Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Bizim insanımız bir başka…

Bizim insanımız bir başka…

Sevgili okurlar, bu yazıyı kaleme alırken hayli kafam karıştı. Çünkü gündem öylesine kalabalık ki, hangi konuya değineceğime bir türlü karar veremedim.
 
Ben de bu sebeple yazmayı planladığım bütün konuları sıraya koydum.
 
Aslında yazmayı planladığım ilk konu; Ensar Vakfı, TÜRGEV ve TÜRKEN Vakfı üzerinden Türkiye’ye yapılan çirkin operasyondu. Bu operasyonun arka planında neler olduğunu, neyin amaçlandığını ilerleyen günlerde köşeme taşıyacağım.
 
Öte yandan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un son dönemde yaptığı açıklamalar ve çıkışları değerlendirmeyi planlıyordum. Özellikle basın danışmanlarının yaptığı başarılı hamleleri değerlendirecektim. Bu konu da ilerleyen günlere kaldı.
 
Yine, fahiş kira fiyatları konusunda yapılacak olan düzenlemenin ayrıntılarını kaleme alacaktım.
 
Bugünkü gazetemizin manşetinde yer verdiğimiz eski Atatürk Havalimanı’ndaki Millet Bahçesi’ni ve Fetih Şöleni’ni de değerlendirecektim.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın NATO konusundaki tavrı ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un Suriye konusundaki cümlelerini de gözden kaçıramazdık elbet.
 
Ekonomi ve tarımdaki sıkıntılara da değinmesek olmazdı tabi.
 
Ulusal gündemimiz bu kadar kalabalık olunca, ‘neyse, bu konuları haftaya yayayım’ dedim. En iyisi yerel gündem yazayım diye düşündüm.
 
Fakat baktım ki yerelde de durum pek farklı değil.
 
Gündem çok yoğun.
 
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Selçuklu Kongre Merkezi’nde “Türk Dünyası” temasıyla gerçekleştirilen Altın Dokunuşlar sergisi yazılmaya değer bir konuydu.
 
Hafta içi gerçekleştirilen Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği (AGRICITIES) Genel Kurulu, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Genel Kurulu ve Küresel Tarım Forumu’nun yansımaları da yazılabilirdi.
 
Başkan Uğur İbrahim Altay’ın ‘Gıda Güvenliği’ ve ‘İklim Değişikliği’ başlıklarında yaptığı hamlelerin ne kadar isabetli olduğu da bir başka yazı konusu olabilirdi.
 
Hafta sonu ziyaret ettiğim ‘Karatay Trafik Parkı’ izlenimlerim de okunmaya değer bilgiler içerebilirdi.
 
Mali Müşavirler Odası’nın Genel Kurulu’nu da değerlendirebilirdim diye düşünüyorum.
 
Neyse, bu konuların hepsini hafta boyunca işleyeceğiz inşallah.
 
Ben en iyisi, başımdan geçen güzel bir hikayeyi sizinle paylaşayım.
 
BİZİM İNSANIMIZ HAYIRDA YARIŞIYOR
 
Evimin yakınında bulunan Karkent Camii’nin muslukları, alçak hırsızlar tarafından çalındı.
 
Bunun üzerine ben de ‘Karkent Camii, Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ adına sosyal medyada bir paylaşım yaptım. Muslukların yeniden yaptırılıp, zararın karşılanması için hayırseverlerden destek istedim.
 
Bu duyuru üzerine camimizin eksikleri kısa sürede tamamlandı.
 
Öğrencilik yıllarımda Selçuklu Belediyesi’nde staj yaptığım dönemde mesai arkadaşlığı yaptığımız, fakat şu anda Ankara’da inşaat yapı malzemeleri satış işiyle uğraşan bir abimiz bütün muslukları yenilemeye talip oldu. Bu sabah musluklarımız Ankara’dan yola çıktı.
 
Konya Büyükşehir Belediyesi’nde meclis üyesi olan bir abimiz ise daha paylaşımı görür görmez 2 bin TL havale etti.
 
Facebook listemdeki iki abimiz de elini taşın altına sokarak üzerlerine düşeni yaptılar.
 
Kısa süre içerisinde hem musluklar yenilendi hem de caminin aydınlatma eksikliğinin giderilmesi için bütçe oluştu.
 
İzin almadığım için bu abilerimizin isimlerini burada zikretmedim ama bir kez daha gördüm ki, bizim insanımız çok cömert, çok kadirşinas ve çok büyük şükür sahibi.
 
Ekonomik olarak ne kadar zor durumda olursak olalım; cömertlik ve paylaşma konusunda ortaya koyduğumuz bu duruş devam ettiği sürece sırtımız yere gelmez evelallah. Destekleri için hayırsever abilerimize teşekkür ediyorum.
 
Konya Emniyet Müdürlüğü’nü de camilerin musluklarına göz diken alçak hırsızları bir an önce yakalamaları için başarılar diliyorum. Son zamanlarda bu hırsızlık türüyle sık karşılaşmaya başladık. Emniyetimiz özellikle ikinci el musluk malzemeleri satılan bölgelerde ve benzer yerlerde bir araştırma yapsa bu alçakları yakalar diye tahmin ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR