Ali Pay

Ali Pay

PFDK=MHK işbirliğiyle skandal

PFDK=MHK işbirliğiyle skandal

Cumartesi saat 16’da oynanan Bursaspor karşılaşmasında ekibimiz 1 puanla Konya’ya döndü.

Bu karşılaşmada Aykut Kocaman kadroda değişiklik yaparak Amir, Halil İbrahim gibi oyuncuları ilk 11’e alarak ligde fazla süre alamayan oyuncuları da görmüş oldu.

Konyaspor, Bursaspor karşısında ilk yarıda rakibine oranla daha istekli ve atak göründü. Futbolu hakkıyla oynayan takım görüntüsü verdi. Ekibimiz girdiği gol pozisyonları gole çeviremezken ev sahibi ekip 42. Dakikada girdiği pozisyonu göle çevirerek skoru 1-0 yaptı. Hemen akabinde girdiği pozisyonu gole çeviren Konyaspor 45 artı 1’de genç oyuncumuz Halil İbrahim ile beraberlik golünü bularak devre arasına rahat bir şekilde gitti. Attığı golden sonra hakemin Halil İbrahim’e abartılı sevinç yaptığı gerekçesiyle gösterdiği sarı kart tam anlamıyla bir hakem fiyaskosuydu.  

2. yarı ise her iki takımda girdiği girdikleri pozisyonları gole çeviremezken Konyaspor beraberlik olarak Şehre döndü. Bu maçın hakemi ise bakar kör misali ilk yarıda Halil İbrahim’e yapılan faul pozisyonunda faulü yapan oyuncuya sarı kart gösterdi. Aynı oyuncu ise topu sert bir şekilde hakemin gözü önünde yere vurarak karara itiraz etti. Hakem ikinci sarı karttan kırmızı kartı çıkarması gerekirken bunu yapamadı. Bu gibi hakem faciaları nereye kadar devam edecek bilemiyorum. Konyaspor taraftarı bu maçta da takımını yalnız bırakmadı. Bu noktada özellikle maça ailesiyle gelen Bursa Konyalılar Derneği Başkanı Fatih Ebabil’e verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum.  

Bu maçtan çok kafama takılan Konyaspor’un ceza aldığı Kasımpaşa maçına değinmek istiyorum. Örnek gösterilen taraftar grubu kuzey tribününün ceza aldığı maçta küfür etmediği halde küfür edildi denilerek taraftara ceza verilmesi bana ve Konya kamuoyuna hiçte inandırıcı gelmedi. Örnek gösterilen takım ve taraftarın üzerinde oyunlar oynanmaya çalışılıyor. Profesyonel Disiplin Kurulunun bu hatalı karardan bir an önce dönmesini ve maça gönderilen gözlemcilerinin tarafsız olmalarına dikkat etmelerinde fayda var diye düşünüyorum.

PFDK’nın Konyaspor taraftarının sabrını sınamaya kalkışmasının altında yatan acaba başka sebepler var diye düşünmeden edemiyor Konyalı sporseverler. PFDK’nın bir takım ve taraftara ceza verirken adil ve adalet sisteminin çöktüğü görüntüsü vermesi kendi adına utanç verici. Böyle büyük bir skandala imza atan Ceza Kurulunun bir an önce değişmesinde ve hakkaniyetle karar verecek kişilerin göreve gelmesinde Türk futbolu adına büyük yararlar var. Sezon başından beri hakem kararlarıyla ekibimizin önünü kesmeye çalışan Merkez Hakem Kurulu Konya’ya göndermiş olduğu hakemlerin bariz hatalarını görmezden gelirken hakem hataları nedeniyle haksız yere ceza almasına sebep olduğu büyük bir gerçek olarak önümüzde duruyor.

Bu olaylar sadece PFDK=MHK işbirliği ile Konyaspor ve örnek gösterilen taraftarının önünü kesmeye çalışıyor görüntüsü vermektedir.

PFDK’nın skandal kararlarına bir an önce son vermesi dileğiyle… En azından önümüzdeki sezon…

Konyaspor’a Beşiktaş maçında başarılar. Bir galibiyet ya da en azından beraberlikle umarım Şampiyon’a ağız tadıyla bir kutlama yaptırmayız…     

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Pay Arşivi
SON YAZILAR