Mücahit Yaprakcı

Mücahit Yaprakcı

Bu taraftar Bursa’ya yakışmıyor

Bu taraftar Bursa’ya yakışmıyor

Konyaspor’un Bursaspor ile oynadığı maçı takip etmek için, Cumartesi günü Bursa’daydım. Önceki geceden yola çıkıp Cumartesi sabah erkenden Bursa’da olduk.

Bursa’ya girdiğimizi sağlı sollu fabrikalardan ve yeşil renginden anladık. Gözlerimizi bağlasalar, Bursa’ya varınca açsalar ve sorsalar ki “Burası neresi olabilir?” Derdim kesin Karadeniz’de bir şehirdeyiz. Öyle yeşil öyle güzel, Osmanlı izlerini çok yakından taşıdığı için de öyle tarih kokan bir yer Bursa.

Gönül istiyor ki Bursalılar da, Bursa şehri gibi iyi olsunlar. Tanıdığım çok iyi Bursalı arkadaşlarım var, herkesi bir tutmak gibi bir niyetim tabi ki yok ama maça gelen yaklaşık 10 bin Bursalı sinirlerimizin sınırlarını zorladılar. Daha maçın başında başlayan küfürler, hakemin her kararına ıslık, alakasız pozisyonda beklenen fauller, Konyasporlu oyunculara sözlü taciz, Konya şehrine yakışıksız besteler ve daha niceleri. Aslında daha maç başlamadan önce başladılar tacizlerine. Bizim yolculuk ettiğimiz, Ahmet Baydar Bey’in spor basınına tahsis ettiği servise karşı “Kolpa basın!” diyerek seslendiler önce. Daha sonra ben Halil İbrahim’in golünden sonra fotoğraf çekerken, Halil İbrahim Sönmez ve Konyasporlu futbolculara atılan bazı yabancı maddelerin hedefi de oldum. Anahtarlar, bozuk paralar derken başıma küp şeker bile geldi.

Maçı kazasız belasız bitirdik ama yediğimiz küfürler halen kulağımda çınlıyor ve Bursalı taraftarlara karşı tutumum her saniye daha da olumsuz bir hal alıyor. Maç bitti bizler de işlerimizi hallettik derken dönüş yolculuğuna başlamak üzereydik. Aracın kapısı açıkken Bursalı birkaç kötü niyetli tarftar aracımıza büyükçe bir taş attı. Taş içeriye girdi koltuğa çarpıp yumuşadıktan sonra Hüseyin Turgut abimizin karnına isabet etti. Allahtan çok bir şey olmadı ama daha kötüsü de olabilirdi.

Maça gelirsek zaten söylenecek şeyler belli. Berabere kaldık, kazanabilirdik, Serkan adam gibi adamdır, Bajic çok şanssızdı, Amir özgüvenli oyunu ile dikkat çekti, Aykut Hoca rotasyonlu kadro ile çıktı ve daha bir sürü şey…

Bursaspor 2009-2010 sezonunda bir şekilde şampiyon oldu, o dönem biz şampiyon olan takıma rakip değildik, saygı duyduk. Hatta Anadolu takımı şampiyon oldu diye sevindik bile. Bize karşı gösterilen tutum çok canımızı yaksa da bunun kuyruk acılarından geldiğini bilmek göğsümüzü kabarttı. Bursalı bazı arkadaşlardan aldığım bilgiye göre, Bursaspor’un borcu çokmuş ve seneye çoğunlukla genç takımdan gelen oyuncular ile mücadele edeceklermiş. Bursalı arkadaşlar kusura bakmayın ama biz UEFA’da mücadele ederken siz seneye küme düşmemeye oynayacaksınız. Bu sene rakibimiz değildiniz, önümüzdeki sene de rakibimiz olmayacaksınız. Kusura bakmayın kardeşlerim, SİZ BİZİM DENGİMİZ OLAMAZSINIZ!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mücahit Yaprakcı Arşivi
SON YAZILAR