İshak Orhan

İshak Orhan

BİRAZ DA DEVLETİ DÜŞÜNSEK NASIL OLUR ACABA?

BİRAZ DA DEVLETİ DÜŞÜNSEK NASIL OLUR ACABA?

Bakıyorum da zengin veya fakir her insanımız devletten bir şeyler koparma peşinde. Bu devlet olmazsa ne yaparız acaba diye düşünen maalesef çok az. Söze gelince herkes devlet diyor ama gerçekte iki yüzlüyüz.

Samimi değiliz. Öyle zengin insanlarımız var ki daha fazla zengin olmak için devletin imkanlarını durmadan zorluyorlar ama devlete katkı deyince hemen ortadan kayboluyorlar. Öyle fakir insanlar var ki çalışmayı bir tarafa bırakıp devletin aş evlerinden yemek alıp dilenerek hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar.

Peki, bütün bunların temel sebebi ne diye soracak olursanız, bir eğitimci olarak şunu söyleyebilirim ki, çocukluktan itibaren eğitim ve öğretimde yapılan yanlışlardır maalesef. Öyleyse bu durumu da biz düzelteceğiz kardeşlerim. Konuşurken mangalda kül bırakmıyoruz ama icraata gelince kimse yok. Zenginlerimizin eğitime daha dazla katkılarını bekliyoruz. Yeterli alt yapıyı oluşturmalıyız ki devletimiz de gerekeni yapsın inşallah.

Öbür dünyada mutlu olmak vermekle mümkündür, almakla değil. Herkes sahip olduklarından vermeli. Ben bir Pedagoğum ve bilgilerimi halkım ile paylaşmalıyım. Ve bunun için tüm vatandaşlarıma internet üzerinden sürekli bilgilendirme yapmaya çalışıyorum. Bildiklerimi paylaşıyorum. Parası olanlar da zor durumda olanlara iş vererek ve aş vererek yardımcı olmalılar.

Unutmayalım ki, bütün hastalıkların temel sebebi dünya düşkünlüğüdür. Eğlence düşkünlüğüdür. Şifası ise diğergam olmakla mümkündür. Yani diğer insanları da düşünmekle.

Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi
SON YAZILAR