Yiğit Berkay Çopur

Yiğit Berkay Çopur

ÇALIŞMAYAN GAZETECİLER

ÇALIŞMAYAN GAZETECİLER

Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Yılda bir gün olsa da hatırlanmak, aranmak, kutlanmak güzel bir şey.

Tabi bir de hak etmeyenler, hak etmeden bir konumda olanlar, gazeteciliği bir şantaj ve baskı aracı görenler, gazeteciliğin ismini kirletenler, gazeteciliği ve gazetecilik mesleğini bir çıkar olarak görenler, bu işin okulunu okumadan gazetecilik yapmaya çalışanlar gibi var da var.

İşin en kötüsü ise bu insanlarla aynı kefeye konulmak!

Şimdi ufak bir değerlendirme yapalım. Başka bir işle uğraşıyorsun. Bakıyorsun medya da para var. Hop aç bir gazete.

Tek başına iş yapmaya çalışıyorsun. Aç bir site. Hop gazetecisin.

Altında eleman çalıştırmıyorsun, vergi vermiyorsun, yükümlülüklerden kaçıyorsun. Sonra sen de GAZETECİSİN..

Her programa gitmezsin. Ancak nerede bir akşam yemeği ya da kahvaltı programı var. Hop ordasın.

Belediye başkanı davet göndermiş, gündem değerlendirecek, ardından da seni değerli gördüğünü belirten ufak bir hediye verecek. Hop ordasın.

İş: Hakkıyla çalışmaya, vergini vermeye, eleman çalıştırmaya, insanları bilgilendirmek ve bilinçlendirmeye geldiğinde SEN NERDESİN?

Dün bir toplantı da bahsi geçti. Çalışmayan gazetecilerde mi var? 10 Ocak’ın ismi neden Çalışan Gazeteciler Günü?

Evet maalesef çalışmayan, çalışmış gibi görünüp pastadan pay almaya çalışan, kendini gazeteci olarak nitelendiren, gazetecilik mesleğine ve bize bu davranışlarıyla resmen hakaret etmeye çalışanlar var.

200-300 liraya siteye açarak kopyala yapıştır habercilik yapanlar, bu site içinde hiçbir özel haberi ve emeği bulunmayanlar da var. Sonra ben gazeteciyim diyor. İşin garibi kamu kurum ve kuruluşları gazeteci olarak çağırıyor. Bunun size ne gibi dönüşü var? Kendinize soruyor musunuz?

Bizi, yani hakkıyla ve severek mesleğini yapan gazetecileri rahatsız eden en büyük sorunlar bunlar. Maalesef ki, birçoğumuz ya da birçoğunuz bu insanların böyle olduklarının bile farkında değil.

Tek istediğimiz, bu insanların farkına varmanız ve hak edenlere hak ettikleri değerli göstermeniz.

İşi olmayanları programlarınıza davet ederek, onları bizle aynı kefeye koyarak bizim gazetecilik mesleğimizin değerini düşürüyorsunuz. Ey kamu kurum ve kuruşları, özellikle yukarıda sıraladığım hususlara dikkat etmeniz ricamdır.

Bizim Çalışan Gazeteciler Bayramımızı kutlayacaksan eğer, çalışmayan gazetecileri aramızdan çıkararak değer verin. Biz sizden yemek, ödül, hediye beklemiyoruz. Bize; gazetecilik sıfatını başkalarıyla paylaştırmayarak değer verirseniz yeterli olur. Bizim gazetecilik sıfatımıza sahip çıkmanızı istiyoruz.

GAZETECİ OLMAYAN BİRİNE, GAZETECİ DEMEYİN!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Yiğit Berkay Çopur Arşivi
SON YAZILAR