tren değildir çarpan, araçlar.Bozuk bariyerler, bariyerin bozuk olduğunu her geçtiğinde gören ve artık gerçekten tren geldiği için kapandığına inanmayan araçlar.İnip bariyeri açmaya çalışan çocuklar. 
***
     O tehlike üçgeninde otomobili ile karşı yola geçmek için S çizen  trafik canavarına taş çıkaranlar…
 
Peki ya sonra neredeyse her hafta tren kazasıyla canımızın yandığını gören belediyeler, baylar, bayanlar başkanlar…
 
Süslü altgeçitlere gerek yok buralarda aracı taşısın yeter, öldürmesin tek.Çok cana gerek yok temel atma törenleri için.
                                                       ***
Her aklı başında insan bilir ki hemzemin geçitte olan kaza makinistin suçu olamaz.Makinistlerin hız limitleri vardır bunlara uymak zorundadırlar, otomatik geçitlerde geçitlerin bakımını yapan personelin geçiti çalışır durumda tutma zorunluluğu vardır. Fakat her ne olursa olsun karşıdan karşıya yaya geçerken bile sağına soluna bakması gerektiği öğretilen bir insan evladı rayların üzerinden geçerken oradan tren geçme ihtimali olduğunu bilmek zorundadır.
     Genelde kazalar hemzemin geçide ters taraftan girmeye çalışan araçlar, hemzemin geçit kapalıyken boş şeritleri kullanarak zigzag yapmaya çalışan araçlar, nasılsa geçerim diyerek çanların çaldığını geçidin kapandığı görmesine rağmen gaza basan araçlar yüzünden olur. Sonra da millet ayaklanıp, demiryolu tarafında birbirine girer.
Trafik kazalarında olduğu gibi, bu kazanın da sorumluluğu yasalarca araç ve yaya olana verilmek zorundadır.
Sadece TV kanallarından değil, özellikle demiryolunun yakınındaki yerleşim bölgelerindeki okullara gidilmeli, buralarda, gerekirse demiryolu  gezileri ile, hem velilere, hem öğrencilere eğitim verilmeli.Düşündüğünüzde, kadına dönük şiddetin artmasıyla doktorların dayak yemesinin, kaza yapan trenlerden makinistlerin, düşen uçaktan pilotun sorumlu tutulmasının hep aynı zihniyetin sonucu olduğunu göreceksiniz! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Merve Ateş Arşivi
SON YAZILAR