Hasan Mutluoğlu

Hasan Mutluoğlu

BİZ BİR AİLEYİZ

BİZ BİR AİLEYİZ

Gazetemiz Yeni Haber yaşını doldurdu. Eskilerin, öz kültürümüzün ifadesi ile; “Yaşı uzun, kıdemli ve kademli olsun.”(İnşallah)

Gazetenin,  Konya basın dünyasında yer almasını, güzel ve anlayışlı bir ekibin oluşmasını sağlayanlara hem teşşekkür eder, hem de tebriklerimi sunarım.

Yazar arkadaşlarımızın yıl dönümü dolayısı ile yazdıklarını ilgi ile takip ettim. Özellikle; 4 Ekim Cuma günü Ramazan Tuzla beyin “Bize Dair” başlıklı makalesi çok güzeldi. Okumaya fırsatı olamayanlar bulup okurlarsa, “Biz bir aileyiz” nitelemesine hak vereceklerdir.

Biz bir aileyiz. Gazetenin devamı için herkes cürmünce gayret gösteriyor. Farklı alanlarda hizmet ehli olanlar, güzel düşüncelerini yazarak, faydalanılması amacı ile kamuoyu ile paylaşıyorlar.

Yazılanlar, hayatın gerçekleri ile örtüşüyorsa, “Akıl için yol bir.” ölçüsünde, hedef tutturulabiliyorsa, amaca ulaşılır.

Gazetemiz için, böyledir deme rahatlığı içinde olduğumu söyleyebilirim. Gazete aynı zamanda mükemmel bir okuldur. Çalışmalarınızı en iyi görebilme, kendinizi geliştirme şansını yakalarsınız.

Yazdığınızı paylaşmış olacağınızdan, kendinizi kontrol etme mekanizmasını da geliştirmiş olursunuz.

Ülkemizin başına gelenlerde en büyük payın, yazılı ve görsel basına ait olduğunu herkes bilir ve söyler. Bu gücün farkında olup, memleketi, milletin yararına kullanmayanların vebalinin büyklüğünü hatırdan çıkarmamak gerekiyor.

Çok şükür, gazetemizde yer alan herkesin, hassasiyetleri bilen ve ona göre hareket edenlerden oluşturulduğunu biliyoruz.

Şüphesiz, metot ve söylemlerde farklılıklar olacaktır. Çeşitlilikten güzelliklerin farkındalığı daha kolay anlaşılır.

Aynı çatı altında yaşayan aile fertlerinde görülen çeşitlilik;  ailenin bir arada olmasına, toplum içinde yer alması ve kendine düşen görevi yerine getirmesine engel olmaz.

Buradan hareketle,” Yeni Haber” çalışanları için “Biz Bir Aileyiz” diyebiliyorum. Bu güzel anlayışla yola devam diyoruz.

Yazı yazmak, sorumluluk anlayışı ile çok kolay olmuyor. Kendim için böyle düşündüğümden, bütün cesaretimi toplayarak haftada bir defa huzurlarınıza çıkıyorum.   Lokman Koyuncuoğlu Bey’in daha fazla yazı isteklerini şimdilik yerine getiremiyorum. Gazete çalışmasının  kazandıracağı tecrübe, sonunda böyle bir fırsatı yakalayabileceğime inanıyorum.

Eğitim/öğretim yeri ve alanı, zamanı sınırlandırılamaz. Talep edilecek bilgi, uygun olan yer ve zamanda alınma şansı vardır. Önemli olan talep etmek, bilgi kazanmakta adım atmaktır.

Her şey, atılacak ilk ve en önemli birinci adımla başlar. Atılan ilk adımı diğer adımlar takip eder ve hedefe doğru yol alınmaya başlanır.

Yaptığınız/yapacağınız çalışmaların amacını, hedeflerini iyi belirlemişseniz. Çalışma metot ve prensiplerinizi net olarak ortaya koyarak çalışmaya başlamışsanız, çalışma ekibinizi iyi kurmuşsanız Allah (c.c) yolunuzu açar/açıyor.

Konya’mızın basın ailesi içinde yer alan “Yeni Haber” gazetesinde yazmak, aile fotğrafında yer almak çok güzel.

Çünkü “Biz Bir Aileyiz.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Mutluoğlu Arşivi
SON YAZILAR