Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

CHP’de demokrasi yok mu?

CHP’de demokrasi yok mu?

CHP’de kurultay öncesi adaylar ortaya çıkmaya başladı.  CHP Trabzon eski milletvekili Haluk Pekşen gelecek kurultayda aday olacağını açıkladı. Ve partisine demokrasi getireceğini söyledi. Pekşen konuşmasında: "Şu anda CHP'de Genel Başkan'ın istedikleri siyaset yapıyor, hak edenler değil. Diyor ya Sayın Genel Başkan, 'ülkeye demokrasiyi getireceğiz'. Ben önce partime demokrasi getireceğim. Oradan başlayacağız. CHP'de siyaset yapmak benim en doğal hakkım. Siyaset yapma hakkımın elimden alınmasına asla kimseye bırakmam. Hakkımı da söke söke alırım, alacağız da. CHP hiç kimsenin el freni olmayacaktır. El frenleriyle CHP iktidar olamaz." dedi.

Bu cümleleri bir AK Partili kurmadı. Bu cümleler CHP’li eski bir vekile ait. Ülkede demokrasi yok, tek adam ne derse o oluyor, demokrasi getireceğiz falan filan diye bas bas bağıranların iç hali ortada. Kendilerinde olmayanı hiçbir yerde yok sanıyorlar.

Kendi içlerinde olup bitenleri görmemek için kör ebe oynamaya devam ediyorlar. Rüşvet davaları, taciz davaları ardı ardına patlarken ölü taklidi yapanlar, mikrofon gördükleri zaman dürüstlükten, namustan dem vurup duruyorlar.

CHP yine CHP’lilerin dediği gibi el frenleriyle kendisi ilerleyemediği gibi, ülkenin ilerlemesine de takoz olma çabasında.

…..

Savunma sanayimizin millileşmesi göğsümüzü kabartıyor. İHA’larımızın ve SİHA’larımızın başarıları dünyanın gündeminden düşmüyor. Adamlar daha bunları hazmedememişken biz ardı ardına savaş gemilerini denizlere indiriyoruz. Sonra da içimizden, bizden gibi görünen birileri çıkıp ne yapılıyor ki? Diye soruyor. İş dönüyor dolanıyor saman ithalatı konuşuluyor. Fıkra gibi ülkeyiz.

Silah satın alırsın neden üretmiyoruz diye sorarlar. Silah üretirsin burun kıvırırlar. Hava savunma sistemin yoktur yok diye veryansın ederler. Hava savunma sistemi satın alırsın bize kim saldıracak ne gerek vardı derler.

Çözüm için değil çözümsüzlük için mücadele eden bir muhalefet anlayışı bizim ülkemize özel. Seçim bitene kadar mücadele etmek sonrasında ise birlik ve beraberlikle ülke için çalışmak gerek. Seçileni tanımamak, seçilmiş olanları hakir görmek, seçilmiş olana sen beni yönetemezsin demek böler, ayrımcılığa sebep olur, kaosa davetiye çıkartır.

Biz içimizdeki bunca karşıtlığa rağmen dünyayı ürkütüyoruz, bir de birleşsek iç problemler ortadan kalksa o zaman kim bilir neler olur?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR