Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Bir nesil kayboluyor

Bir nesil kayboluyor

Biz bir garip Ademoğluyuz haftada bir gün bize ayrılmış köşeden bazen güncel mevzulara, bazen siyasete değiniyoruz. Konu ne olursa olsun haddimizi de aşmamaya gayret ediyoruz. Her konunun uzmanı olmak gibi bir iddiamız yok.

Zaman zaman deizm tehlikesiyle ilgili yazılar kaleme aldım. Gençlerimizi kaybediyoruz,  yeni nesil maneviyattan uzak kendi tuhaf değerleri olan bir nesil. Aile bağları yok denecek kadar az, saygı, sevgi gibi kavramları emin olun ki bilmiyorlar.

Bir ortaokul, bir lise öğretmenini alın karşınıza bir konuşturun lütfen. Bakın size neler neler anlatacaklar. Eğitimin her aşamasında dayağa yahut her hangi bir şiddete karşıyım, karşıda olmalıyız. Bir öğrenciye bir fiske vuran öğretmenin hep birlikte karşısına dikiliyoruz, dikilelim de. Ama ya saygı sınırlarını aşan, öğretmene fiziki temasta bile bulunmaktan çekinmeyen, ağzından çıkanı kulakları duymayan öğrenciler ne olacak? Öğretmenin en ufak uyarısında benim oğlum/kızım ne olursa olsun haklıdır diye ortalığı ayağa kaldıran veliler bu saygısızlığa yardım ve yataklık etmiş olmuyorlar mı? Çocuklar bu vurdumduymazlıkla kendilerine yeni değerler ediniyorlar işte. Ne zaman fark edeceğiz yanlış yaptığımızı?

Bir genç intihar ediyor. Ardında bıraktığı videoyu uzman psikologların analiz etmesi lazım. Ben videoyu izlerken asosyal, ailesinden ve ait olduğu sosyal çevreden kopmuş, inandığı değerlerin; koptuğu sosyal çevrenin inançlarından uzak olduğunu düşünen bir genç gördüm.

Bizler çocukken büyüdüğünde ne olacaksın sorusunu doktor, polis diye cevaplayan çocuklardık. İntihar eden genç tıp fakültesi öğrencisi ve anladığım kadarıyla (sosyal medyada arkadaşı olduğunu iddia eden hesapların yazdıklarından gördüğüm kadarıyla da) tıp fakültesinde okuyor olmaktan da rahatsız. Ve rahatsız olduğu ailesi, çevresi, okulu her ne varsa tümünü bırakıp kendi hayatını kurma cesaretini göstermek yerine hayatına son veriyor…

Gençleri kaybediyoruz… Yine yeniden buradan sesleniyorum. Ortaokul ve liselerde inanılmaz dejenerasyon var. Pırlanta gibi gençlerimizin beyinleri yıkanıyor domino taşı gibi sırayla yıkılıyorlar.

İlahiyat fakültesinde Hz. Meryem’le alakalı abuk subuk konuşma yapan hoca(!) ve onun gibi niceleri gençlerimize maneviyat aşılıyorlar(!).

Ağlanacak haldeyiz dostlar…

Yeni dünya için teknoloji üretiyoruz, savunma sanayimizi güçlendiriyoruz, yollar tüneller yapıyoruz, daha yaşanılabilir şehirler kuruyoruz lakin gelecek nesilleri kaybediyoruz…

En büyük, en önemli projemiz gelecek nesiller olmalı.

Konya Sporlu genç futbolcu Ahmet Çalık trafik kazasında hayatını kaybetti. Genç, başarılı bir kardeşimizin vefatı hepimizi çok üzdü. Konya Spor ailesine, Futbol camiasına ve Ahmet Çalık kardeşimizin ailesine başsağlığı diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR