Yiğit Berkay Çopur

Yiğit Berkay Çopur

Vakıfbank benim neyim olur?

Vakıfbank benim neyim olur?

Vakıfbank 2018 yılında 9 ayda 3 milyar 110 milyon lira kâr elde etmiş. Yani 2018 yılı genelinde ortalama 4 milyar lira kârı olmuş.

Türkiye’nin her sektörü ekonomik sıkıntılar içinde dökülürken ve sıkıntı yaşarken Vakıfbank’ın bu kârının; hem esnafa hem KOBİ’lere hem de diğer sabit tüketici kredilerinde hiçbir katkısını görmüyoruz.

Son dönemdeki kredi kartı yapılandırmasına dâhil oldu. Ama hangi şartlarda olduğu belli.

Medya ile ilgili boyutunda ise Vakıfbank’ın son 3 yıldır Konya basınına tek bir kuruş katkısı yok. Bu tabii ki reklam verecek ve tanıtım bütçesini yerele ayıracak diye bir şey düşünemeyiz.

‘Konya istikrarlı büyüyor’ diyerek ve Konya basınına gelip uçup kaçarak her şeyi söylüyorsunuz. Ama 2018 yılında 4 milyar kâr etmiş ve oransal anlamda belki bu kârın 300-400 milyon lirası Konya’dan olan bir kurumun, tek kuruş Konya basınına katkı sağlamamış.

Vakıfbank! Eğer zor günümüzde yanımızda olmazsanız, siz ne işe yararsınız? Bize ne katkınız var? Vakıfbank, benim neyim olur?

***

O kadar geldiler bizi davet ettiler. Bizde bu programı merakla bekledik. Evet, Konya’nın iş ve siyasi dünyasından katılım çok yoğundu. Valimiz Cüneyit Orhan Toprak’tan Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a kadar.

Bir otelde düzenlenen bu görkemli programda yok yoktu. Ancak bırakın basına katkıyı, basına değer de yoktu!

19.00’da programa başlanacak diye atılan davet vardı ortada. Program neredeyse 20.00’de başladı. Basın bekler zaten. Sanki hangi programa geç kaldıysa?

Hadi böyle aksaklıklar yaşanabilir diyelim. Çünkü 500-600 kişilik bir programdan bahsediyoruz. Program başlayacak, kapılar açıldı. Bir şok daha. 53 masalık büyük salonda basın için 52 ve 53 numaralı masayı ayırmışlar.

Yani salonun en köşesi. Sahneyle aranıza 300 metre var. Salonun dışına atsaydınız bari. Fotoğraf çekeceksiniz; her konuşmacı öncesinde Survivor oyunu gibi engelleri aşarak 5 dakikada sahneye ulaşıyorsunuz.

Yerel basından 25-30 kişiyi davet edip, onlara değer verildiği böyle gösterilemez.

Basına değer ver ki, basın seni değerli kılsın.

Böyle olunca da: Vakıfbank benim neyim olur? diyesi geliyor adamın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Yiğit Berkay Çopur Arşivi
SON YAZILAR